miercuri, 1 iunie 2011

Rahat cu perje

Articolul asta o izvorat dintr-un comentariu imens scris de mine pe facebook la o alerta de gradul 0... La citirea lui lasati ideile acasa si incercati sa rationati logic cand se vorbeste despre politica, despre corectitudine si despre alte rahaturi Rog inainte sa incercati sa cititi (nu stiu daca rezistati pana la capat) acest articol: Placuta de pe statuia lui Matia Corvin in atentia procurorilor, a coalitiei guvernamentale si a Guvernului maghiar

pfff:

"Spunem doar ca nu suntem de acord cu amplasarea acestei placute la baza grupului statuar - lucru ilegal, de altfel - pentru ca proiectul prevedea clar amplasarea unei singure placi la baza{...}Or, acum, la baza statuii sunt doua placute",a explicat Gergely Balazs
- Trebuie sa recunosc ca argumentatia cu legal bullshit e bullshit (rahat cu perje in traducere inca libera?) ca si toti cei ce se invart in jurul unei false probleme.

Dar ce nu m-as fi gandit vreodata e c-ar putea sa trezeasca astfel de reactii in jur si la oameni aparent normali,pe facebook (ca la politicieni si sensuri si lupte absconse m-o dus capul imediat, ca si pe ei):"Jos placuta! Daca nu, sa se adauge linga fiecare bust al lui Eminescu o eprubeta si textul: "Mort de sifilis, de la curve". N-am vrea, nu? "

Adica daca ala n-o reusit nicicum sa fie invins decat prin tradare acum e o jignire? Bullshit de-asta de fandositi de sa nu spui x, sa tai y din vocabular, sa redenumesti sa fii politically correct ... si apropos de politically correctness - corectitudinea politica (ca poate termenul in engleza v-a confuzionat, v-a dat impresia ca nu mai stiti voi limba aia)... mi se pare cea mai stupida si mai de rahat alaturare oxymoronica de termeni- politically correctness? bullshit - full of shit. Ce e si mai amuzant e ca unii ajung sa ne vorbeasca de libertatea de exprimare dupa ce ne dau lista cu ce nu avem voie sa facem/spunem.

(Vedeti si incidentul de la Jefferson Memorial, unde politistii au arestat 2 oameni care dansau. Da, au avut pretext legal... fut*m-as pe rahatul de pachet de legi care pot sa interzica unor oameni sa danseze in fata unei statui ce il reprezinta pe cel ce declara:
"If a law is unjust, a man is not only right to disobey it, he is obligated to do so." Thomas Jefferson
- vedeti aici ironia)

Ce ma distreaza pe mine sunt monumentele in general, ca si steagurile, natiunile etc... bullshit (da scriu in engleza ca imi place cum suna bullshit- parca are presiunea unei basini care o arunci direct spre aia ce se folosesc de toate rahaturile si incearca sa ti le bage pe gat)... Eu nu pot alege dinainte unde sa ma nasc sau in ce zi...
Dar dau unii bani pe monumente care sa creasca egoul altora ca sunt din natia Y ca si marele/ sfantul/ etc Z mare si neinfricat :))... (sa nu generalizam :)...si sa vedem statistici ca o sa cadem in extrema cealalta, mai bine o tine individualist, cum pricep eu ca simplu individ lucrurile :)

M-am nascut in Botosani si toti ziceau ca-s nascuta in locul ce-a dat tarii un Eminescu, un Iorga, un Luchian, etc (am revenit sa vad recent ca in parcul din fosta padure o aparut o gramada de monumente omagiale- bullshit all over- BULLSHIT-) - de ce nu zic ca au mai dat tarii si inca cateva milioane de criminali/ viloatori/ escroci/ hoti...etc si orice alta categorie sociala cu IQ ul lor mai mare sau mai mic, mostenit genetic tot din zona, muncitori cistiti sau nu la confectia, cauciucuri sau in alta parte... nu de alta dar asa am avea un punct corect de vedere nu ne-am umfla in pene fara motiv real si ne-am crede toti genii.
Acum e si mai misto chestia asta - ca incepe sa devina din ce in ce mai exagerata: Fiecare dintre noi spune ca s-a nascut in aceeasi zi cu mari oameni de stiinta ... urmeaza dupa aia 2-3 exemple... stiti cati oameni s-au nascut zilnic pe glob exact in aceeasi zi? stiti cati sunt niste drogati sinucigasi (nu c-ar fi vreo problema cu asta), sau ce vreti voi... stiti cati vor fi "sus" si nefericiti si neintelesi sau de ce nu si fericiti si cati nu vor avea un trai decent? Conteaza? NU. Si devine si mai creepy - cu astrologii care iti fac nus ce calcule persoanale si iti spun cum au fost aliniate toate planetele in momentul conceperii tale (I bet universe doesn't give a shit)

Si sa zicem ca placuta ar fi una "jignitoare" (asa sunt eu mai nesimtita, ziceam si mai sus- nu vad unde e jignirea. Cu ce ar strica un fapt negativ faptele pozitive? pana la urma nimeni nu-i perfect.

