vineri, 29 februarie 2008

Tigara necanceroasa ce nu ne afuma pe toti

Stiu ca in genere fumatorii nu sunt interesati de propria sanatate caci altfel nu ar mai fuma. Fumand insa si printre nefumatori arata ca nu le pasa nici de cei din jur.

Si daca in UE se exagereaza cu spatiile pentru fumatori in sensul rau (uneori privandu-i chiar de spatii amenajate separat- a se vedea problema teraselor special amenajate din Anglia) la noi e pe dos.
Nimanui nu-i pasa de cei care inhaleaza pe langa ei. Si zic asta vazand de la tiganci la cucoane aranjate toate fumand cu bebe-ul in brate ... deci ce as putea sa le reprosez eu de la masa cealalta? "Daca nici pe bebe nu-l deranjeaza!"

Cineva imi spunea ca numai bine ce ajunsese in Canada si el, pe atunci tanar de la tara, folosea after-shave cu kila. Iesind spre serviciu a fost oprit pe strada de un cetatean care i-a atras atentia asupra mirosului mult prea intepator ce-l degaja... Ce-as putea sa-i zic eu unui alcoolic ce tocmai imi tranteste tot fumul tras cu pofta dintr-un Carpati drept in fata? Poate doar sa realizez ca asa sunt la noi oamenii inconstienti( in ce priveste sanatatea lor si a celorlalti) si nesimtiti tocmai datorita acestui fapt.


Pentru cei care nu pot fara nicotina, ca sunt dependenti si trebuiesc intelesi de catre restul s-a inventat tigara electronica. Asa veti putea fuma oriunde si oricand fara sa deranjati pe nimeni. In plus (desi nu stiu cat va intereseaza acest lucru) nu veti mai baga in voi gudron, cianuri si mii de alte chimicale. Va veti lua pur si simplu doza de nicotina in stare pura, necanceroasa.

Pentru ca sa nu fie prea "altfel" acea tigara degaja si "fum" - vapori de apa fara chimicale- producatorii facand-o cat mai realista, desi functioneaza pe baterii pentru a se evita toxinele degajate prin ardere.

Pretul este similar cu cel al tigarilor calculandu-se dupa doza de nicotina continuta. (desi am vazut pe alocuri si preturi mult mai piperate, va sfatuiesc sa cercetati atent piata inainte sa comandati)

Data viitoare cand fumatorii simt nevoia de-a fuma si cer intelegerea celor din jur sa se gandeasca ca au si alta alternativa, benefica de ambele parti si pot sa isi vada de viciu fara a imbolnavi si lumea din jur.

p/s - Eu vad solutia asta ca pe una buna pentru a ramane cu dependenta de nicotina fara alte complicatii. Insa multi o vad ca pe o posibilitate de a reduce gradat nicotina (poti vedea cata nicotina consumi) pana la renuntarea definitiva... Cica pe piata asta s-ar bate cu companii din industria farmaceutica ce au facut gumite cu nicotina si alte prostii. Inutil sa va explic cum se poate mesteca nicotina si fuma in acelasi timp astfel crescand practic doza de nicotina ce ti-o administrezi zilnic. Stiu destule cazuri.

Nu cred chestia cu lasatul "treptat" ca dintre toti cunoscutii cei care l-au lasat treptat s-au si reapucat tot asa, treptat, iar cei care au taiat-o brusc s-au lasat definitiv.

(daca nu ma insel prima data am citit despre tigarile electronice aka e-tigari intr-un numar mai vechi din Gardianul)

Click Here to Read More..

duminică, 24 februarie 2008

Halt! Licence Agreement

Zilele trecute m-a intrebat o prietena cum poate sa faca ca in yahoo messenger, la status, in dreptul ei, sa scrie ce melodie asculta. Stiam ca sunt cateva plugin-uri pentru WinAmp care fac asa ceva. (unele dintre ele nu merg cu versiunea noua de winamp ci doar cu ala vechi).

Oricum, ca sa pot sa-i explic mai bine cum sa-si configureze pluginul odata instalat o trebuit sa mi-l pun si mie si asa am dat peste un licence agreement de toata frumusetea:

licence agreement

Ce sa o intoarca in zece parti ca astia de la Microsoft, sa faca o hartie lunga unde au contribuit o armata de avocati. Simplu si la obiect...

Click Here to Read More..

