luni, 9 martie 2009

Altfel de stiri si probleme cu yahoo&co

- Poveste cu un tanc (cititi TOATA povestea, vedeti ca se continua si sub reclama).
Ca sa va sporesc curiozitatea o va dau un citat:
" Oricui i se poate întâmpla să-i aducă cineva un tanc într-o bună zi."

Si daca tot eram pe site la Cotidianul, am aflat si de bibliobuz , o idee geniala caci oamenii de la tara ar citi dar n-au posibilitatea. Spre deosebire de majoritatea celor de la oras, unde lucrurile stau pe dos.

Ma tot chinui sa-mi pun si eu ca tot poporul titlurile din blog pe yahoo cu MyBlogLog. Problema e ca mi-am facut acu 2 ani cont la ei si am adaugat si blogul. Acum nu am reusit nicicum sa recuperez contul facut, desi am incercat toate mailurile/parolele posibile. Deci am ajuns sa-mi fac alt cont. Nu am reusit insa sa imi adaug blogul pe noul cont pentru ca blogul exista deja in baza lor de date si e atribuit cuiva - lui BlindGirl.
Interesant e ca m-a lasat sa-mi fac cont nou cu acelasi nume.

mybloglog anomalies
Daca stie careva cum pot sa pun mybloglog-ul altcuiva (adica tot al meu de pe contul vechi) in yahoo, multumesc anticipat.

Si daca tot am inceput sa va vorbesc de Yahoo Messenger, hai sa incep. Niciodata nu mi-a placut. La mine din cand in cand crapa, iesea fara sa ma anunte, eu stand linistita si holbandu-ma la iconita in bara; ba cand i se casuna sa mearga aiurea aveam senzatia ca si Photoshopul mergea greu si cum inchideam yahoo zbarnaia tot ce era adobe (ultimul CS zice sa inchizi yahoo-ul la install).

De aia de-a lungul timpului am vrut sa-l schimb si am incercat softuri portate de pe linux sau alte aplicatii ce mi-au zapacit ID-urile de yahoo sau nu le-au adaugat efectiv pe cele noi.
Dupa atatia ani de lupta am decis totusi ca n-am timp sa ma mai joc de-a beta-testerul si e cazul sa abandonez (probabil tocmai acum softurile au ajuns sa ii faca competitie, pacat c-am obosit eu), sa il iau pe asta si sa il accept cu deficentele lui cu tot.
Si cum stateam eu cu messengerul ala vechi instalat de vreo jumatate de an fara probleme majore (inafara de refuzul de a se inchide si deci de a mi se inchide si mie normal calculatorul, fara sa-i dau end now), dupa ce la instalare i-am dat zeci de "remember yes", "allow" in firewall, se trezeste intr-o buna zi si-mi zice ca mai vrea sa mai iasa pe-un site nou. Nervoasa, ii zic NU.
-Nu, ca mergi de juma' de an binisor si cum ai mers pana acum, o sa mergi si de-acum inainte, fara sa te conectezi la siteul ala.
Ei, pana aici i-a fost. S-a suparat ca ma opun evolutiei fara vreun argument solid si nici n-a mai pornit. Degeaba am schimbat eu zeci de setari si am cautat orice urma de yahoo in firewall sa-i zic ca m-am razgandit. S-a ofensat si gata.

Asa ca m-am enervat si l-am schimbat cu versiunea asta noua, hoata, de am inceput sa vad filmele in ecranul de yahoo si sa vad si MyBlogLog-ul altora (si sa ma zgarii, dupa cum explicam mai sus). Buun.

Eu in yahoo o singura boala aveam. Ca niciodata nu mi-a placut sa trimit mass sau linkuri la blogul personal. Dar imi placea sa-mi pun titlul articolelor ca status cu link la blog, pntru ca cei extrem de plictisiti care freaca lista de yahoo in cautare de ceva, sa poata ajunge direct cu un click. Ei bine, hoata versiunea asta noua, dupa o zi imi schimba sus locul unde scriam statusul cu "type some contact information" din agenda. Si oricum fac, nu reusesc sa mai scriu si eu un status. Si cum nu era chip sa ma impac cu versiunea veche, am inceput sa caut pe net poate s-a mai confruntat careva cu problema asta si a gasit vreo rezolvare pe cale amiabila.
Ce sa spun, am gasit multi cu aceeasi problema si niciunul cu vreo solutie. Asa ca am dat pe yahoo plugins si primul plugin pe care l-am vazut acolo, l-am si instalat. Eu voiam status pe mess si m-ar fi interesat sa mai aud si vre-o sporovaiala de pe twitter la cativa dintre oamenii de-i citesc. Ca sa nu mai vorbim ca si asa imi facusem cont pe twitter de cand aparuse si nu il foloseam. Asa ca am gasit solutia optima. Un plugin care imi schimba statusul la yahoo prelunand ce scriu pe twitter. Si cu ocazia asta am si o bucata de twitter, zic bucata pentru ca il folosesc doar pentru statusuri la yahoo deocamdata. Mai multe despre pluginul Twitter Sync de la WackyB pe siteul lor.

Si o veste buna: de maine incolo voi scrie cu diacritice daca imi va merge maparea de pe diacritice.ro dupa restart.
Si daca tot vrem sa scriem corect, ia uitati-va aici la lista de greseli frecvente- eu am gasit 2 lucruri pe care nu le cunosteam.
1- dupa noile norme se accepta dupa inteles - "Majoritatea salariaţilor este mulţumită..." si
2- Piuneză nu Pioneză :)