sâmbătă, 21 noiembrie 2009

Pacate si sperante

Pacat ca a pierit asa repede entuziasmul... odata cu marele fas, pardon marea confruntare de ieri.

Din pacate, desi probabil a impulsionat cativa tineri nehotarati (care mai mult ca sigur se vor razgandi in ultimul moment si nu vor vota, caci inca n-au chef de o viata responsabila) cu siguranta a pierdut cativa vechi sustinatori.

Dupa ziua de ieri multi nu il vor mai vota ca toti s-au saturat de scandal de la Basescu, nu mai vor un altul care toata ziulica sa arate cu degetul catre toti ceilalti. Oricum nici un dosar nu se va termina vreodata cu pedeapsa vinovatului.

Sper sa fie stufful de vina in incurajarea atitudinii basesciene in care nu mai regasesc nimic din rafinamentul cu care uimise lumea. Cine stie defapt cine e omul pe care-l vedeam castigand lejer alegerile dupa confruntarea de la Cluj?

Imi pare rau, domnule Antonescu, ca in loc sa ma duc la vot pornita sa fac o alegere atat de necesara corecta si pornita nu doar din convingeri ci si din entuziasm, o sa ma duc sa aleg iar singura varianta acceptabila. La rece, asa cum intre Iliescu si Vadim sau Basescu si Nastase nu erau alte posibilitati. Acum sunteti 3 si am doi inacceptabili. Asta nu insemna ca va votez cu inima deschisa, ci doar ca alegerea ar fi ceva de genul Iliescu, Vadim, Basescu. ( a se citi in fapt in ordinea Geoana, Basescu, Antonescu).

Sper sa faceti guvern de tehnocrati cu primarul Sibiului in frunte si din cand in cand sa simt cate un iz de liberalism. Sper sa nu fiu iar naiva si sa ma las pacalita de visul meu liberal intr-o tara in care intotdeauna doctrinele au fost doar pe hartie. Pana la urma ati zis clar ca promisiunile in toate campaniile nu sunt proiecte ci doar promisiuni. Sa speram ca faceti exceptie de la regula si nu ne opunem iar prin vot altei si altei dictaturi schimband practic presedintii mereu, doar-doar om scapa de comunism.

Pacat ... ca in cazul unor alegeri corecte creste posibilitatea unei confruntari Geoana - Antonescu in care sa pierdeti pe ultima suta, iar in cazul in care Basescu are ajutoare s-ar putea nici sa nu mai intrati in turul 2.

Poate emotii nu mai sunt, dar tenisiune inca este...

2 comments:

switch spunea...

aaaa...staff - personal/stuff - meterial. De politica nu ma intereseaza,nu am votat si nici nu am sa votez vreodata!

Mihai spunea...

O speranta este numarul oamenilor care au mers la vot.
Uite, un blog interesant care abordeaza viata social-politica:

http://mihaisilviubotezatu.wordpress.com