Nu vad cum ar fi jignitoare placuta aia la Eminescu...omul o avut boala aia. So what? ...Relevanta ei e discutabila, desi probabil ar fi bine ca unii sa priceapa ca Eminescu era un poet talentat dar era om, sa nu se mai viseze toti romanii luceferi, genii neintelese si alte rahaturi. (evident este si reversul :)) va trebui sa inteleaga ca nu toti cei ce merg la curve scriu versuri)

Un citat dintr-un istoric despre personajul in discutie nu mi se pare atat de nepotrivit... pana la urma am iesit din criza si putem sa producem iar tablite de milioane de roni si eventual sa impanzim orasul cu statui, sa nu uitam nici un om reprezentat pt vreo minoritate/ majoritate/ categorie sociala/ vreun militant pentru ceva... ca si asa lumea nu mai citeste, poate asa se mai culturalizeaza.

.. si fara vreo legatura aparenta, mi-am adus aminte o discutie ce nu puteam s-o ratez (nici eu nici toti ceilalti de pe bancile de langa controverstata :)) statuie din Cluj.)

-Da mami, mi-o zis secretara ca sigur am intrat, ca avem si diploma de la bac cu zece si mediile toate de 10...
-Nu stiu unde sunt, pe-o banca langa o statuie... uite ca scrie: Ma-thi-as Rex; cred ca Mathias e tipul si Rex e calul.




P/s Acest post este un pamflet si trebuie luat ca atare :p (pregatiti detectoarele de ironii, sarcasm si alte cele ca asa mai poate omul sa strecoare cate o idee in text in loc sa vorbeasca doar rahaturi dezafectate)


pp/s (For those who know English and realize there is no such thing as politically correctness - and I do not refer to "terminology and ideas floating in the air" but to concrete things around you like.. politicians - check out George Carlin- Doin It Again 1990 you surely will have fun - he is the comedian which served as source to this, including the so called "bad language")

6 comments:

tequila spunea...

Am ras cu pofta :))
Da' acum pe bune, trebuie sa ne mai laudam si noi cu ceva, sa ne creasca si noua moralu' cumva, ca altfel... :D

BlindGirl spunea...

Vezi, tequila, eu am o alta teorie... am senzatia ca doar daca gadili omul si-l umfli-n pene si-n orgoliu si-l urci pe niste culmi imaginare si-l inveti ce frumos e acolo o sa cada ingrozitor de naspa si n-o sa poata sa-si recapete echilibrul asa usor...
sau chiar daca o sa realizeze ca alea is iluzii, o sa se lege ipocrit de ele auto-iluzionandu-se incontinuu pt ca-i placea privelistea aia ireala de acolo

....sau va renunta la ipocrizia aia, va realiza ca-i naspa dar cum va gasi o alta ideologie care sa-l duca pe niste culmi de-alea va accepta si eventual cocotat dincolo va face misto de ailalti care sunt pe cealalta colina :))

teoria mea se bazeaza pe fizica: daca urci sus de tot (avion de ex) si apoi ti se da drumul sa ajungi cu picioarele pe pamant... well.. (de aici categoria de sinucigasi care realizeaza realitatea)

dar daca e vorba de un munte, o colina lovitura nu va fi de ajuns ca sa te linisteasca sa nu mai privesti lucrurile de sus din varf, daca supravietuiesti si mai poti urca.

In fine... reducand la fizica, stand cu picioarele pe pamant drept n-o sa cazi... deci daca nu am creste artificial moralul nu am avea de pe ce culmi sa cadem, am ramne tot timpul cu picioarele pe pamant :)

Mihai spunea...

Deci m-am prapadit de ras la faza cu Mathias si cu Rex =))

Delca spunea...

Ce sa zic...chiar m-am amuzat:))

Unknown spunea...

Heheee... Cred ca voi mai vizita blog-ul asta. E foarte pe gustul meu.

Unknown spunea...

bullshit! totul în jur este bullshit și de aia trebuie să dăm înapoi tot cea ce primim și anume o remorcă de bullshit! Am zis bullshit?