marți, 24 martie 2009

Bumbac sau bumbac

Articol util şi pentru adulţii care nu-şi doresc să procure un cancer din 100% bumbac :D Ei pot să citească doar articolul de la mămica bio.

De câţiva ani am mirosit eu că bumbacul a ajuns să aibe tot altfel de atribute. Dar de când cu bebe mic am văzut clar diferenţele. Şi sunt de la cer la pământ.

Atunci când vezi prima dată bebeluşul îi aduci hainuţe - aşa e obiceiul la români. Şi se trezeşte bebe cu zeci de hăinuţe, unele superbe, altele ok, altele de dat. Aşa o să vezi ce poartă el mai bine că înveţi ce să-i cumperi pe viitor.

Afli aşa că sunt hăinuţe 100% bumbac... dar la cum transpiră bebe în aşa-zisul lor bumbac ce se transformă în tablă rece dar nu se îmbibă şi lasă capul/corpul ud zici că e sintetic... Asta e, nu-i bai, observi acum şi ştii pe viitor.

Aşa că am zis să scriu articolul ăsta pentru mamici- să recomand două firme (deocamdată) cu care noi ne-am împăcat tot timpul, toate produsele lor fiind la fel de bine acceptate de bebeluşul meu mofturos (a se vedea şi articolul cu Mustela). Căci el este cel care trebuie să fie satisfăcut şi să se simtă bine în hăinuţe. Şi la al meu îţi dai seamă imediat dacă îl deranjează/mănâncă pielea sau dacă nu sunt călduroase, etc.

-Caramell -se pare că e o firmă turcească şi e şi foarte ieftină iar pe etichetă am descoperit ulterior inscripţia 100% organic. Un costumaş alcătuit din bluză şi salopetă, pentru 3 luni costă cam 15- 17 Ron.

-Tex - nu e bio, dar tot e mai calumea - "Carrefour impune furnizorilor, printr-un caiet de sarcini strict, ca materiile prime să nu conţină coloranţi pe bază de azot şi metale grele peste cantităţile maximale permise, pentru a nu dăuna mediului înconjurător. Totodată interzice furnizorilor folosirea produselor de finisare, utilizate în mod curent în industria textilă, care sunt cancerigene şi nefaste organismelor vii." Aşa zic ei, eu zic că am luat 2 body-uri la vreo 30 ron şi după 2 zile l-am mai trimis pe bărbată-miu după încă două. Tex este firma proprie a lui Carrefour, nu ştiu dacă le mai găsiţi în altă parte.

Şi pentru că am primit pe yahoo câteva solicitări de la mămici, o să pun şi o poză cu siglele firmelor şi o să vă mai zic câteva. Am mai avut cateva hăinuţe extraordinare, dar nu am luat mai multe de la firmele respective şi nu pot garanta că toate produsele lor sunt ok. Multe le-am dat deja la unii mai năpăstuiţi ( că i-au ramas mici) şi nu mai am cum pune poză însa ştiu că a avut body-uri super de la Patsan, costumase de la Flexi si Dilan parcă...

firme hainute copii 100% bumbac organic

Pentru cei care cred că e aşa o chestie de fitze, să ia să arunce un ochi la articolul de aici sau să cumpere ce vor şi să vadă că bebe plânge din toţi rărunchii când să-i bagi o haină care îl deranjează/irită. Să sperăm doar că nu se îmulţesc cazurile de cancer la copii până in 7 ani...

4 comments:

Mamica Bio spunea...

Si noi cumparam Tex - body-uri, treninguri de casa, sosete, dresuri si rezista la uzura, se comporta bine la spalari succesive.Imi plac in special body-urile pentru ca se muleaza foarte bine pe corp.

Anonim spunea...

Salut

Imi place articolul tau...am si eu un baietel de 2 ani si jumatate si cunosc problema cu hainutele de calitate. Eu cumpar de la alte firme dar le voi incerca si pe acestea enumerate de tine.

BlindGirl spunea...

@mamica Bio: la tex la body-uri de baieti se pare ca sunt cam gresite marimile... adica stiu ca e mai grasut al nostru, dar e in limitele normal, nu e obez totusi.

Avem body-uri pt bebe de 12 luni care la 7 luni ii eru mici, nu ajungeam sa le inchid (in rest pe corp veneau bine)...

La calitate asta mi-a placut si mie. Si sosetele sunt superbe ca nu raman pufi intre degete, nu ii put picioarele ca in alea sintetice...

Mamica Bio spunea...

:) eu deja le cumpar "din ochi", si nu dupa marimile indicate de ei... maimutzica mea e cam slabuta si tocmai de aia ma bucur ca gasesc body-uri asa mulate.
Iar sosete...mi-am luat si eu ! (de la fetite, ca alea de femei imi erau mari :) )