marți, 11 mai 2010

Traind in comunism

Traim un nou comunism. Avem un nou despot.

Tot unii dicteaza ce sa faci atat in politica (partidul de guvernamant, partidul poporului) cat si in educatie (religia obligatorie), tot unii dramuiesc banii astfel incat doar ei sa castige, saracind toti ceilalti oameni pana sub limitele decentei.

Gloata sta la cozi, dar nu pentru un litru de zahar si jumate de ulei pe cartela, ci pentru a pupa moaste miraculoase, singurele care, spera ei, i-ar mai putea scoate din mizerie. Si intr-o asa mizerie am ajuns acum de se bat si pentru apa chioara (pardon, agheazma sfintita).
Nu-i condamn pe acestia din urma, si-au pierdut increderea in tot, in sistemul medical, in justitie, in tot ce este in tara, insa au ramas intarziati, intr-un comunism psihic. In care doar speranta ramane, toti se plang intr-o inertie in care nimeni nu urneste nimic. De inertia asta se bucura Boc, Basescu si Preafericitu' ctitor de mallul mantuirii neamului romanesc aducandu-ne incet dar sigur spre un nou comunism.

Si totusi noi toti, uniti, suntem o forta mai mare ca a lor. Pacat ca reteta bolsevica e imbatabila (ca acolo au studiat si politicienii comunismul si popii ortodoxismul, totul vine dupa modelul rusesc). Letargia e insa combinata cu dezbinarea si impartirea noastra in grupuri, religia majoritara avand grija zi de zi sa alimenteze intoleranta oamenilor fata de orice lucru diferit (in credinta, orientare sexuala, rasa, etc etc)  Si uite asa lumea se lupta spre o viata vesnica mai buna intretinand "iadul" creat de popi si politicieni pe pamant, iar ei fura in voie, tinand puhoiul ocupat cu probleme inventate. O sa ajungem sa zicem dupa vreo 10 ani de BBP (Base- Boc-Partriarh) sa ne multumim cu putin si sa ne bucuram, chit ca nu avem cu ce trai, macar ca traim, ca n-a venit inca apocalipsa :))

----------------------------------------------------------------
Later edit: Cineva vroia sa prinda o zi de comunism... cel putin asa zicea in comentariu la post. Ii zic sa se pregateasca ca o sa aiba destule.

Si uite cum erau obligati sa se tunda elevii in comunism, tot asa acum au aparut scoli cu regulamente ca pe atunci(daca imi ziceti ca nu e o atitudine comunista, ca era si inainte de comunism o sa va zic ca fiecare perioada are caracteristici care ii plac de la fostul regim si le  imprumuta si perpetueaza doar pe cele care sunt conforme cu gandirea respectiva, sau le poate schimba , asa cum s-a intamplat dupa aia)

Acum regulamentul ala e mult prea rigid pentru niste adolescenti de liceu, dar ce ma socheaza nu e doar asta, ci mai ales  unele reactii ale cititorilor articolului!!! Am avut mare dreptate ca lumea traieste intr-un comunism mental de care nu avem cum sa scapam chit ca cei care am trecut peste comunism facem 10 revolutii.... aveti aici doua mostre de comentarii :

"ASTIA AR TREBUI RASI IN CAP ! EL SI TOATA FAMILIA LUI DE POPONARI CARE NU AU STIUT SA-L EDUCE !"

"Interesant,elev ce doreste sa aibe infatisare de maimuta."

----------
Later, later edit:  Deci cum spuneam, comunismul religios din Romania nu se ascunde, se declara si nu are pic de rusine, doar tot vin bani noi din pensiile minime impozitate la buget si tre' sa suga si ei ceva si de la pensionarii care inca nu le-au platit anticipat lumanarile si cavoul.

Nu de alta dar daca spitalele se inchid si nimanui nu-i pasa de lipsa de personal din sistemul sanitar blocand angajarile de ani buni, statul angajeaza popi oricand, doar aici, in acest domeniu de maxima importanta pentru indobitocirea poporului nu s-au sistat angajarile la stat...


Daca dati sa cititi comentariile la articolul asta vedeti si un video in care basescu discuta problema pampersilor in Romania precum si o sugestie de-a mea, mai neaosa....

13 comments:

Lav si fulgul de zapada ♥ spunea...

Nu stiou daca suntem o retea mai buna, dar as fi vrut sa traiesc o zi in comunism..;x

godless1859 spunea...

E clar ca nu exista un dumnezeu drept. Daca exista i-ar fi pedepsit pe parazitii astia imorali.

S-au macar i-ar fi deportat pe toti intr-o tara unde sa se fure unii pe altii.

Artemis spunea...

