joi, 30 iulie 2009

jurnal de clinica

Cum e la clinica de urologie si transplant renal din Cluj si la Lukmed, clinica privata a prof Lucan?

clinica urologie cluj

Foarte pe scurt : personal foarte amabil si bine pregatit, sunt incantata de modul in care s-a efectuat totul. Din punct de vedere strict medical consider totul fara cusur.

Contra: birocratia mananca bolnavii de vii, am stat 12 ore cu copilul de 11 luni nemancat (6 erau necesare inainte de anestezie si 2 dupa) cateva ore pe holuri la diverse cozi unde am dat aceleasi declaratii si am raspuns la aceleasi intrebari la 3 usi in clinica privata nemaipunand la socoteala cozile de la stat unde am declarat aceleasi lucruri practic acelorasi doctori (istoric medical) Nu vorbesc aici de semnarea consimtamantului sau efectuarea platii.

clinica de urologie si transplant renal cluj afis

Ar fi f fain daca s-ar mai reduce cumva din formalitati sau daca cei foarte grav bolnavi cu dureri acute (unora dintre pacientii de la respectivele cozi li s-au administrat calmante sa mai reziste), gravidele si sugarii ar fi chestionati in salon si n-ar sta pe sali in curentul ala infernal. In salon a stat bebe dezbracat mai bine de 2 ore (nu stiu daca de la asta sau de la aerul conditionat tuseste foarte urat si ii colcaie nasul).

Din pacate doctorul este foarte cautat si aglomerarea asta nu cred ca poate fi evitata decat printr-o angajare masiva de personal, caci desi sunt foarte multi, toti sunt suprasolicitati. Domnul profesor Lucan vede ecografiile din clinica, discuta cu pacientii respectivi, opereaza la sala, face vizita in saloane apoi merge la privat unde o ia de la capat operand uneori pana tarziu in noapte.

O sa revin acolo la nevoie? Desigur. Competenta medicala este cea mai importanta, raceala cu care s-a ales e superficiala, mai mult a servit sa-mi tina in continuare nervii intinsi.

Click Here to Read More..

miercuri, 29 iulie 2009

trist

(titlu serveste de avertizare, nu cititi daca nu vreti sa va stricati buna dispozitie...)


La clinica de urologie si transplant renal din Cluj:

(asistenta catre un copil de 3 ani f vesel)
-Unde ai fost?
-Am fost afara!
-Ce-ai vazut afara?
-Ambulanta! Ambulanta! A venit rinichiul!



Click Here to Read More..