vineri, 10 aprilie 2009

Pizza rapida şi extraordinar de bună!

Ei bine, există şi reţete foarte bune, rapide şi uşor de pregătit. Pe bune, nu doar ca în reclame din alea prin reviste în care se laudă unele ce rapide sunt ele în bucătărie şi când colo mie în loc de 7 minute îmi ia o veşnicie...

Eu în bucătărie am un minim de experienţă. Dar până şi soţul se gândea că, la nevoie s-ar descurca şi el să facă reţeta asta!

Ce să mai întindem discuţia, pun poza şi după aia dacă vă interesează o să citiţi şi descrierea.

pizza rapida 8 minute la tigaie
Daţi click s-o adulmecaţi mai bine ;P

Reţeta de pizza la tigaie în doar 8 minute am găsit-o pe blogul unei bucătărese celebre - Laura Adamache. Şi da, se coace una în 8 minute. Proporţiile sunt pentru 5 pizza a aprox. 330 gr (aşa mi-au ieşit mie cu un topping bogat). În total toată treaba ce-o aveţi de făcut în bucătărie durează o oră. Însă trebuie să o lăsaţi să cresca două ore (timp în care vă găsiţi voi ceva de lucru).

Autoarea reţetei a stat ceva în Italia şi reţeta e de acolo, o mai fac italiencele vara când n-au chef să mai încingă cuptorul. Şi gustul e buuun-bun. Ca de la mama lui de-acasă!

Eu am folosit ulei de măsline la aluat şi am pus peste sosul de roşii oregano ca să semene la gust cu cea din restaurant. Şi se pare că, cu tot cu kaiser, speck italian, suc de roşii italian, brânză de burduf, caşcaval, măsline şi restul ingredientelor am ajuns la fabuloasa sumă de 12 RON pentru 5 pizza medii- o tură(am cumparat totul la gramaj mic si am avut de doua ture, adica de 10 pizza şi mi-au mai şi rămas unele) Reţetă binevenită şi în criză!

ingredientele mele de la topping:

Şi chit că nu am avut blat de lemn şi am folosit puţin sucitorul înainte să întind cu mâna (nu m-am priceput altfel) pizza mea a fost bună şi a doua zi!

Este extraordinar aluatul ăsta pentru că e primul meu aluat şi a ieşit ca-n pozele Laurei. Pentru că merge şi de nişte turtiţe, şi pentru că doar se amestecă ingredientele apoi eu doar am mestecat-o între degete 5 minute cât am citit nişte articole. Şi mai ales pentru că acum de când îi gătesc lui Lucian meniul diversificat şi trebuie să-l urmăresc tot mai atent, nu am timp să gătesc ceva ce-mi cere mult timp. Nici nu speram să fac aşa repede pizza cu aluat!

5 comments:

LauraAdamache spunea...

Absolut superba pizza ta draga BlindGirl!! Iti multumesc din suflet ca ai incercat-o si ma bucur enorm ca ti-a placut!! Te pup!!

BlindGirl spunea...

Comentariul ăsta venind de la autoarea reţetei este de-a dreptul flatant pentru o începătoare ca mine!

sideris spunea...

Hm... in 8 minute... trebuie incercat :)

Stef spunea...

pfoaaaa... ambrozie studenteasca. I'm so doing this tomorrow \:D/

Cosmina spunea...

Arata..delicios:X:X