duminică, 8 februarie 2009

Tipuri de personalitate

Sunt multe... si niciodata nu am inteles cum iti dai seama dupa niste desene de tipul de personalitate al individului. Dar pana acum au facut testul de mai jos destui cunoscuti si s-a potrivit intocmai.

Asa ca o sa vi-l dau si voua si daca va cunosteti cat de cat si sunteti sigur ca nu v-a iesit corect, mi-ar place sa stiu ca sunt si exceptii.

Alege una dintre figurile de mai jos pentru a afla cu rapiditate ce tip de personalitate ai. Aceste figuri au fost concepute de catre un psiholog, fiind testate pe oameni din intreaga lume o perioada lunga de timp. Pe masura ce se primea feedback ele au fost modificate atat in ceea ce priveste culoarea si forma si apoi testate din nou pana s-a obtinut o forma finala extraordinar de eficienta. Figurile de mai jos reprezinta cele 9 tipuri de baza ale personalitatii.

test psihologic figura potriveste

Dati click pe linkul de dedesubt pentru rezultat.

1.
Independent
Nonconformist
Libertin


Ai nevoie de multa libertate si nu iti permiti sa te atasezi astfel incat sa poti lua decizii liber de orice constrangeri. Ai inclinatii artistic e atat la serviciu cat si in timpul liber. Uneori nevoia de libertate te determina sa actionezi contrar a ceea ce se asteapta de la tine.

Modul tau de viata este individualist. Nu vei imita niciodata orbeste ceea ce este general acceptat; dimpotriva, vei cauta sa traiesti in conformitate cu propriile idei si convingeri, chiar daca asta inseamna sa inoti impotriva curentului.

2.
Dinamic
Activ
Extrovertit


Esti capabil sa iti asumi riscuri si sa te implici in totalitate in schimbul unei munci variate si interesante. Prin contrast, rutina are asupra ta un efect paralizator.

Ceea ce iti place cel mai mult este sa joci un rol activ in evenimentele care te inconjoara. Astfel iti vei putea satisface necesitatea de a actiona.

3.
Cu picioarele pe pamant
Echilibrat
Armonios


Adopti un stil natural si esti atras de tot ceea ce este simpl u. Oamenii te admira intrucat esti cu picioarele pe pamant si se pot baza pe tine. Le oferi celor apropiati securitate si spatiu de exprimare. Esti perceput ca o persoana calda si atenta. Respingi tot ceea ce este strident si artificial. Ai tendinta de a fi sceptic in fata efemeritatii modelor. Pentru tine hainele trebuie sa fie practice si elegante intr-un mod neostentativ.

4.
Profesional
Pragmatic
Increzator


Iti iei viata in maini si ai mai multa incredere in propriile tale puteri decat in noroc. Rezolvi problemele intr-un mod practic, fara complicatii inutile. Privesti realist ceea ce se intampla si nu ai ezitari. La serviciu ti se dau mari responsabilitati intrucat colegii stiu ca se pot baza pe tine.

Forta de care dai dovada se va rasfrange si asupra celor din jur facandu-i mai siguri pe ei insisi. Nu esti niciodata multumit pana cand ideile tale nu au fost puse in practica.

5.
Pacifist
Diplomat
Neagresiv


Esti tolerant si in acelasi timp diplomat. Iti faci prieteni fara greutate, pastrand in acelasi timp spatiul tau privat si independenta. Din cand in cand iti place sa te retragi pentru a medita la intelesul lucrurilor. Asta nu te face insa un singuratic. Traiesti in pace cu tine insuti si cu lumea si apreciezi viata si ce are ea de oferit.

6.
Fara griji
Ludic
Vesel


Iti place sa fii liber si spontan. Incerci sa te bucuri cat mai tare de tot ce are viata de oferit, conform zicalei: "Nu ai decat o viata de trait."
Esti foarte curios si deschis la tot ceea ce este nou; schimbarea te face sa infloresti. Nimic nu este mai rau decat sa te simti incorsetat. Tot ceea ce este in jurul tau este un joc care iti poate crea o surpriza placuta.

