luni, 30 noiembrie 2009

Lockerz - scam sau nu

La postul anterior am primit de la un anonim urmatorul comentariu:

"Si totusi se merita? www.lockerz-scam.com"

Am vrut sa-l public si sa ii raspund acolo, dar se pare ca raspunsul a devenit un pic mai mare asa ca l-am transformat intr-un post.

Siteul la care face referire mi se pare iesit dintr-o frustrare a cuiva care vrea cu tot dinadinsul sa gaseasca "nodus in papuris". Nu neg ca Lockerz AR PUTEA sa fie un scam, desi cunosc lume care a primit ceva premii de acolo (nu foarte importante, dar le-au primit), dar imi permit sa atrag atentia asupra unor pasaje ridicole de pe siteul justitiar.

Sa le luam pe rand.

1. "The November Lockerz Restock has failed. Millions have tried to access the Lockerz site for over 2 hours and have failed miserably. It's been proven that the Lockerz Restock, and the Lockerz site is a scam."

Acuma nu sunt eu expert intr-ale internetului, dar ma gandesc si eu ca prostul: cand 2 milioane de oameni sar in acelasi timp pe serverele tale urland mai ceva ca indienii... oare ce fac serverele alea? In cel mai rau caz lesina de emotie, in cel mai bun caz se blocheaza sau abia se misca. Deci asta nu prea demonstreaza ca Lockerz ar fi scam.

2. "I guess Lockerz time is coming up. This site has found out that Lockerz has hired Fanscape to virally market the site, and post FAKE proofs all over the internet. Lockerz has been officially proven as a scam."

Dupa cum spuneam, cunosc persoane care nu au fost platite pt. asa ceva si au primit cadourile. Deci, Lockerz has been officially proven NOT scam

3. "I went to my local library today and I tried to log in on Lockerz. It said, "The Site: LOCKERZ™ - is a Pay-To-Surf website. Then I was like, "WTF?"."

Chiar asa, WTF??? Unde scrie asa ceva?

4. "Scamalicious. How can you redeem something if it's freshout!!!! This oddity occurs with every item in the Lockerz Restock, and the only items that are redeemable are Computer Wallpapers. Which no one signed up to the site for. The site was too good to be true, but people were lured into the trap of clever wording, an easy process, and promises of very expensive items for doing menial tasks."

Domnul care a facut siteul are mintea odihnita si nu stie despre ce e vorba. Crede ca daca face puncte se duce si isi cumpara ce vrea. Problema e ca din momentul in care se umple stocul, se adauga cam 50.000 de premii. ATAT. La 2 milioane de utilizatori. Stocul se termina in 30 de minute, daca ai fost pe faza, ai luat. Daca nu, PA. De obicei, primele se duc laptopurile, PSPurile si astea mai importante. La urma raman wallpaperele (chiar, cine ar lua wallpapere de pe lockerz???). Deci daca domnul carcotas nu a ajuns la imparteala in timp util, laptopurile s-au suparat si au plecat cu primul venit. Nu vad unde este scamul aici.

5. ""9. How many accounts can I have? Members are entitled to one account per person. Each person within a household can have their own account." [http://www.lockerz.com/faq]

Yet again, have you ever seen a rewards site allow this? It's way too easy to make 5 accounts and say it's for you, your mom, dad, sister, and brother. Almost all people I know that I got into the program have created multiple alternate accounts to get Z-List and to get more PTZ, and they haven't gotten punished. The team is too trusting, and promises way too much."


Deci, daca nu e scam, gasim altceva de care sa ne legam. Ca sunt prea increzatori. Mie mi se pare o chestie de bun simt sa nu limitezi conturile la unul per IP. Eu personal am 3 calculatoare in casa legate prin router la internet. CU UN SINGUR IP. dar domnul carcoteala nu gandeste prea mult ca oboseste. Cand ii acuzam pe aia de la Lockerz si pt. cicloanele care au lovit USA, pt. gripa porcina sau pt. Bush Jr.?


