duminică, 23 august 2009

reintoarcerea

...pe taramul unde apocalipsa tot vine saptamana de saptamana tot mai aprig si oamenii sunt tot mai invrajbiti unii fata de altii de parca s-ar lupta pentru un loc in fata la cinematograf sau stadion nu s-ar pregati de-o vacanta prelungita in rai, loc cu mult calm, verdeata etc.


Ce sa zic, mi-o venit greu sa uit vorba calma si normalitatea ardeleneasca si sa revin aici unde daca te adresezi unei mamici pe strada inteband cat are copilul risti sa o vezi luand-o la sanatoasa sau uitandu-se la tine ca la un infractor ce cu siguranta vinde organele bebelusilor (faptul ca ai si tu un bebe in carut nu ajuta la credibilitate, din contra...dar despre asta, otv si logica crestina in alt episod)Tot orasul e impanzit de zeci de oferte cu pelerinaje la diferite manastiri, moaste ... ca daca s-ar dona toti banii doar dintr-un weekend al smintitilor (pardon, smeritilor) toti bebelusii ar avea pampersi moka in perioada asta (stiu colege in invatamant carora nu le ajung banii de pampers de la luna la luna) si cu siguranta asta ar ajuta mult mai mult... ca sa nu vorbim de acte marete caritabile.


Se pare ca sunt totusi unii atat de egoisti ca prefera sa dea banii astia pt "curatirea artificiala a pacatelor" in lacase frauduloase pentru ca psihic se simt mai bine decat facand un gest simplu si natural si ajutand efectiv un alt seaman (nu insinuez nimic de starea lor psihica, zic pe de-a dreptul). Lor le doresc mult succes in marea si inversunata lupta ce o poarta zi de zi cu necuratul uitand de prea multa inversunare de lucruri banale si obisnuite.O sa-mi vad de viata de zi cu zi si o sa ma minunez de afise de genul asta care se pare ca vor prinde intotdeauna mai mult decat adevarul grait simplu fara Dumnezeu, Miracole si Apocalipsa.

Inchei cu un citat ce ma tot punea Lucian sa i-l citesc dintr-un Photomagazine mai vechi:
" Imi doresc ca lucrarile mele sa indemne la reflectie. Cat despre apocalipsa, despre ea sa vorbeasca cei care se simt damnati. Numai in viziunea lor nu exista speranta" Sergey Kharlamov

4 comments:

Adi spunea...

Intotdeauna trebuie sa ne rezemam de speranta.Despre Apocalipsa am facut si eu ceva analize,la ultima am si concluzionat (SFARSITUL LUMII).Nu cred in apocalipsa,ci in noi inceputuri.
http://melicovici.blogspot.com

bogdan b spunea...

Ufff... cata dreptate ai. Am un prieten care de fiecare data cand cineva admira o biserica spune "da, si exista copii care mor de foame..." Si tare adevarat e :(

Anonim spunea...

Baiat destept.Cine il impiedica sa isi exprime o placere in directia polul nord si o disperare pe meridianul casalotilor lipsiti de speranta?

Anonim spunea...

A te rezema de speranta este ca si cum ai sta cu piciorul in groapa.Poate ca reazamul ar trebui sa fie altceva:O sticla de bere, un biscuit crocant cu stafide sau o declaratie de iubire.Pe asta ar trebui sa i-o faci lui Girl Blindata, cu conditia sa nu fie inca maritata,iar umorul ei sa se manifeste si dupa trecerea pe la biserica.