7.
Romantic
Visator
Emotiv


Esti o persoana sentimentala. Refuzi sa vezi lucrurile numai din punct de vedere rational. Ceea ce simti este la fel de important pentru tine ca si ceea ce gandesti. Consideri ca visele sunt o parte esentiala a vietii.
Respingi oamenii care iau in deradere romantismul si se comporta numai rational. Respingi tot ceea ce constrange bogata ta varietate de stari si emotii.

8.
Analitic
De incredere
Sigur


Ceea ce ai mai pretios este capacitatea ta rapida de intelegere. Obisnuiesti sa aduni mici bijuterii de rationamente pe care sa le dezvalui ca un prestidigitator de cate ori interlocutorul le trece cu vederea.
Cultura joaca un rol esential in viata ta. Ti-ai format un stil propriu, care este elegant si diferit de moda actuala. Idealul tau, care iti ghideaza intreaga viata, este sa te bucuri de placerile pe care le are de oferit cultura. Iti place sa te inconjori de oameni care au un anumit grad de cultura.

9.
Introspectiv
Rational
Analitic


Deseori iei la intrebari ceea ce este in jur si pe tine insuti. Mult mai des decat ceilalti oameni. Detesti superficialitatea. Preferi sa fii singur decat sa faci conversatii de complezenta. Dar relatiile pe care le ai cu prietenii sunt stranse, ceea ce iti ofera linistea si armonia de care ai nevoie pentru a te simti bine.


Mie la inceput nu mi-a venit sa aleg nimic ca ba nu-mi placeau desenele, ba culorile (deformare profesionala de la DTP) asa ca am sovait, pentru ca imi placea 1 fiind inebunita dupa patrate si clasic, dar doar 9 mi-a dat senzatia de "complet", de "asta e, asta imi spune mie ceva". Si intr-adevar, sunt 9 in proportie de 90%, dar gandindu-ma atat de mult cum spune punctul 9 normal ca ma mai separ uneori de turma si ajung sa gust un 10% din puncul 1. :D

10 comments:

Anonim spunea...

Cum ,omul atit de complex poate fi definit de forme si culori .Cit de simpli sintem daca sti sa privesti

Anonim spunea...

mie mi se potriveste perfect :D

Alexandra spunea...

nu prea se potriveste 'una cu alta" :) though..cred ca depinde de persoana...

Anonim spunea...

Mie îmi pare mai mult un exemplu clasic de cold reading. Just read 'em all unbiased by the image ad title! :)
"Ingredientele" sunt toate acolo: majoritatea "punctelor" constau din afirmaţii pozitive, generale şi vagi, eventual cu tot cu alternative/excepţii la enunţ ("deşi... uneori", "în general... dar").

BlindGirl spunea...

Da, stiu, nimeni nu e rau, toate zic de bine, etc. Sunt linii mari de caracter, cate 3, unul din 3 tot trebuie sa fie... etc etc.

Insa fiecare are cate o trasatura predominata. Si la toti pana acum "s-a adeverit", adica nu i-a iesit cumva unui romantic prin excelenta "dinamic, activ, bla bla ) (7 vs 2)

Tocmai de aia ma intrebam pana sa comenteze Alexandra si sa ma linistesc.

midnight-bell spunea...

mie una mi se potriveste aproape perfect,as putea spune..

Anonim spunea...

mie mi se potrivesc cat de cat :D mar rog.. nu sunt batute in cuie si nici permanente. si ne putem regasi putin si in cele pe care nu le-am ales. multumesc pt postare~

julian spunea...

Mi se potriveşte în cea mai mare parte. Aş fi vrut o descriere mai detaliată a personalităţii.

Anonim spunea...

da...imaginile se potrivesc cu raspunsurile...insa maginile nu corespund tipurilor de personalitate definite in psihologie(acelea sunt in numar de sapte)
in acest test inaginile corespund unor caracteristici ale tipurilor de personalitate...si cum caracteristicile sunt mult ma numeroase...asa s-a ajuns la un numar ami mare de tipologii.

Anonim spunea...

E chiar interesant ca trasaturile care corespund desenului pe care l-am ales sunt cele pe care vreau sa le am. Dar in mod clar nu sunt asa...