duminică, 31 ianuarie 2010

Scaunul auto pentru copii

Stiam cat de important ar fi scaunul pentru el si tineam mortis sa-i iau unul pana la prima lui calatorie cu masina. Inima imi era indoita doar de faptul ca, la cat de obraznic, neastamparat, mofturos si alintat e el, nu va vrea sa stea acolo sub nici o forma. Mai ales ca aveam deja si scaun de masa destul de scump si niciodata n-a suportat clemele puse. (Fara ele, aproape intotdeauna trebuia sa stea cineva cu el sa nu sara in timp ce altul il hranea.)Am riscat, am cumparat un scaun de masina si...surpriza! I-a placut muuult de tot, ba chiar s-a simtit onorat sa aiba si el scaunul lui la nivelul nostru.

Nu am prea mult timp in ultima vreme, dar am intrat special sa sprijin o initiativa de constientizare a importantei scaunului auto. Si daca tot ajungeti la baby dex cu siguranta veti gasi multe alte articole foarte utile si interesante!

4 comments:

Anonim spunea...

In tarile din vestul Europei scaunelul este obligatoriu pana la varsta de 10-12 ani. Daca politia te prinde fara scaunel risti o amenda usturatoare plus raportare la protectia copilului.

BlindGirl spunea...

Si la noi e obligatoriu, noi insa cand i l-am luat nu stiam de obligativitate, il achizitionasem doar pt siguranta cand merge cu masinile rudelor si cunoscutilor... acum cand invatam pt carnet stim...

Alina spunea...

Care este legislatia din Romania legata de scaunel?

BlindGirl spunea...

ARTICOLUL 97

1 - copii cu varsta sub 12 ani sau cu inaltimea sub 150 cm trebuie sa poarte centuri de siguranta adaptate greutatii si dimensiunilor lor, iar cei cu varsta sub 3 ani se transporta in dispozitive de retinere omologate.

2 -coducatorilor de autovehicule le este interzis sa transporte copii cu varsta de pana la 12 ani pe scaunul din fata chiar daca sunt tinuti in brate de persoane majore, in timpul deplasarii pe drumurile publice.