marți, 27 aprilie 2010

Despre facebook

(dupa o pauza cat sa ma detasez si sa privesc problema cat de cat obiectiv..)

Eu din curiozitate mi-am facut cont pe facebook (si de farmville ca nu intelegeam ce joc mirif de viata la tara poate fi atat de captivant)... si am vazut ca toate cunostintele mele primesc zilnic numarul norocos, cat la 100% vor fi norocoase (asta fiind alta aplicatie decat prima), cate vreo 2 horoscoape (love si generalizat), mai au o tanti care citeste intr-un glob, un sfat de la domnu' (da, socializeaza pe facebook si el... pentru aia care stau singuri in tren si se gandesc ce-ar merge o rugaciune :)), etc

Poate e ok sa faci niste chestionare stupide sa-ti zica ca semeni cu Madonna (la varsta) ca te ajuta la moral... dar cu cat depinzi mai mult de astea ajungi sa cazi mai mult cand te uiti in oglinda si vezi realitatea. Sau te desprinzi cu totul de real, iti creezi o proiectie eronata de ce ai vrea sa fii, de ce iti place din chestionare, horoscop, etc.

Parerea mea e ca in timp astea duc la orbire... cam cum se intampla si cu Dumnezeu... toti se simt reconfortanti la gandul ca cineva ii iubeste asa cum sunt si vegheaza asupra lor si cand trag apa la buda, iar drumul din buricul universului pana dai cu fundul de pamantul asta real doare rau de tot :)

(Teoretic poti da hide din feed la ce nu te intereseaza, dar aseara am dat hide la peste 300 de aplicatii de-astea si azi iar era plin feedul de altele...asa ca am zis ca, chit ca imi place sa ma pierd in lucrurile marunte, o sa caut lucruri marunte mai importante si cu satisfactii pe masura pentru relaxarea mea viitoare.)

Click Here to Read More..

sâmbătă, 24 aprilie 2010

Cum se nasc miturile urbane si povestile "reale", vazute prin ochii celor din jur

Acu' vreo 2 zile eram cu Luci la terenul de joaca...acolo tot felul de parinti din toate paturile sociale, cu diverse pregatiri, bunici la fel, unii chiar veniti de la tara sa stea cu copii in timpul saptamanii. Inafara de faptul ca au ras toti in hohote cand le-am zis dilema lui Boc (se intreba boc de ce tancurile merg prin nisip si avioanele nu zboara prin cenusa vulcanica), am vazut cum o batranica ce parea sincera si de incredere se apuca sa inventeze un mit urban.

Cica in dimineata cu pricina, pe la 10:45 a iesit afara si in vantoasa aia a inceput ploaia... cand a ajuns acasa se vedeau urme de cenusa alba pe haina. Se uscasera asa....

Degeaba i-am zis ca eram cu Luci de inainte de 10 si pana aproape de 12 (cand intr-adevar vantul mai puternic s-a intetit intr-unul si mai aspru si bura s-a trasformat intr-o ploicica de cateva minute). O tot tinea pe-a ei. Ca aia era cenusa vulcanica, a vazut ea. Numai nu jura pe ce-are mai sfant.I-am tot zis ca noi n-am vazut nimic si nici n-am deschis umbrela, am stat 2 ore afara...A incheiat dupa ceva vreme clar, cu punct, concluzionand fara drept de apel ca pe haina ei de piele poate s-a vazut mai bine.

Chiar nu avea rost sa trasform vedeniile ei intr-o cearta si sa-i zic ca Luci avea un fas albastru-inchis iar eu un pulover negru...Cine stie peste vreo saptamana cat se va impanzi mitul si cum va ajunge sa sune din gura in gura, cu cateva kile de colb vulcanic adaugate de fiecare povestitor in parte. Probabil Suceava va fi acoperita de cenusa de la norul vulcanic. :)

Click Here to Read More..

miercuri, 14 aprilie 2010

Pingu

De vreo luna Luci e incantat de Pingu, un personaj batran deja si foarte cunoscut, de aia, chit ca l-am adaugat si la playlistul deja imens si greu manevrabil cu muzica pt copii, m-am decis sa-i dedic un articolas.



 ( la videoul asta primele 25 de ori a ras in hohote, de puneam filmul si sunam bunicii sa se distreze :))

( O sa mai scriu zilele viitoare despre multe alte melodii frumoase! L-am descoperit si pe sozont1, un user de youtube care are tone de muzica si desene pt copii prelucrate calumea.)


O primavara frumoasa!

Click Here to Read More..

sâmbătă, 10 aprilie 2010

Despre responsabilizare

Pentru ca, nu doar ca parinti, dar ca persoane/cetateni ar trebui sa fim responsabili.

Cum sa mearga responsabilizarea eco in romania cand nu merge nici cea despre principiile morale de baza :D, cand nici cei pusi sa aiba grija ca legea este respectata nu respecta legea?

Ma gandeam zilele trecute la povestea cu infractorul de la Craiova care a omorat bunicul ala de pe trecerea de pietoni fiindca acesta nu se grabise.


