sâmbătă, 23 mai 2009

Pista de biciclisti

Da, avem si noi la Suceava asa ceva.


Si m-am gandit sa scriu despre ea pentru ca mie nu mi se pare inutila cum i se parea unei cititoare a blogului meu.

Scopul ei initial - adica cel din titlul este unul nobil caci traficul este infernal, soferii din ce in ce mai prost instruiti in ale sofatului si aproape intotdeauna nesimtiti.




Trotuarele pana la aparitia liniilor ce marcheaza pistele erau integral ocupate de masini parcate, astfel incat nici carucioarele cu copii nici micii biciclisti nu aveau vreo sansa sa mearga pana in cel mai apropiat parc fara a face slalom printre masini si injuraturi pe sosea.

(Nu vorbesc aici de nesimtitii care de cand cu bordurile mari nu mai pot accidenta pietoni pe trotuar si isi defuleaza pornirile ocupand strategic toata intrarea special amenajata pentru persoanele cu handicap. Probabil se consoleza cu gandul ca vor cauza un accident prin derutarea celui in carucior care daca s-ar angaja in vreo trecere ar gasi de partea cealalta surpriza. Insa surpriza de a-si gasi blocat spatiu special amenajat ce-i inlesneste urcusul pe trotuarul nou amenajat nu mai este insa demult o surpriza.. Poate doar pentru soferii ce asteapta sa treca carucioarele cu bebelusi si cele ale persoanelor cu handicap. Pentru ca, nefiind in locul lor, nu cunosc capcana si nici manevrele indelungi ce trebuie efectuate de acestia pentru a reusi sa se catere pe celalalt trotuar. Pentru tonti: carucioarele n-au 4x4 sa escaladeze borduri supradimensionate. Si mai ales in intersectii emancipeaza gresit timpul alocat catararii, nemaiputand vira, prinsi fiind intre celelalte masini...)

Dar sa vorbim despre ceilalti, cei care au "inteles" ce inseamna linia aia. Mi-e clar acum - marea majoritate a soferilor cred ca toti calatorim cu un mijloc special de transport, ca nu mai exista demult pietoni ci oameni care circula cu autobuze, microb-uze,biciclete sau motociclete, scootere. De aia ocupau inainte 100% din trotuar iar acum respecta doar pista pentru biciclisti.




Mare noroc cu pista asta! Parca nu mai pare asa un sport extrem nordic walking sau plimbatul caruciorului.



- scuzati lipsa diacriticelor, articol scris in parc in putinele momente libere...

7 comments:

Anonim spunea...

Singura solutie: mai multi sofronei

BlindGirl spunea...

Din pacate cu sofroneii se vor inmulti nesimtitii care vor intra pe trotuar prin locul special amenajat pentru persoanele cu handicap(aia despre care am discutat intr-o paranteza..)

Anonim spunea...

Sorry de off-topic - tu esti BlindGirl de pe Softpedia?

BlindGirl spunea...

@Anonim:

Am "activat" si acolo destul de mult... doar ca pe vremea mea se numea softnews si toti moderatorii de acolo erau tineri, entuziasti si extrem de bine pregatiti pe bucatica lor. (Inca mai sunt cativa oameni acolo pe care ii respect.)

Cand m-am retras eu tocmai puneau spermoderatori si unii se bateau de la functii. Nivelul discutiilor scazuse, peste tot erau off-topicuri :D astfel incat daca aparea unul cu o problema hardware in loc sa i se rezolve problema (aproape instant - ca la inceputuri) si sa ii fie totul explicat ca la carte , se abateau de la subiect, apareau tot felul de mistouri, banari, clone... greu de urmarit ceva pe acolo.

Poate ca acum o fi iar fain dar nu mai am eu timp :(

@Anonim: Ne cunostem?

ionut spunea...

Excelent. Cred ca e singurul din romania cu asa ceva. Cum sa fie inutila fratilor? POate momentan nu e inca folosita dar incet incet ...

BlindGirl spunea...

@ionut: Este folosita deja de multi!

Si eu ma bucur cand vad tinerii facand sport in lumea asta in care multi stau doar la calculator si devin obezi de mici. De aia mi se pare foarte utila.

Abia astept sa creasca prichindelul sa-i iau bicicleta pe care eu n-am avut-o.
Acum nu ma mai strange in spate ideea asta, caci nu-l trimit direct in traficul soselei, ci pentru inceput pe trotuar...

CMR spunea...

Macar ai tai clienti parcau langa pista. Sa-i vezi pe ai mei... http://www.mariusc.name/blog/de-la-sate-adunate/pista-pentru-biciclisti-si-sateni.html

Imi place ca am abordat aceeasi tema fara sa stim unul de altul desi, daca nu s-a schimbat nimic intre timp, tot la cateva blocuri distanta stam :0

Marius