6. "If pictures are worth a thousand words, then numbers are worth a thousand explanations. Let's think hypothetically here: Lockerz has about 4 MILLION members, now let's assume, and round down, that about 5% of these members have enough PTZ to redeem a PSP during the Lockerz restock, which is 200 PTZ. 5% of 4 million is 200k. A quick check on Wal-Mart yields a price of about $179.99 for a single one; of course, if you get bulk or wholesale, you don't pay that much; let's be fair and say the discount on bulk orders is 30% (but it could be even more, we don't know, remember, hypothetical thinking here) which amounts to $126 PER UNIT. The site never stated they would give enough items for everyone to redeem in the restocks, but they shower the restocks with hype and forewarning, to make it look like a big event... How do we know it's not just 1 or 2 items and then it's "FRESH OUT", because otherwise, they'd be paying a huge amount of money, and I mean HUGE.

Let's recoup: $126 per unit, and 200k members able to redeem the prizes. This amounts to about 25 million dollars. Do you really think that by answering stupid questions, some big CEO would give you that much money? If you do, then think again."


Punctul 4 ar raspunde perfect si la asta. Daca asta care a facut siteul crede ca de fiecare data se dau 200.000 PSPuri in valoare de 25 de milioane de dolari, e pur si simplu idiot. Sunt 50.000 de premii in total . Si sa nu uitam ca sunt o gramada de jocuri, wallpapere sau skinuri de iphone. Chiar crede cineva ca sunt cate 1000 de laptopuri, 1000 de imacuri sau 5000 de pspuri la fiecare restock???

7. "The team is going to keep pushing the release date back so that we can keep on hoping and praying for the new site to come up, to get more ways to make PTZ, and it won't come.

What can be so hard in making a site? I made this entire site in a matter of a couple hours, what's stopping the "Lockerz Team" from releasing the new sites and giving us new ways to make PTZ to redeem the non-existent prizes?"


Chiar, ce e asa greu sa faci un site??? Unul din ala care sa fie securizat, cu premii, care sa tina seama de o baza de date imensa, care sa acorde niste premii, etc etc. Cred si eu ca fituica aia de 2 lei a lui a facut-o in cateva ore. Pacat ca a scris in ea ce a gandit in 3 minute.

Concluzie. Este posibil sa fie scam. Dar deocamdata argumentele de pe siteul ala nu ma conving... Asa ca daca vreti sa va incercati sansa si vreti o invitatie pe lockerz.com, puteti cere aici

7 comments:

Anonim spunea...

Aceasta tema este pur si simplu fara pereche:), este foarte interesant pentru mine:P Bravo !! vreau sa mai vad in continuare discutii pe tema asta!

calin spunea...

faina treaba ...este ...nu este sacam e bine e rau...da invitatie bagi si tu :P....eu am 1100 de ptz sper sa iau ceva dara problema cea mai mare este la plata taxelor vamale care pentru un macbook sunt mari de tot!!daca ai vreo idee lasa un mail la calin_4u2@yahoo.com

Anonim spunea...

impusca-te frate. nu le mai lua apararea ca habar nu ai ce zici. cica "50 000 premii". pe naiba. eu am stat la ultimul redemption 3 nopti sa il apuc, si ca sa vezi, tot timpul primeam poza aia "frumoasa" cu "redemption coming soon", si cand m-am hotarat sa verific si homepage-u am gasit un anunt frumos in care mi se spunea ca s-a terminat redemptionu cu 2 minute inainte.....

si lasand deoparte ce zice tipul care a facut site-ul, uita-te la comentariile lasate de utilizatori si sa vezi ca aproape toti zic acelasi lucru: "totul a disparut in 5 secunde....." ceea ce e imposibil chiar si la 1 mil utilizatori. iti ia mai mult de 5 secunde sa dai un login si sa iti cauti premiul.

si daca nici comentariile de pe acel site nu te impresioneaza, atunci cauta pe youtube si o sa gasesti si acolo alte sute si mii de comentarii.

aaaa, si inca ceva. daca lockerz nu ar fi scam, atunci de ce le-a fost stearsa pagina de pe wikipedia ?

BlindGirl spunea...

Poate ca nu dau atatea premii cat zic (asta poate verifica doar fiscul, eu nu bag mana in foc), dar de dat le dau si sunt foarte reale.

