joi, 30 iulie 2009

jurnal de clinica

Cum e la clinica de urologie si transplant renal din Cluj si la Lukmed, clinica privata a prof Lucan?

clinica urologie cluj

Foarte pe scurt : personal foarte amabil si bine pregatit, sunt incantata de modul in care s-a efectuat totul. Din punct de vedere strict medical consider totul fara cusur.

Contra: birocratia mananca bolnavii de vii, am stat 12 ore cu copilul de 11 luni nemancat (6 erau necesare inainte de anestezie si 2 dupa) cateva ore pe holuri la diverse cozi unde am dat aceleasi declaratii si am raspuns la aceleasi intrebari la 3 usi in clinica privata nemaipunand la socoteala cozile de la stat unde am declarat aceleasi lucruri practic acelorasi doctori (istoric medical) Nu vorbesc aici de semnarea consimtamantului sau efectuarea platii.

clinica de urologie si transplant renal cluj afis

Ar fi f fain daca s-ar mai reduce cumva din formalitati sau daca cei foarte grav bolnavi cu dureri acute (unora dintre pacientii de la respectivele cozi li s-au administrat calmante sa mai reziste), gravidele si sugarii ar fi chestionati in salon si n-ar sta pe sali in curentul ala infernal. In salon a stat bebe dezbracat mai bine de 2 ore (nu stiu daca de la asta sau de la aerul conditionat tuseste foarte urat si ii colcaie nasul).

Din pacate doctorul este foarte cautat si aglomerarea asta nu cred ca poate fi evitata decat printr-o angajare masiva de personal, caci desi sunt foarte multi, toti sunt suprasolicitati. Domnul profesor Lucan vede ecografiile din clinica, discuta cu pacientii respectivi, opereaza la sala, face vizita in saloane apoi merge la privat unde o ia de la capat operand uneori pana tarziu in noapte.

O sa revin acolo la nevoie? Desigur. Competenta medicala este cea mai importanta, raceala cu care s-a ales e superficiala, mai mult a servit sa-mi tina in continuare nervii intinsi.

4 comments:

The Snappy Sparrow spunea...

i want to read your post. how will i translate it? thanks:)

Liliana spunea...

Din pacate toti am fost nevoiti macar odata in viata sa ne lovim de incapacitatea sistemului sanitar de a rezolva problema stringenta de a trata pacientii ca niste fiinte umane si a oferi o baza materiala sigura pentru viitorul nostru al tuturor! Ai un premiu de ridicat de pe blogul meu!:))) Sanatate multa!

BlindGirl spunea...

well I can tell you shortly :

it's about the Cluj clinic for the urinary tract and renal transplant - best in Romania, well known for its specialities (even pediatric urinary problems) and it's best professor dr. Lucan who also works in his private clinic (Lukmed). If it is not an emergency but you don't want to wait in the clinic, you can go and make all investigations/ operations on private, for a cost... the cost is affordable for any european (not for all romanians, though)

I appeciated very much their medical knowledge. I saw interesting cases solved there (I saw the man with 5 kidneys, etc)
The only problem I had was with the bureaucracy in both the clinic and Lukmed that made all a little bit too difficult (in time and patience) for my child under 1 year old.

BlindGirl spunea...

@Lolita: sa nu exageram - am venit la timp asa ca nu aveam cum sa ma confrunt cu ce zici tu acolo, caci nu era o problema stringenta.
Sistemul sanitar ar fi rezolvat problema intr-un timp mai indelungat iar bunicii erau prea bolnavi si prea tematori de spitalizari ca sa suporte ideea ca nepotul sta in spital la cluj o luna pentru o cistografie. De aia am mers la privat, ca nu era urgent si aici aveam de asteptat dupa urgente - lucru ce mi se parea f normal de altfel, in criza de personal sanitar si date fiind celelate cazuri ce le-am vazut pe acolo.