joi, 19 martie 2009

Diverse ganduri imprastiate

(unele imprastiate pe alte bloguri si adunate pe intensedebate :) )

De mult voiam sa scriu un post despre intelesul cuvantului ateism care mie una mi se pare ca a fost voit alterat, asa cum si teoria lui Darwin a fost redusa la o fraza zeflemista pe care nu o afirma Darwin ("Noi ne tragem din maimuta", cand de fapt teoria spune ca am avea un stramos comun cu aceasta si mai spune multe alte lucruri interesante pe care insa nu le mai retine/aprofundeaza nimeni, toti ramanand in cap cu maimuta :D).

Nu stiu daca s-a mai gandit cineva asa la problema, insa cum eu m-am tot luat cu treaba se pare ca cineva a adus deja in discutie termenul de ateism. Asa ca mi-am expus parerile acolo, caci acolo se comenteaza mai mult si uneori se isca dezbateri interesante.

Si pornind de la asta am debitat o cugetare profunda care nu stiu de ce dar a tasnit din putul gandirii in limba engleza.

"I rejected your theory not because I don't believe, but because I don't believe it."

Si lasand teoriile deoparte,in lumea concretului zilnic am facut o descoperire colosala :) Am descoperit cum pot sa vad daca un site e online si mie nu-mi merge fara sa intreb pe altii de la alti provideri. Asa stii sigur daca site-ul e "down", la pamant pe bune, nu mai respira, sau e o problema de la providerul tau. Numele lui e usor de retinut :) http://downforeveryoneorjustme.com/ si tot ce trebuie sa faci e sa scrii/copii siteul ce te intereseaza acolo.