Daca vrei, poti intra pe forum la computergames. Au un thread unde discuta de lockerz inca de la infiintare si poti vedea acolo poze cu psp-uri primite (deci ajung fara probleme la transport si la noi). Ba chiar am vazut ca cineva a strans puncte si i-a ajuns un MacBook.

Eu una o sa intru in continuare pe site la ei caci 1 minut pe zi nu ma costa atat. Bineinteles ca fiecare e liber sa creada si sa faca ce vrea.

BlindGirl spunea...

Cine mai vrea invitatii la lockers sa lase un mesaj cu mailul unde vrea sa o primeasca; comentariul nu va fi publicat iar mailul nu va fi folosit in alte scopuri.

Bafta la premii! Cine n-a prins aseara mai are o sansa in februarie cand punctele inca vor mai putea valora atat, dupa care am inteles ca vor da drumul la site cu jocuri si alte metode de a face puncte in plus dar ptz urile vor valora mai putin :(

Anonim spunea...

azi e zi de redeem, dar...

"Sorry, you're not in this redemption"

astept raspunsul lor, dar.. cred ca ma duc sa-mi depun cv-ul...

BlindGirl spunea...

da, uneori e redeem doar pt americani, alteori doar pt europeni sa nu se buluceasca toti... nu prea intelegeam eu ideea asta ca oricum le picau serverele totdeauna.

eu m-am lasat de sportul asta, prefer sa fac ceva placut in alea 5 minute pe zi.

nu a devenit chiar un caritas, dar s-au marlanit mult prea mult. de 2 ori mai aveam 100-200 de ptz pana la laptop si au tot dublat numarul de puncte necesare. plus ca pentru intrebarea zilei era ok castigul la minute petrecute pe zi timp de cateva luni. Dar acum ar trebui sa dau zeci de clici, sa "vad" filme, sa pun cuvindele antispam... si ar trebui sa fac asta pe o perioada mai indelungata... lucru calculat si echivalat... daca in timpul asta as edita fotografii (lucru care imi mai si place extrem de mult), as face niste logo-uri sau as administra un site as castiga cel putin la fel de mult. Ba chiar mi-ar ramane timp sa ma mai uit si la un film bun. Asa ca eu am zis pass.

La vremea cand am calcultat eu - si am scris articolul asta- se merita ca timp/valoare castigata, nu pierdeai prea mult... acum incet-incet ar trebui sa pierzi tot mai mult timp pe site-ul lor zilnic iar castigul devine din ce in ce mai putin consistent.

M-am ofticat eu nitel la inceput cand nu-mi contorizau punctele si nu-mi dadeam punctele pentru toti cei invitati care isi faceau cont la ei, dar ii intelesesem ca deh, erau la inceput, erau beta... si la un moment dat au inceput sa-mi bage punctele fara greseala si totul mergea bine.

Acu' vreo luna imi zicea un amic ca au inceput sa se tina de marsavii tot mai mari. Ca si lui si unui alt prieten de-al lui (care primise cont de la el) le-au ras toate punctele acumulate in cateva luni bune pentru ca au considerat ca invitatiile care le-au dat au fost fake, au ajuns pe nedrept z-listeri... si i-au lasat cu 0 puncte. Stiu sigur ca invitatiile erau pe bune date, ca de cate ori mergeam pe la el el facea reclama la lockers la cativa amici si le trimitea invite-uri. Astia probabil au intrat din curiozitate dar daca au tot vazut ca strugurii se tot inalta si nu reusesc sa cumpere nimic de punctele alea niciodata, au renuntat intr-un tarziu, asa ca si mine. Oricum se pare ca din ce in ce mai marlani is aia, s-au ajuns, is vedete video, toti se uita la filmele lor si incep sa devina tot mai sarlatani cand vad si cat de mult is dispusi sa lucreze unii (ca deja devine work.. inca mie imi place mai mult munca mea...) pentru iluzii din astea si cat de mult ii pot duce cu zaharelul.

Cred ca inca se mai poate castiga (eu n-am mai intrat de cateva luni pe site, nu-s sigura), dar nu mai sunt eu dispusa la atata munca zilnica...mai ales cand am altceva de facut mult mai profitabil si mai placut.