duminică, 21 martie 2010

Vand loc in iad :)

Eram cu Luci cu o tricicleta pe un trotuar ingust. El impingea tricicleta din lateral in timp ce eu ii tineam biberonul sa bea ceai.

Din fata mea vine o baba, toata imbracata in negru, trupul continuandu-se capului astfel incat din departare greu faceai diferenta dintre ea si un tanc. Baba se uita dezaprobator la noi. Eu ma feresc, il dau si pe Luci in spatele tricicletei ( pentru siguranta, chit ca mi se parea ca ar avea destul loc) si imi cer scuze (n-aveam de ce, dar eu asa fac de obicei. prost obicei). Zice si ea suspinand:

- Lasa ca in iad o sa fie mai mult loc !
- N-as paria pe asta! Suntem in 2010...
- Cand a venit Iisus el a eliberat tot iadul! Iadul era plin ochi (de unde deduc eu ca nu mai incapeau si probabil el se simtea singur in rai)
- Pai daca i-a eliberat pe toti din iad, mai bine ma duc acolo decat in rai printre toti criminalii aia eliberati :P
Baba da dezaprobator din cap.

In alte circumstante ma intrebam ce s-a intamplat, daca ceva era in neregula cu mine  sau cu copilul de-a sarit baba direct cu dezaprobari si iad intr-o discutie cu o necunoscuta. Acum insa m-am invatat. E duminica. La pranz... 

Click Here to Read More..

miercuri, 3 martie 2010

Apel la mobilizare!

 Pentru ca m-am saturat ca in tara asta intotdeauna sa castige agresorii ca sunt cu gura mai mare si cu scuzele pregatite, m-am decis sa iau atitudine fata de opinia"avizata" din video de mai jos, parere imposibil de catalogat pentru orice om rational. (Atitudinea aceasta este intalnita de altfel doar la agresori si mai nou la ...marele expert criminalist, profiler si specialist in interogatoriu psihanalist, Butoi. Bata asta se pare ca a reusit sa se identifice mai bine decat o cere legea cu agresorii, sarind gardul - autodefinindu-se cu "un simt absolut special de a valorifica in opera scrisa experienta practica")

Agresorii se ascund dupa scuze acuzandu-si victimele, ei neputandu-si asuma faptele. Poate l-a provocat femeia, poate a spus ceva copilul acela... orice scuza este buna pentru un agresor (verbal, sexual, criminal) pentru a justifica violenta de orice tip. Si doar acestia nu inteleg ca NIMIC NU POATE JUSTIFICA VIOLENTA.  


Dar se pare ca asta este parerea mea, neavizata, ca "expertii romani" din domeniu sustin ca vina in cazul violurilor este de obicei a femeilor, a victimelor agresiunii : "Femeile trebuie sa stie cum se urca în lift si sa nu ne napadeasca pe noi ca au fost violate."  Si acesti asa-zisi experti consiliaza victimele si predau cursuri universitare de victimologie! Pot sa sper ca nu merge ca nu le adanceste acestora traumele psihic prin agresari verbale sau de alt gen? E clar ce parere are despre ele.
Multe victime dupa ce si-au luat inima in dinti, au lasat rusinea, au ajuns sa declare violul doar ca sa apere alte potentiale victime si sperand sa treaca mai usor peste un astfel de cosmar ajung sa isi adanceasca traumele. Acum inteleg mult mai bine cine le ajuta. Expertii nostri!

 Discutia a fost pe Realitatea, in cadrul dezbaterii despre "cutitarul" din Iasi:



Si pentru ca sunt consternata si nu-mi gasesc linistea de o zi jumate gandindu-ma la ineptiile debitate de "expertul" nostru in domeniu, d-nul butoi tudorel, am intrat pe pagina de facebook a celor ce sustin plangerea impotriva dansului si am inceput sa ma uit in jur sa vad daca sunt doar eu asa anormala sau mai sunt si alti pacifisti in preajma.   

Cautam oameni din aia care nu considera ca violatorii cu potential criminogen si antecedente de viol (de minore) trebuie eliberati inainte de termen ca au familii credincioase care se vor ocupa de ei (probabil ca si pana acum) cum au facut-o cei ce l-au repus in libertate pe iesean chit ca respectivul avea doua violuri "deosebit de grave" la activ, unul cu o minora de 13 ani. Probabil respectivii au fost elevii domnului prof. univ.dr.Tudorel Butoi care, stupoare! ... mai preda si un studiu despre victimologie!!!

Am prins insa sperante cand am dat de papadie, care spunea lucrurile simplu si la obiect si m-am linistit in privinta normalitatii lucrurilor.
   "Nu e normal sa ne uitam peste umar asa cum ne invata dl. Tudorel Butoi. Normal e sa nu ne fie frica sa mergem in parc, sa nu ne fie teama sa intram in casa scarii. Normal e ca violatorii sa nu fie lasati in libertate pentru ca sunt considerati "pericol social".

Alte discutii mai gasiti la femeia simpla, de unde am aflat de subiect. Acolo veti gasi o discutie care se incheaga pe dialog, din reply in reply.


Daca nu vreti ca sa schimbati ceva, daca vreti sa creasca copii cu frica de-a intra in scara blocului sau de-a se plimba pe strada, daca vreti ca violatorii sa merite sanse nelimitate in ciuda antecedentelor stati cu mana in san si nu luati atitudine ca ies de pe bancile facultatii sute de experti formati de profesorul Butoi si rezolva ei mai ales victimele daca nu le-au rezolvat bine agresorii. Eu insa cred ca singura sansa de a schimba ceva in tara asta este de a protesta intr-un grup cat mai mare asupra fiecarei probleme, asupra fiecarei atitudini de agresor in parte. Stiu e greu, ei sunt multi si odihniti, dar daca ne pasa de calitatea vietii noatre si a copiilor nostri, trebuie sa facem ceva!


Click Here to Read More..