Da, am scris si eu un post, se numeste "Comunismul meu"... si citind ce ai scris tu imi dau seama ca din pacate am pierdut din vedere mult din comunismul "cel de toate zilele" in care traim, draga Tovarasa. :) :P

BlindGirl spunea...

@godless: esti sigura ca nu asta e tara aia de deportare numai ca god nefiind chiar asa atotputernic a gresit si a bagat si cativa oameni corecti in cacatul asta? :)) (joke :(()

Daca tot am aflat de la Basescu ca: pampersii sunt cauza crizei din Romania, ca prea multi bani se dau in primii ani pt copii... incomparabil de multi fata de alte tari!!! (asa a zis, pe bune, si nici nu ma gandesc cat ajunge sa il coste un bebe pe statul francez care ofera bona gratuita 4 ore pe zi fiecarei proaspete mamici... doar bona aia platita de la stat la salariu sigur depaseste aia 200 ron.), eu zic ca fiecare mamica sa-i returneze prin posta romana (datorita stagnarii va creste toxicitatea) pampersii folositi intr-un colet recomandat multiubitului si realesului nostru presedinte.

BlindGirl spunea...

Copiati adresa de mai jos ca sa auziti declaratia cu pampersii:

http://videonews.ro/action/viewvideo/46354/Basescu-Romania-isi-permite-pampersi-cum-nu-isi-permite-nici-o-alta-tara/

BlindGirl spunea...

@Artemis: trebuiai sa pui link la postul tau-

http://artemis-dreams.blogspot.com/2009/09/comunismul-meu.html?showComment=1273700753211_AIe9_BE8oxKJlVoe4XZTMBb9n4A30aAvGkhcwncAN2b_DL3z1iDJE_y60cNSH40ndWOPyLXrvnWizYkJR-zdjE9Jg4T1FB4-ntdMUsu4Pj-wkUphjPHcxHRjJdaihhXLX5iBwxa5bvL35yAOprIlIrPr0n8AdUPLSLFftWNUJlcanNkT4A9CTQVlwV6j93QpA0OhoHAc8NKjMeeud2EnPE1Ts8JKGE2V7_DbkxKMdAS038qWnmgw2rw#c7886311546356550310

- e interesant, dar atat de distant, abia se mai simte strigatul surd al durerii printre cateva pasteluri nevinovate.

BlindGirl spunea...

si ca tot m-a inspirat adonis...

nu vi se pare evidenta inlocuirea pozelor marelui conducator cu a altui conducator de carton? Peste tot sunt icoane in loc de poze cu Ceausescu, pana si in spitale si in scoli, iar in loc de trei culori cunosc pe lume lumea e intr-o continua rugaciune... de vor sa-i faca si acesteia o zi aparte...eu propun 25 august catot e liber...

BlindGirl spunea...

23 august... ce memorie scurta am... abia imi mai aduc aminte...probabil ca unii profita ca altii au uitat deja.

Adi spunea...

La extrema opusa increderii pulimii in preoti sta generalizarea aberanta a voastra ca daca cativa preoti sunt corupti, atunci toti sunt si trebuie desfiintata Biserica.
Papagalismul cu "scoli si spitale" e de tot cacatul. De ce nu zici autostrazi?
Nu stiu daca esti de parere ca se investesc atat de multi bani in biserici, incat nu mai e loc de nimic altceva. Cat %din PIB primeste BOR?
Nu ar fi mai cinstit sa va preocupe faptul ca aia de la Guvern, Presedintie si Parlament fura cat apuca si mai sunt si incompententi crasi pe deasupra??
Ia uite "Bugetul Culturii pe 2010 este doar 68,28% din cel aferent anului 2008"
este de 27 de ori mai mic decat educatia+sanatatea.
Toata cultura! Cultele...imi imaginez ca mult mai putin...dar cauta si tu date
Ia, uite, cultura are jumate din bugetul Serviciului Român de Informaţii
cultura are cat Serviciul Român de Informaţii Externe + Serviciul de Telecomunicaţii Speciale
cultura este detasat ministerul cu cel mai mic buget
voi raspanditi numai minciuni.

BlindGirl spunea...

@Adi: Orice altceva care inseamna macacar 0,00001 % din ceva real (un cm de autostrada), concret, palpabil este mai bun decat inselatoria finantata de stat.

Nu ma intereseaza cat la %, nu e normal sa fie nimic.

Si fac apel doar la bunul simt.

Uita-te si tu intr-o biserica, uita-te la orice popa si zi-mi daca saracii mai au nevoie si de niste bani de la buget.

Eu zic ca se vede de la o posta, nu trebe sa fii prea destept sa realizezi ca se pot autofinanta fara probleme.

Pe de alta parte, daca intri intr-un spital... acolo straluceste tot capela si tot acolo se duc banii tot pe promisiuni fara acoperire.