Cineva imi spunea: la Craiova interlopii intretin magistratii, sunt mana in mana. Mda, ca si cu politistii care dau permise unora care mai mult ca sigur vor fi implicati in foarte multe (asta ulterior si datorita eliberarilor repetate date de magistrati) accidente grave/deosebit de grave si vor omori practic oameni.

Maine magistratul iese si el la pensie si poate fi el bunicul, copii politistilor pot deveni oricand victime directe in accidentele rutiere unde implicati vor fi spagarii lor.

Pentru ce atatea vile si case ridicate din spaga pentru nepoti daca tot nepotii vor fi ori afectati psihic, ori raniti, ori omorati ca o consecinta directa a faptelor bunicilor si parintilor lor? (da, e o consecinta directa evidenta avand in vedere miile de cazuri cu mita, spaga, criminali si infractori de toate felurile care huzuresc in societate macinandu-i acesteia bunul simt, logica, responsabilitatea si alte sentimente firesti)

Stiti ce isi spun astfel de persoane inconstiente puse in functii cu responsabilitate ridicata? Care ar putea fi singurul si cel mai bun motiv anti-reflexie si gandire creat ca sa nu te simti direct responsabil pentru astfel de lant de cauzalitate nascut de tine si care se rasfrange direct si peste familia ta?

Practic tu erai singurul care puteai sa executi legea si sa pedepsesti vinovatul, sa starpesti infractionalitatea. Tu, magistratul, politistul sau oricare altul care erai intr-o functie de responsabilizare, de control, de decizie sau judecata! De fiecare data, in orice situatie, fiecare ia spaga si inchide ochii, practic negandind in viitor mai mult decat un soarece cand vede cascavalul in capcana. Doar ca aici respectivul cunoaste consecintele foarte probabile faptei sale, capcana nu exista, el singur si-o creeaza cu buna stiinta pentru o bucata de cascaval... si nici macar nu ii era asa de foame ca sobolanului aluia din canal!)

Dar sa lasam nervii in fata unei astfel de inconstiente deoparte si sa revenim la cea mai buna scuza pentru orbii astia iresponsabili: Lasa ca are Dumnezeu grija de ai mei! (eventual cu varinata de mita dusa pana la Dumnezeu: Pun o lumanare, dau din spaga si popii si ...o sa fie bine! Cu Dumnezeu inainte!)

Newsflash: Dumnezeu nu exista! Cum va asterneti asa dormiti! (si voi si copii si nepotii vostri, si ceilalti care poate intr-o zi din refulari vor deveni din martori infractori, sau ... spagari ca voi! voi aveti puterea sa modelati direct lumea in care traim cu totii!)

(Poate ar trebui sa ma inscriu la o a doua facultate! Poate ii sugeram si lui CTP o schimbare de cariera... si cine stie..)

( m-am gandit intai la titlul "Romania in voia Domnului..."  dar asa privam credinciosii de curiozitate, caci ei sigur nu banuiau scuza :) )

Later edit: Si conducatorii nostri iubiti care ne-am bagat morala crestina in fata tot mai des au ajuns sa ne dea adevarate lectii de morala... merita citit articolul din link!!! 

Click Here to Read More..

vineri, 9 aprilie 2010

Si a fost 2 aprilie fara succes

(cam tarziu feed-back ul asta, insa de paste am fost in musafirie si nu se cadea sa ma bag la colt sa scriu pe bloguri :P)

La Suceava au fost doar cativa imbracati intamplator in culoarea violet, ca o fost la moda.

Am dat de o tipa imbracata aproape complet in mov-violet prin parc si, bucuroasa ca nu-s singura, am intrat in vorba. Normal ca nu stia nimic despre eveniment asa cum nu a stiut absolut nimeni dintre toti cei pe care i-am intrebat in cele 3 parcuri pe care le-am colindat pe 2 aprilie.

Insa m-a socat reactia ei cand i-am explicat despre ce e vorba:

-Si... tu esti contra lui Basescu? a zis ea mirata de parca traiam in realitati paralele caci in lumea ei nimeni nu era anti-regim...
Pe fata ei incremenise un zambet de stupoare. Cum adica is contra si mai si declar asa ceva?

Atunci am realizat ca nici o revolutie nu ne mai poate scapa. Indoctrinarea populista e mai ceva ca cea stalinista.

(revenind la 2 aprilie, daca eu am auzit abia pe 1 aprilie seara si marea majoritate nici n-a auzit - rude, prieteni, necunoscuti inseamna ca n-a fost mediatizata indeajuns... ceea ce e de mirare avand in vedere cate televiziuni se declara direct sau indirect contra regimului :D)

Click Here to Read More..

joi, 1 aprilie 2010

NO Basescu!

Eu maine spun nu demagogiei... si chiar daca nu o sa pot decat sa ma plimb putin cu bebe prin oras, o sa am grija sa gasesc ceva violet de purtat!



Mai multe despre miscarea "No Basescu Day" pe blogul dedicat. (gasiti acolo si link de facebook)

(Cine are bani si multa ura poate sa dea gratis esarfe violet trecatorilor...)

Click Here to Read More..