vineri, 29 februarie 2008

Tigara necanceroasa ce nu ne afuma pe toti

Stiu ca in genere fumatorii nu sunt interesati de propria sanatate caci altfel nu ar mai fuma. Fumand insa si printre nefumatori arata ca nu le pasa nici de cei din jur.

Si daca in UE se exagereaza cu spatiile pentru fumatori in sensul rau (uneori privandu-i chiar de spatii amenajate separat- a se vedea problema teraselor special amenajate din Anglia) la noi e pe dos.
Nimanui nu-i pasa de cei care inhaleaza pe langa ei. Si zic asta vazand de la tiganci la cucoane aranjate toate fumand cu bebe-ul in brate ... deci ce as putea sa le reprosez eu de la masa cealalta? "Daca nici pe bebe nu-l deranjeaza!"

Cineva imi spunea ca numai bine ce ajunsese in Canada si el, pe atunci tanar de la tara, folosea after-shave cu kila. Iesind spre serviciu a fost oprit pe strada de un cetatean care i-a atras atentia asupra mirosului mult prea intepator ce-l degaja... Ce-as putea sa-i zic eu unui alcoolic ce tocmai imi tranteste tot fumul tras cu pofta dintr-un Carpati drept in fata? Poate doar sa realizez ca asa sunt la noi oamenii inconstienti( in ce priveste sanatatea lor si a celorlalti) si nesimtiti tocmai datorita acestui fapt.


Pentru cei care nu pot fara nicotina, ca sunt dependenti si trebuiesc intelesi de catre restul s-a inventat tigara electronica. Asa veti putea fuma oriunde si oricand fara sa deranjati pe nimeni. In plus (desi nu stiu cat va intereseaza acest lucru) nu veti mai baga in voi gudron, cianuri si mii de alte chimicale. Va veti lua pur si simplu doza de nicotina in stare pura, necanceroasa.

Pentru ca sa nu fie prea "altfel" acea tigara degaja si "fum" - vapori de apa fara chimicale- producatorii facand-o cat mai realista, desi functioneaza pe baterii pentru a se evita toxinele degajate prin ardere.

Pretul este similar cu cel al tigarilor calculandu-se dupa doza de nicotina continuta. (desi am vazut pe alocuri si preturi mult mai piperate, va sfatuiesc sa cercetati atent piata inainte sa comandati)

Data viitoare cand fumatorii simt nevoia de-a fuma si cer intelegerea celor din jur sa se gandeasca ca au si alta alternativa, benefica de ambele parti si pot sa isi vada de viciu fara a imbolnavi si lumea din jur.

p/s - Eu vad solutia asta ca pe una buna pentru a ramane cu dependenta de nicotina fara alte complicatii. Insa multi o vad ca pe o posibilitate de a reduce gradat nicotina (poti vedea cata nicotina consumi) pana la renuntarea definitiva... Cica pe piata asta s-ar bate cu companii din industria farmaceutica ce au facut gumite cu nicotina si alte prostii. Inutil sa va explic cum se poate mesteca nicotina si fuma in acelasi timp astfel crescand practic doza de nicotina ce ti-o administrezi zilnic. Stiu destule cazuri.

Nu cred chestia cu lasatul "treptat" ca dintre toti cunoscutii cei care l-au lasat treptat s-au si reapucat tot asa, treptat, iar cei care au taiat-o brusc s-au lasat definitiv.

(daca nu ma insel prima data am citit despre tigarile electronice aka e-tigari intr-un numar mai vechi din Gardianul)

6 comments:

Omu' legii spunea...

in primul rand buna poza cu "prinsul in fapt" alias Bogdan. :)

si o intrebare: se gaseste pe la noi tigara asta ecologica :) hi-tech de care vb.?

Anonim spunea...

si eu urasc cand simt ca inhalez fumu.....
tot ce-i legat de romania sucks.
OPC unde esti?

BlindGirl spunea...

@omu'legii: prinsul in fapt e de acum mai bine de un an, ca de atunci s-a lasat.

Tigara initiala e facuta de Golden Dragon in China ( posibil sa fi aparut si alte marci intre timp) si a ajuns si in unele tari din UE. Deci in curand... :D

Insa ma astept ca pretul pe piata romaneasca sa fie exagerat raportat cu cel online.

Anonim spunea...

ar fi foarte marfa o tigara reincarcabila, adica aceasta tigara electronica, o cumperi, arata si se comporta ca una normala, mai mult, chiar o simti pe buze ca pe una normala, dar sa aiba un fel de "rezerva" de nicotina.

Bine asta ar insemna ca maniacii sa renunte la tigara si sa manance direct rezerva :))

aikisan spunea...

Tigarile contin foarte putina nicotina iar substantele care provoaca dependenta sunt altele.

Nemultumirea mea vizavi de fumatori este: sunt "liber" sa fac ce vreau, sa ma otravesc, dar tu nu esti liber sa ramai sanatos, nu esti liber de tigarea pe care o fumez eu.

Anonim spunea...

Vad ca au aparut tigari electronice si in romania cu preturi de la 250 la 400 de roni un kit complet.