luni, 10 decembrie 2007

Florin Peste - Comentariu literar

Sau cum se poate face comentariu literar pe marginea unei... manele:

"Încă din primele versuri, autorul plasează acţiunea într-un mediu feeric:

Ce miracol şi ce vrajă
Stau cu gagica pe plajă
Prin folosirea cuvintelor miracol şi vrajă, poetul ne trimite într-o lume magică, interzisă muritorilor de rând. Efectul este completat de plasarea celor doi protagonişti pe plajă – trimitere directă la infinitul mării, care ar putea sugera şi iubirea nesfârşită, dar şi eternitatea. Nisipul ne duce cu gândul la scurgerea timpului, autorul reuşind astfel să îmbine prin folosirea unui singur cuvânt, atât infinitul cât şi perenul.

Folosirea cuvintelor nu este deloc întâmplătoare. Elementele de argou: gagiul, gagica vin să sugereze faptul că cel care vorbeşte este un om asemeni nouă, care însă, conform preceptului biblic, şi-a pus în valoare, talanţii, reuşind să pătrundă într-o lume de vis."

Cine vrea sa citeasca si continuarea, sa se duca pe blog la Ion Bulubaş, caci o sa descopere intregul comentariu literar, care, asa cum ii zice numele e luuung. Aici am pus doar un preview.

4 comments:

Unknown spunea...

10x...

And by the way... u got tagged!

Anonim spunea...

BlindGirl daca nu stiai Bogdan a furat comentariul de pe un alt blog. Acest comentariu a fost copiat de pe blogul meu
http://numaivestibune.weblog.ro/2007-11-18/213267/Comentariul-literar-al-unei-manele.html
Ma bucur ca textele scrise de mine plac atat de mult incat sunt copiate si pe alte pagini web, dar consider ca este de bun simt sa se precizeze sursa.

BlindGirl spunea...

@dorulet: dupa cum cred ca ai observat de pe site la mine, nu agreez furaciosii. Daca nu stiu sursa cand pun ceva ce nu imi apartine si nu gasesc in google, rog cititorii sa ma ajute cu gasirea autorului si scriu ca nu imi apartine. Dar nu e cazul aici: aici am dat sursa de unde am citit eu articolul. Si nu l-am reprodus decat sub forma de preview, dand link pentru mai mult. Sursa de unde am aflat e aia. Altfel nu as fi aflat de articolul tau, chit ca il consider genial.
I-ai scris lui Bogdan? Discuta cu el sa scrie sursa sau in cazul in care nu vrei sa fie reprodus pe alte site-uri spune-i sa-l scoata si il scot si eu.

Anonim spunea...

asa cum arata textul scris acum de catre tine, este un text perfect legal. Consider ca este corect ceea ce ai facut