1970 toamna

Cam de atunci data o proforma de-a mea de la UpShop. Normal ca desi acum aveam un produs in cosul de cumparaturi, in proforma din 1970 nu aveam nimic, ca inca n-aparusem pe lume.
upshop comanda

Eroarea de pe site e distractiva, dar, ca sa nu fiu rea, tre' sa mentionez ca in rest s-au comportat exemplar si comanda a ajuns in 24 de ore de la cerere pana aici in nordul tarii.

Click Here to Read More..

vineri, 22 februarie 2008

Fiecare cu stolul lui

Se pare ca numarul papagalilor nostri s-a dublat si au trecut cu bine peste primele 3 saptamani din viata.
A fost greu mai ales pentru parinti care i-au hranit aproape incontinuu ca sa ajunga de la dimensiunea unei jumatati de ou de papagal (mai mici ca unghia) pana la dimensiunea asta:

pui nimfa

(in fotografia aia mica de deasupra deja isi dublase dimensiunea si e facuta la aprox. 12 ore de cand iesise din ou.)

Cel mai mare deja da din aripi din cand in cand, asa ca pe la primavara stolul devine functional.

Click Here to Read More..

miercuri, 20 februarie 2008

Din autobuz

Pentru ca in ultimele doua saptamani m-am plimbat cu autobuze intre Piatra, Botosani si Suceava am avut ocazia sa analizez tot felul de oameni.

Mai intai o generatie mai tanara nitel ca mine si plina de viata si aspiratii si care vorbea la telefon exact pe ca yahoo, cu acelasi elan, discutand de toate, apoi ajungand sa nu se mai poata desparti, zicand papa si ceau si ai grija, mai vorbim "inchide tu", "nu, tu, tu" de 100 de ori pana sa inchida telefonul. Generatia asta mi-a placut pentru ca, fata de alte curente aparute mai recent, comunica de toate cu toti. In timp vor tria, sau vor ramane la fel de deschisi, dar comunicarea e un lucru bun.

Apoi erau cei ce ofteaza dupa tot ce s-a "dat" de la combinat, de la fabrica, din cooperative, care revad zi de zi cum s-a dus totul la fier vechi... utilaje in stare de functionare, masini agricole de care azi au toti atata nevoie. Si inca ii doare sufletul. Si ii doare cu atat mai tare cu cat aia de au furat in loc sa fie pedepsiti acum sunt mari si tari si ei is tot corecti si tot soferi de autobuz. Si nu de orice autobuz, ci de acelasi autobuz, ce inca mai are farmecul lui cu ladita lui de lemn sculptata pe bord de unde da bilete la calatori, cu florile alea de plastic vechi kitchoase dar bine potrivite acolo ca in orice amintire a epocii apuse despre care vorbesc si ei. Cu dantela lucrata de mana la capatul zonei acoperite a geamului, dantela ce-mi aminteste de cearsaful bunicii brodat la capete. Si bineinteles cu nelipsitele icoane si iconite de toate tipurile.

Din discutia lor aprinsa au ramas cateva vorbe de memorat:

- La Hiroshima tot a mai ramas ceva!!! Dar acolo au furat tot! Pana si dalelele de beton le-au luat!

Click Here to Read More..

marți, 19 februarie 2008

La piata

Ieri in piata un pensionar incerca sa-si pastreze calmul discutand cu o zarzavagioaica plina de experienta. El spunea ca, cu o zi in urma a platit pentru o coroana de usturoi pretul integral si mai bine de jumatata era stricat. Aia il imbarliga cu "tehnica". Dezarmat dar iritat pensionarul mormaie:

-Eu ti-am dat bani buni!

Mai sunt si alte nelamuriri legate de vandutul alimentelor ce isi schimba gustul la inghet. Intrebari de genul: Cine cumpara iarna la -10 grade ( sau mai mult) cartofi ca ii zice nenea ca abia ce i-a pus pe taraba, n-au avut timp sa inghete inca? Sau mere sau alte fructe si legume. Nu zic ca in alte magazine unde s-ar gasi conditii de depozitare nu as fi gasit aceleasi produse degerate.. doar ca acolo mai trageam nadejde, ca erau expuse la o temperatura de 20 grade Celsius...

Click Here to Read More..

miercuri, 6 februarie 2008

Articole vs comentarii

Mi se intampla deseori sa comentez mai mult decat scriu la mine pe blog.

