sâmbătă, 10 aprilie 2010

Despre responsabilizare

Pentru ca, nu doar ca parinti, dar ca persoane/cetateni ar trebui sa fim responsabili.

Cum sa mearga responsabilizarea eco in romania cand nu merge nici cea despre principiile morale de baza :D, cand nici cei pusi sa aiba grija ca legea este respectata nu respecta legea?

Ma gandeam zilele trecute la povestea cu infractorul de la Craiova care a omorat bunicul ala de pe trecerea de pietoni fiindca acesta nu se grabise.


Cineva imi spunea: la Craiova interlopii intretin magistratii, sunt mana in mana. Mda, ca si cu politistii care dau permise unora care mai mult ca sigur vor fi implicati in foarte multe (asta ulterior si datorita eliberarilor repetate date de magistrati) accidente grave/deosebit de grave si vor omori practic oameni.

Maine magistratul iese si el la pensie si poate fi el bunicul, copii politistilor pot deveni oricand victime directe in accidentele rutiere unde implicati vor fi spagarii lor.

Pentru ce atatea vile si case ridicate din spaga pentru nepoti daca tot nepotii vor fi ori afectati psihic, ori raniti, ori omorati ca o consecinta directa a faptelor bunicilor si parintilor lor? (da, e o consecinta directa evidenta avand in vedere miile de cazuri cu mita, spaga, criminali si infractori de toate felurile care huzuresc in societate macinandu-i acesteia bunul simt, logica, responsabilitatea si alte sentimente firesti)

Stiti ce isi spun astfel de persoane inconstiente puse in functii cu responsabilitate ridicata? Care ar putea fi singurul si cel mai bun motiv anti-reflexie si gandire creat ca sa nu te simti direct responsabil pentru astfel de lant de cauzalitate nascut de tine si care se rasfrange direct si peste familia ta?

Practic tu erai singurul care puteai sa executi legea si sa pedepsesti vinovatul, sa starpesti infractionalitatea. Tu, magistratul, politistul sau oricare altul care erai intr-o functie de responsabilizare, de control, de decizie sau judecata! De fiecare data, in orice situatie, fiecare ia spaga si inchide ochii, practic negandind in viitor mai mult decat un soarece cand vede cascavalul in capcana. Doar ca aici respectivul cunoaste consecintele foarte probabile faptei sale, capcana nu exista, el singur si-o creeaza cu buna stiinta pentru o bucata de cascaval... si nici macar nu ii era asa de foame ca sobolanului aluia din canal!)

Dar sa lasam nervii in fata unei astfel de inconstiente deoparte si sa revenim la cea mai buna scuza pentru orbii astia iresponsabili: Lasa ca are Dumnezeu grija de ai mei! (eventual cu varinata de mita dusa pana la Dumnezeu: Pun o lumanare, dau din spaga si popii si ...o sa fie bine! Cu Dumnezeu inainte!)

Newsflash: Dumnezeu nu exista! Cum va asterneti asa dormiti! (si voi si copii si nepotii vostri, si ceilalti care poate intr-o zi din refulari vor deveni din martori infractori, sau ... spagari ca voi! voi aveti puterea sa modelati direct lumea in care traim cu totii!)

(Poate ar trebui sa ma inscriu la o a doua facultate! Poate ii sugeram si lui CTP o schimbare de cariera... si cine stie..)

( m-am gandit intai la titlul "Romania in voia Domnului..."  dar asa privam credinciosii de curiozitate, caci ei sigur nu banuiau scuza :) )

Later edit: Si conducatorii nostri iubiti care ne-am bagat morala crestina in fata tot mai des au ajuns sa ne dea adevarate lectii de morala... merita citit articolul din link!!! 

4 comments:

deicide spunea...

Jean Paul Sartre.

Vero spunea...

hy girl. Nu stiu cat de valabila mai e 'oferta', dar nu ma descurc deloc singura. Crezi ca ma poti ajuta si pe mine cu o melodie?:D Te rog?

BlindGirl spunea...

@Vero: am mi scris demult pe tema cu melodiile.. nu mai apuc sa ma uit la TV de cand cu asta mic. Postul ala de atunci se pare ca atrage multa lume... nu ar fi corect sa-l sterg, insa este posibil sa se intample sa gaseasca cineva raspunsul la intrebarea lui si sa revina sa-l posteze. Chiar nu mai am timp sa caut melodii din reclame cand nici reclamele nu le mai stiu...

BlindGirl spunea...

@ deicide: dupa ce ne-au bagat religia pe nas si ne-au prostit pe toti acum Udrea ne tine lectii de morala. Cititi si minunati-va:
http://www.jurnalul.ro/stire-politic/replica-elenei-udrea-secretizarea-contractelor-era-un-proiect-al-guvernului-tariceanu-541100.html

si mai multe despre tipurile de proiecte acceptate de minister http://www.jurnalul.ro/stire-politic/ce-semneaza-udrea-va-fi-secret-de-stat-541054.html