vineri, 20 martie 2009

Ajutati-l pe Google

Stiu ca vorbesc de ceva vechi dar vad ca multa lume nu foloseste aceasta "facilitate".

Ideea e urmatoarea: caut pe google un lucru si jumatate din siteurile ce imi apar pe prima pagina de fapt nici nu contin termenul cautat de mine, sunt un fel de portaluri in care fac search in interior, sau alte prostii. Ei bine, asa de aiurea au evoluat lucrurile si au tot gasit ei (administratorii site-urilor si specialistii in SEO) cate o portita de fiecare data sa apara acolo, incat nu mai gasesti la fel de repede ce cauti si google nu mai poate sa faca singur, robotizat alegerea corecta.

Dar tu insa, poti contribui la acuratetea cautarilor viitoare si vei castiga si tu si ei si toti ceilalti ce vor cauta acel cuvant dupa tine. Tot ce trebuie sa faci daca nu gasesti nici o informatie despre termenul respectiv e ca atunci cand revii in pagina de "search" sa dai in dreapta siteului pe butonul x (ca de inchis fereastra) pe care va scrie "remove" si vei scoate acel site din cautarile viitoare.

La fel poti face daca ti-a folosit informatia de pe acel site, dand de sageata in sus de langa butonul de inchis, sageata ce inseamna ca promovezi siteul respectiv in cautarile viitoare.

Inca o chestie de genul Google image labeler care te va ajuta pe viitor.

LATER EDIT: Se pare ca nu merge decat in searchul inclus in bara din opera si posibil in altele de acelasi gen.

4 comments:

Anonim spunea...

am incercat si cu firefox, si cu chrome si cu IE si nu-mi apar nici un fel de butoane !?

BlindGirl spunea...

Hmm.. si mie si lui Bogdan ne merge. Dar nu am customizat de vreun fel searchul, il folosim pe ala default, de pe google.com

Am incercat sa caut ceva pe google.ro si vad ca nu apare. Ar trebui sa arate ca in imaginile atasate...

Anonim spunea...

Da, scriu google.com in browser si intra automat pe google.ro

BlindGirl spunea...

Eu intotdeauna folosesc cautarea inclusa in opera. (e un search bar mic dupa ala unde scrii adresele, vine cu ea direct, nu e widget)

Poti cauta pe mai multe motoare de cautare, dar default eu l-am pus pe google. Mi se pare si foarte confortabil ca scriu acolo in casuta aia cuvantul/fraza si dau enter si gata.