vineri, 25 iunie 2010

Cum pui buton de "like" (pe blogger pt facebook) la articole

Te intereseaza butonul de pe care dai like automat pe facebook si apare linkul la pagina citita de tine direct pe facebook fara sa mai dai tu copy/paste? Vrei sa-l pui si la tine pe blog si blogul tau e tot pe blogger? Nimic mai simplu.

1. Te loghezi pe Blogger si navighezi la Design > Edit HTML apesi pe butonul care spune “Expand Widget Templates

2. Cauti (search/find)

<p><data:post.body/></p>
si imediat dupa el pui codul de mai jos.

<iframe allowTransparency='true' expr:src='&quot;http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=&quot; + data:post.url + &quot;&amp;layout=standard&amp;show_faces=false&amp;width=100&amp;action=like&amp;font=arial&amp;colorscheme=light&quot;' frameborder='0' scrolling='no' style='border:none; overflow:hidden; width:450px; height:40px;'/>

3. Salvezi template-ul si ar trebui sa ai deja butonul.

Note: Acest cod va arata butonul de Like in dreptul fiecarui articol publicat pe pagina principala (potrivit daca aveti multe articole complete pe prima pagina si nu trebuie ca cititorii sa dea click pentru a citi continuarea lor).

Daca doriti ca butonul sa apara doar pe pagina individuala a fiecarui articol in parte, nu si pe pagina centrala(home) adaugati la inceput si final codul scris cu rosu pe siteul de unde m-am inspirat eu. ( sau copiati direct codul de acolo)

Tot pe bloggerplugins.org gasiti si cum sa schimbati denumirea de "Like" cu cea de "recommend"/ recomand sau ce vreti voi sa scrieti acolo in loc de "like", daca va intereseaza.

3 comments:

Antonoff.A spunea...

Mersi mult, de ceva timp cautam kum se plaseaza acest buton, :)

Cris spunea...

Si eu la fel, am gasit tot felul de coduri, dar al tau a fost singurul care a mers! Multumesc mult!!!

Unknown spunea...

Bună. Am şi eu o mică problemă...
Am pus butonul de „like” pe blogul meu, dar când cineva dă like la o postare anume, apare pe profilul respectivului doar titlul şi poza, nu şi detalii despre articol. Nu ştiu dacă am fost foarte explicit în ceea ce vreau să explic aşa că îţi las un link spre blogul meu ca să vezi despre ce e vorba: http://mr-ianus.blogspot.com/2011/05/bloggeri-din-toata-lumea-ajutor.html
Poţi şterge comentariul după ce îl citeşti... nu e o încercare de a-mi face reclamă, vreau doar puţin ajutor. Merci.