sâmbătă, 1 martie 2008

Despre viata si alte cioturi

Cinstind viata si primavara, azi, de 1 martie m-am trezit cu puiul cel mare de nimfa sub pat. A iesit din cuib sa exploreze. L-am adus inapoi caci parea destul de speriat in singuratate. Insa asta nu l-a oprit sa cerceteze iar, tura asta printr-un zbor ascendent pana in imprimanta.

Mai jos il vedeti pe puiul cel mic curios de ce e dincolo de cuib:
pui nimfa

Poate asta ar trebui sa inteleaga si biserica. Chiar daca scot teoria darwinista si pe Voltaire, Camus si Nietzsche din manualele scolare eu tind sa cred ca nu vor mai reusi sa ne readuca in Evul Mediu. Tot vom cerceta si vom descoperi. Si da, am carti in biblioteaca personala de toti astia si de multi altii, chiar si de filosofi greci (cunoscuti ca fiind homosexuali). Astept sa vad 4 popi cum urca scarile pregatiti sa vina sa ma exorcizeze. Sper sa nu vina si cu camerele OTV-ului de dezinformare in masa.

Daca ar sti ei cati alti scriitori si oameni de stiinta au pus la indoiala Cuvantul Sfant... cred ca ar desfiinta scoala, singurii invatati care ar sti sa citeasca ar fi doar ei si restul am merge toti la arat, semanat, crescut animale. ( Da, seamana cu ceva ce a mai practicat biserica inainte. Pacat ca au fost care s-au indoit de judecatile alea chiar din randul lor.)

Exista o petitie online in cazul in care nu sunteti de acord cu scoaterea teoriei darwiniste din manualele scolare. Petitia este aici. Iar un articol mai bine documentat de unde am aflat si eu de petitie si de ce mai invarte biserica (pe langa terenuri furate) gasiti la Doru Oprisan.

P/s ca m-am enervat : Pretextul bisericii e unul ridicol, ei sustinand ca teoria darwinista ar fi depasita... rade ciob de oala sparta :)) biserica a fost declarata "obsolete" chiar in Biblie. (vedeti preafericiti popi si scoateti referirile si de acolo ca prea semanati din ce in ce mai mult cu descrierea despre fariseii din biserica aia... pana la urma solutia unica va fi desfiintarea scolilor, ca si Biblia insasi este periculoasa, va poate periclita existenta. Sper totusi sa nu hotarati sa o ardeti laolata cu restul cartilor...)

Pentru copilul meu cand se va naste vreau sa stie sa cerceteze tot ce misca, rele, bune, recomadate, interzise si mai ales sa afle ca drumul catre cunoastere nu se termina niciodata iar ca cineva sa iti impuna o anumita credinta nu e normal. Tu trebuie sa cauti vesnic daca exista ceva, sa cercetezi toate teoriile si sa nu te opresti doar asupra uneia. Drumul tine sigur de-a lungul intregii existente si nu doresc ca acesta sa fie fortat de cineva in drumul sau. Sunt de acord cu studierea ortodoxismului in scoli atata timp cat nu i se acorda mai multe ore in cadrul istoriei religiilor decat jainismului sau altor credinte religioase. Iar pe langa acest obiect ce intr-adevar suna interesant cred ca filosofia ar putea sa se studieze timp mai indelungat, cat sa poata fi trecute in vedere sistemele filosofice marcante(mai ales ca e asa de greu sa alegi cateva in detrimentul altora).

4 comments:

Anonim spunea...

Nu prea cred ca or sa reuseasca sa schimbe mentalitati. Odata ce lumea a avut acces la anumite informatii o sa le fie cam greu sa le dea delete din atatea minti. Ca scot sau nu teoria darwinista, la urma urmei e totuna. Sunt mult prea multe ocazii si oportunitati pentru copii si nu numai sa afle de ea. Oricat s-ar chinui biserica sa isi impuna punctul de vedere. Eu am o aversiune prea mare pentru biserica pentru a intra mai mult in discutie, asa ca ma opresc aici.

Anonim spunea...

Darwin.Miaduc aminte ca luasem 4 in geegrala caci nu imi invatasem lectia.In timp ceti scriu comentariul realziez ca acum are o alta interpretare expresia" ati invata lectia":).oare peste 20 de ani va avea unaltul?

aikisan spunea...

"Blasfemie!" Cum adica, omul nu e oaie?! Omul nu e facut sa stea in genunchi cu privirea plecata?! Nu trebuie sa tremure si sa fie "smerit"?! Rusine tie ca cercetezi :D

BlindGirl spunea...

@aikisan: Asa e, nu trebuia sa cercetez, dar m-au scapat popii din frau la carti ( datorita comunismului... asta chiar e culmea!) si am dat iama in ele. Lasa ca in curand vor lua ei masuri sa nu le mai scape vreun credincios... daca e nevoie ii leaga si ii aduc in turma.

Tocmai am vazut afise facute pe strazi cu citate din Ecleziastul cum ca ..sa ne distram daca vrem ca ne va astepta negresit pedeapsa... le fac poze cand mai ies.

N-am argintii popilor ca tare ma batea gandul sa pun si eu un citat din hedonisti langa. Deh, sa vedem ce alege tanarul cititor :P