Ca sa nu mai vorbim ca politia, educatia, sanatatea deservesc toti cetatenii Romaniei, ori ei nu servesc decat enoriasii proprii si ii numara si pe cei ce nu frecventeaza biserica de ani buni (la noi acu vreo 5-6 ani era vreo 20 ron pe semestru de apartament vreo 80-100 ron pe an doar "contributia", probabil pt ca asculti clopotele... asta pe langa banii de la stropit cu agheazma la Pasti si Craciun, pe langa ce-i dai la slujba, pe langa faptul ca lumanarile trebuie sa le cumperi de la ei, locul de veci, botez, inmormantare, casatorie, parastas, etc etc... si bisericuta noastra s-a tot intins, au tot taiat copacii din jur, au ras tot spatiul care apartinea tuturor si daca nu erau denivelari si ajungeau in sosea probabil s-ar mai fi intins si astazi... ca nici ghena pt cartierul nostru nu mai aveau unde s-o puna astia de la rosal, ce sa mai vorbim de spatiu verde, etc. Si ce-a aparut in casa parohiala? Aia care tot din banii enoriasilor se ridica... pai.. analize medicale, stoma, tamplarie pvc+ geam termopan si magazin cu articole la 35 ron. Casa reala a popii e insa departe de ochii lumii...de cele 30+ de camere nu ma leg, ca omul e bugetar la stat si omul domnului, cinstit... eu zic doar despre ce s-a facut din banii oamenilor explicit)

Si stii unde se duc banii din pensii si pampers?

Se pare ca pampersul pare scump pt baselu, dar dupa ce a dat de stire ca si pensia de 350 ron va cobora la 295 (si pe langa scadere ar si impozita-o... aici sa vorbesti in la % unde il doare pe saracul ala, nu acolo unde nici in p*&a nu-i doare, ti-ar muta si mama moarta daca nu cotizezi la fiecare popa in parte)a semnat actele necesare poleirii in aur a bisericii de la Cotroceni. Hotii la hoti trag si cu ei se aduna.

Bogdan spunea...

@Adi: dupa raspunsul tau, nu imi dau seama daca esti in sistem si atunci inteleg de ce il aperi sau esti pur si simplu... hm hm hm, naiv (ca sa nu folosesc alt cuvant).

Guvernul e o tagma de hoti care opereaza cu binecuvantarea Bisericii Ortodoxe asa cum Bor e o tagma de evazionisti mincinosi care opereaza cu binecuvantarea guvernului.

Adi spunea...

Nu sunt in niciun sistem. Si pe mine ma deranjeaza multe lucruri la BOR. De fapt sunt convins ca lucruri mai importante decat nimicurile voastre.
Dar am intalnit si ateisti mai sinceri, care fac distinctie intre preotii "obisnuiti", cei ticalosi si cei mai ticalosi, din functii inalte. Evident ca ultimele doua categorii au putini membri, dar este pur aberant sa arunci cu cacat in toata tagma preoteasca din cauza unora.

BlindGirl spunea...

Nu e cacat, e purul adevar. (poate doare, dar e de preferat ignorantei)
(N-are rost sa discutam despre exprimarea "mai sincer"... probabil celor care detin Adevarul Absolut li se pare mai normala. :) Si ei pot astfel fi astfel mai putin pacatosi decat altii :)))

Ca sa crezi si sa propavaduiesti credinta intr-un personaj imaginar ori esti sincer si atunci probabil ai probleme psihice grave, ori inseli lumea cu buna stiinta.

NU am nimic cu bolnavii psihic, dar n-ar trebui sprijiniti de la buget sa innebuneasca lumea, iar despre ceilalti, escrocii pur-sange care se folosesc de cei mai dusi cu pluta pentru a pune in gura lor tot felul de propavaduiri minciunoase cu scopuri ascunse... ce pot sa spun... L-am vizitat deseori pe Parintele Cleopa la Manastirea Sihastria si oricat ar fi evoluat boala sa, unele afirmatii scrise in cartea "lui" de invataturi sigur nu le-ar fi putut gandi astfel vreodata. La fel cum acestui caz concret cunoscut indeaproape i s-au pus multe "adaosuri" dupa moartea sa,denaturand complet mesajul, gaditi-va cate s-au pus altuia acum 2000 de ani si cum au profitat unii de nalucirile lui si de priza nebunului la public).

Faptul ca te deranjeaza multe lucruri la BOR si cunosti problemele mai bine ca noi sigur denota ca nu esti din sistem. Stiu ca sunt tot felul de scindari in interior, unii vrand sa mane oile intr-un fel, altii in alt fel, dupa interesele fiecaruia. Multi preoti se opun BOR.