vineri, 14 martie 2008

Impozit pe mobil si Internet

CiCA COpii lu' nea ministru nu se mai duc la cinematograf ca se uita la filme pe internet. Si asa, cu taxa asta incurajeaza el cinematografia din Romania. ( De parca eu m-am nascut ieri si o sa cred ca banii din vreo taxa de internet sau mediu sau orice altceva ar ajunge la destinatia declarata presei)

Ce conteaza in conditiile de fata ca multi oameni, printre care si eu n-am mai vizionat vreun film nici pe tv, nici pe net nici la cinema de vreo 3 luni de zile? DaCA COpii lui au timp de filme, atunci s-a gasit ideea de-o taxa noua. Ma intreb daca nu s-a sesizat nimeni sa vada ce filme vad copii lui de au renuntat la cinema... Poate aceleasi productii piratate pe internet si atunci ar trebui sa fie catalogati ca hackeri si aruncati dupa gratii dupa modelul stupid cu care ne-am obisnuit... sau cine stie, poate filme de care nu se dau la cinematograf... Ce-ar fi sa intram mai mult in intimitatea d-lui? Ca taxa asta merita...

Exista si un numar de cititori pe internet ce folosesc monitoare Braille, ei fiind orbi. Ma intreb daca vor face cumva macar ca orbii sa fie scutiti de taxa asta, sau fac ca la taxa radio-tv cand cat le-a mers le-a mers sa jupoaie de taxa obligatorie si pe cei ce aveau un bec de veghe tras in cavoul familial?

Cat despre telefoane, eu una (si daca n-am fi foarte multi ca mine nokia ar renunta sa mai fabrice telefoane atat de simple, dar vad ca scot tot alte modele simpliste) folosesc telefonul doar ca sa vorbesc la el. E un 1110 din ala monocolor. Dar e clar ca va trebui sa platesc taxa pentru el. CA COpii d-lui ministru sa creasca niste analfabeti si sa se uite la filme toata ziua ca taticu' le "pregateste" si lor viitorul din taxa asta. Ca doar ei l-au invatat pe taica'su ca "telefoanele si cu internetul e pentru vazut filme."

(Nu stiu cum sta treaba cu copii dansului, dar nici el nu stie cum sta treaba cu ce conduce invarte acolo, asa ca divaghez si eu ca si el...insa daca taxa se aplica e posibil ca totul sa se lege...)

sursa: ziarul "ziua".

4 comments:

miclowan spunea...

si o sa tot gaseasca taxe pentru orice serviciu/produs de care oamenii se pot dispensa doar cu dificultate, si totul pentru a/si finanta polticile populiste din preajma perioadelor electorale, e ciudat totusi ca impoziteaza internetul in conditiile in care taxele descuarajeaza consumul si noi avem inca f putini utilizatori de internet raportat la ceilalti membri ai uniunii

aikisan spunea...

:) In sfarist un alt om care nu iobeste ceololarele! Sa le taxeze, ca si asa dauneaza.

Cristache spunea...

si probabil se va infiinta politia celularelor care va umbla pe strazi in cautarea evazionistilor... cum o sa scoti mobilu' din buzunar PAC o sa-ti ceara dovada ca ti-ai platit impozitul. ce kafka, ce orwell, realitatea bate fictiunea de-i sparge capu' si ii scoate dintii. grrr.

Flore spunea...

Eu propun atunci daca tot au inceput cu taxe absurde sa impoziteze si plimbatul pe strada, ca le folosim strazile pe care le construiesc cu atata dificultate, la propriu, si de ce nu si mersul la toaleta ca poluam mai mult. :)) Daca dl ministru e preocupat CA Copii lui nu mai merg la cinema, eu cred ca asta tine de o problema de educatie in familie pe care dumnealui si sotia trebuiau sa o rezolve cu mult timp in urma. Legea asta scoate la iveala atat lacune in politica cat si in educatia practicata.