miercuri, 18 noiembrie 2009

Iote fac si eu politica!

Pentru ca am ajuns sa scriu ditai postul pe site la TLP, ma gandeam ca raspunsul sa i-l dau direct la mine pe blog, nemaiavand timp sa redactez si aici alt post in care sa-mi zic si eu oful din campania asta electorala. Nu-i frumos, dar de atatea ori am ajuns sa comentez la altii si cititori mei sa nu mai apuce sa-mi cunoasca parerile vis-a-vis de unele chestiuni importante...iar tura asta vreau sa stie toata lumea, ca ca e important.

Acesta este postul care m-a inflacarat.

Da, e prea tarziu pentru Cernea (si peiorativ, caci ii mai trebe putintica maturitate, sa vada si padurea, nu sa se lege de-un singur copac) si avand in vedere triada si cat de stransa e lupta intre cei 3 (Geoana dupa ultimul sondaj isomar il bate pe Antonescu cu votantii de la tara) nu as vrea sa risc sa aleg in turul 2 chiar dintre candidatii PDL si PSD adica dintre reprezentatii celor mai corupte partide din Romania, alea ce colcaie de interlopi (v-ati gandit vreodata de ce la noi intepol si interlop au cam acelas nume?) si nesimtiti.

Cu Basescu ne-am indrepta direct spre cenzura 100%, caci din pacate pentru Romania cartea aparuta cu cazul Haisam este 100% adevarata.

Decizia de vot este mai mult decat lupta pentru niste principii... acum trebuie sa judecam mai viclean ca al mai viclean dintre noi (daca a reusit sa prosteasca cateva partide intregi cu destui oameni cu cap, bani si interese proprii si sa se foloseasca de ele si de aliante ca de carpele lui...), sau sa gandim principial si pe termen scurt, fara rezultate reale si Basescu sa fie reales apoi sa nu ni se mai dea voie sa gandim deloc.

Imi pare rau ca Antonescu care a inteles cam ce trebuie sa faca ca sa castige alegerile va pierde o sansa pentru care a facut chiar orice putea fi facut decent in campanie ca sa castige voturi si a mai primit si injurii atat de grotesti (s-a legat marinarul de moartea sotiei bolnave de cancer) de la asa un maimutoi viclean.

!!!!!! Azi va fi marea confruntare... adica, datorita lui Basescu si Geonicului, 2 confruntari separate.

Basescu a zis ca nu vine la o confruntare cu mai mult de 3 candidati, Geoana nu a vrut mai mult de 5.
Amandoi stiu ca ar pierde mai multi votanti la o confruntare cu toti candidatii la presedentie.

Crin Antonescu a zis ca vine la o confruntare cu toti contra-candidatii... si sincer nu vad de ce este si el invinuit de Cernea, atata timp cat el a fost chemat acolo in calitate de invitat. Desigur, putea sa renunte la intrunire, ca si Geoana si sa fie invinuit de lasitate, pierzand mult mai mult in sondaje. Insa a preferat sa lupte acolo macar el, daca doar lui i s-a dat voie in arena :)(si lui Geoana, dar Geoana nici n-a vrut sa se prezinte fara discursul notat si repetat la centru) si culmea ca a reusit sa ii mai scada scorul lui Basescu.
Poate dupa o intrunire-doua din astea, chiar daca nu castiga in definitiv alegerile, macar scapa tara de cel mai manjit si mai corupt dintre romani.

Daca protesta acum pentru o nedreptate facuta unui contra-candidat printr-o actiune total necugetata (de a refuza si el invitatia) pe termen lung manusa aia refuzata putea sa fi fost singura sansa de a scapa tara de un dictator. Poate de aia nu o sa votez cu Cernea, un idealist care vrea o lume perfecta, si nu intelege unele motivatii care stau mai presus de cerneala cu care o fost scrisa invitatia.

Domnul Cernea sa se gandeasca inainte sa protesteze impotriva lui Antonescu. Daca nici macar unul din putinii carora li s-a dat o sansa nu ar fi acceptat confruntarea, atunci dictatura s-ar instaura fara alt semn decat niste hartii de protestuitate de un functionar intr-un birou, fie el si OSCE. Trebuie valorificata orice sansa o mai avem atat noi cat si contra-candidatii Base pentru constientizarea maselor asupra faptelor, caci daca nu, degeaba se depun plangeri, daca oile raman la fel determinate sa voteze cu lupul.

Ca nu e nevoie se pare de multe oi, ci doar ca cei ce ar vota acum cu altcineva care oricum nu castiga sa voteze asa, gandind doar pe termen scurt, cu cei fara sanse reale iar in turul doi sa nu aleaga pe nimeni ca vezi doamne nici unul n-are principii neatinse. Si, miraculos, ca si in cazul Eba, va iesi acelasi....

Pentru ca ne impiedicam si pana la urma nu ajungem sa votam pana la final; in ambele scrutine votul nostru acum este extrem de important, fiecare mutare contand ca la sah. Pacat ca romania are putini cunoscatori ai jocului astuia. Majoritatea joaca zaruri, table si barbut.

3 comments:

Anonim spunea...

Ai citit cartea despre Haisam?
Cica ar fi ceva cu metode paranormale :)
Nu m-as aventura sa spun 100% adevarata

BlindGirl spunea...

Scuza-mi exprimarea pe fuga, nu cartea in sine, ideea cartii este 100% adevarata, faptele concrete prezentate la stiri in ultimele zile ca fiind descrise in carte mai mult ca sigur s-au petrecut intocmai.

De ce zic asta? Cunosc sistemul din interior si marsaviile de genul asta colcaie in toata tara datorita interlopilor pdl-isti....Cei corecti s-au retras din justitie nemaiputand rezista nu doar presiunilor...

marul spunea...

:))