marți, 22 septembrie 2009

initiative laudabile

Cum spuneam, romanilor nu le lipsesc ideile si initiativele, doar ca, desi majoritatea sustine ideile, nimeni nu face mai nimic sa le puna in aplicare.
Am dat exemplu cu orange, pot adauga si eopinii (in sensul ca toti il felicita pe Iris pentru idee dar nu contribuie nimeni cu povesti reale) precum si eforturile zadarnice ale primariei Suceava de a introduce preselectarea materialelor la colectarea deseurilor.

Toti sunt eco acum -ca e trendy- dar nimeni nu face ceva in sensul asta... de la vorbe pana la fapte nu mai e doar cale lunga, e mai degraba o prapastie adanca ce ma face sa ma indoiesc de coerenta in gandire a semenilor mei.

Sa vedem cat de receptivi vor fi ei la a nu se mai plimba cu masina personala decat daca este absolut necesar... macar o zi. Si asa transportul local in comun e ok.




In alte tari ziua asta se repeta ori de cate ori nu sunt destule precipitatii. In alte tari oamenii chiar tin la mediul in care traiesc caci se respecta si vor sa respire aer curat nu teava de esapament.

Daca am avea un transport calatori calumea, nu microbuze care opresc inafara statiilor si trenuri ce abia prind suta pe sinele astea ... nu cred ca m-as mai gandi la achizitionarea unei masini.