De ce? Simplu. Unele articole din blogosfera imi plac atat de mult incat simt nevoia sa povestesc si eu experiente similare, sa spun si eu ceva. Ca parca mi se dezleaga limba la taifas.

Si cum n-as fi discutat despre acel subiect daca nu era articolul ala fain de pe alt blog, mi se pare corect sa scriu direct acolo, sa spun si eu una de-a mea, ca la o sezatoare. Ca asa ma simt eu cand comentez pe bloguri. E o sarbatoare sa gasesti oameni cu diferite pareri, argumentari, experiente. Si daca ei le impart cu tine, sa le imparti si tu cu ei.

E frumos, si uneori, eu una incep sa scriu, si imi vin tot felul de amintiri si idei in minte si scriu pe cate un blog cate un comentariu luuung frate, mai lung ca al mai lung articol al meu pe blogul personal. Totul depinde de cat de mult imi place articolul si cate lucruri cred eu ca am in comun si tin sa le zic pe tema data.

Asa am patit azi, pe blogul lui Someone, la un articol despre acvariu personal si vanitatea la fel de personala. Si fiindca mie mi-a placut asa mult, am zis sa vi-l recomand si voua, cititorilor mei care va intrebati adesea pe unde umblu..

Click Here to Read More..

luni, 4 februarie 2008

Hello world!

sau ce-am mai facut de cand s-a mai rotit pamantul...

Sau un "hi" timid...celor ce ati ramas fideli blogului meu in ciuda faptului ca nu ati mai gasit nimic nou sub soare. Scot si eu capul ca strutul si sper sa nu aud vreun glonte in aer.

Am fost prinsa intr-un proiect la care tot lucrez, un loc in care toti sa-ti spuna opiniile in mod liber, democratic, dar argumentand cat de cat cat sa dea informatiei valoare pentru altii care vin si citesc si vor sa stie ce le-a placut sau displacut fostilor clienti la o firma, ca sa nu cumva sa repete vreo experienta neplacuta, ci sa mearga la sigur. Lucrul asta ne va lua ani de zile si nu poate fi facut in cativa oameni, e nevoie de contributia fiecaruia.

De aceea tin sa multumesc si pe aceasta cale celor ce sustin ideea noastra si ne dau sfaturi sau scriu opinii personale pe site, precum si celor ce fac cunoscuta ideea nostra printr-un banner, articol in presa, pe net, la radio sau prin orice alte mijloace. Numele lor se gaseste la Sustinatori pe site si sa nu va uitati ca sunt o mana de oameni, caci sunt alesi pe spraceana. Nu de noi, bineinteles. Este o alegere naturala. Fiecare citeste, analizeaza ideea si cei ce cred ca merita 5 minute sau cativa picseli , reactioneaza. Desigur, ideea asta ar trebui expusa la mai multi, ca asa la cati cititori am... mai greu se imprastie zvonul.

Deci cei carora vreau sa le mai multumesc inca odata pentru ajutorul acordat sunt, in ordinea imbratisarii ideii: femeia simpla, puisorul cufurit, Omu' legii, Doru Oprisan, Danette, Idaho, Florin Nastasa, Hwpedia, Arhi, Web 2.0 si ...Someone, Lila, Denisuca, b0gdan(Stiu ca nu e corect oarecum, ca nu au aflat cu totii deodata, dar nici dupa ce aport au avut nu pot sa-i impart, caci fiecare si-a dat silinta cum a putut si a stiut mai bine.)

Recunosc ca m-am asteptam sa-si scrie mult mai multi parerile personale, tocmai pentru ca siteul nu are nici un mogul in spate si e facut pentru consumatori de catre consumatori. Poate si pentru ca am lasat sa poata scrie oricine si fara sa-si faca un cont, sa puna cateva idei pro si contra si sa noteze, iar pentru mai multe detalii sa treca la "website" blogul personal sau siteul pe care dezvolta mai amplu problema.

Sper in curand sa am si mai mult timp pentru site si pe langa asta sa am si timp de blog... Mi-as dori sa imi mut blogul pe un subdomeniu de pe eopinii.ro dar inca nu ma pricep si nu stiu daca ar fi o alegere buna. Pana la urma sunt doua idei separate si doua proiecte diferite.

Click Here to Read More..