sâmbătă, 28 martie 2009

A venit apocalipsa!

La Suceava a venit deja apocalipsa. Oamenii "o trăiesc" intens.

Ştiţi că eu merg zilnic cu căruciorul preţ de câteva ore pe străzi şi iau pulsul oraşului la cald. Ei bine, aşa grăbiţi şi în criză, în cursul săptămânii oamenii sunt mult mai veseli. Pe faţă li se mai citeşte o urmă de speranţă sau chiar un ţel. Mulţi zâmbesc uitându-se la bebeluş. E o învălmăşeală gălăgioasă ce scoate un zumzet optimist.

Ei bine, duminica trecută am ieşit şi totul era tăcut, lumea era la biserică. Apoi au ieşit toţi. Majoritatea sleiţi de foame, cu feţe lungi ieşind de sub baticuri negre, atât de trişti că ai fi zis că toţi au pierdut un părinte drag sau că sunt doar suflete ce-au părăsit trupul şi se pregătesc să spună adio lumii ăsteia şi să se afunde în infern. Nu arătau emo, ci mai rău; erau ca nişte umbre ce nu mai „respirau” viaţă.

După primul grup a urmat al doilea, şi tot aşa, pâlcuri, pâlcuri. Am văzut familii cu copii de 3-4 ani, toţi la fel de trişti. Mi-era milă de bieţii copii care parcă văzuseră un film horror. Mă şi întrebam dacă n-ar trebui intervenit legal căci copii ăia nu mai aveau copilărie printre atâtea discuţii despre iad, apocalipsă, 666. Căci despre asta vorbeau cu toţii.

Auzeam frânturi; mulţi treceau în linişte, mulţi scoteau doar câteva sunete cu un glas sfâşietor. Abia îmi răzbăteau la urche câteva cuvinte disparate: "sfârşitul", "apocalipsa", şi câte un "666" şoptit cu frică.
La ziare erau cei înflăcăraţi de-un mesianism forţat, care voiau cu orice preţ să convingă "ignoranţii" de pe acolo de problemele grave ale omenirii. Unul mai agitat adusese un "argument" de tip conspiraţionist menit să sperie lumea şi să îi facă să se îndoiască de cât mai multe lucruri.
- Papa este şi el implicat, pe coroana papei este însemnat numărul fiarei, 666. Şi spunea de parcă ar fi băgat mâna în foc, că tocmai ce l-a văzut el cu ochii lui când i-a pus coroana dimineaţa...Adevărul adevărat!

Mă tot întrebam de ce trebuie să crească copii ăia cu frica în spate, să se ferească de oricine că nu se ştie niciodată cu ...conspiraţiile ăstea şi să vizualizeze imagini din infern, când tocmai veneau de la biserică unde au fost cu toată familia. La biserică se spovedesc şi se împărtăşesc, astfel fiindu-le iertate toate păcatele, atât lor cât şi familiei. Din câte îmi aduc eu aminte, întâi se deschid cerurile şi dreptcredincioşii sunt învăluiţi într-o lumină albă şi duşi în rai pentru eternitate. Rămân să mărturisească "apocalipsă" doar oamenii pe care biserica nu-i tolerează şi îşi învaţă şi adepţii să-i urască...

Mă gândesc cu groază că mâine va fi iar duminică şi abia îşi reveniseră oamenii prin infuzia săptămânală de bucurii şi griji reale.

Oare după câte alte zvonuri cu câte alte "apocalipse" se vor deştepta? Să vă dau o prognoză? Ce ziceţi de NICIODATĂ? Că la cât de mult sunt ei inspiraţi să creadă orice teorie conspiraţionistă, orice zvon, vraci sau purici, întotdeauna vor cădea în capcana asta.

Până una-alta, uitaţi aici realitatea cu dovezi şi cu pamflete, nu căutaţi conspiraţii unde nu există, vedeţi însă singurii conspiraţionişti cu diplomă din istorie. Nu rataţi filmuleţul! Pamfletul şi imaginea de atunci se aseamănă atât de bine cu prezentul...numai că acum oamenii nu văd realitatea, distraşi fiind de apocalipsă şi alte teorii concepute de acum mii de ani în acest scop, teorii care, curios, dar n-au dat greş niciodată chit că au fost demontate de mii de ori.

2 comments:

darcu spunea...

Omul e acelasi de acum 100 de mii de ani cand vedea fulgerul si il atribuia unei puteri supranaturale. Religia, ca nu poate fi vorba de spiritualitate, e vazuta si inteleasa doar prin superstitii si povesti.
Biserica, si cam orice forma de organizare religioasa, a avut grija sa hraneasca aceste instincte fie ca a intentionat sau nu dar oricul ia servit intereselor proprii. Care nu sunt cine stie ce conspiratie ci doar simple interese umane obisnuite si banale. Dar e bine ca am aflat ca si papa e implicat sa stiu sa ma feresc.

Liviu Cristea spunea...

"Nu ce intra in gura e rau ,ci ce iese" Iisus Christos
"Cei ce cunosc ,nu vorbesc ;cei ce vorbesc nu cunosc" Lao tse -Tao
"Words are very unnecessary" D.M. Duda lui Adam

1.Se ia putin carbon,se modeleaza in timp un om,apoi i se sufla in nari suflare de viata necesara unui spirit viu.
Compozitia se pune apoi la "copt" in ETER pentru a se putea ORIENTa.
Respiratia-miros iriga` creatia divina,sistemul permitand patru ramificatii:vazul,auzul,gustul si pipaitul.
Nici la stanga,dar nici la dreapta,exact la mijloc, se planteaza pomul vietii-nasul si pomul cunoasterii binelui&raului-gura.Atentie,rodul gurii,vorba este contraindicat chiar celor bine intentionati,deoarece atrofiaza intuitia,genereaza epuizare energetica,stres,calomnie,manipulare,conflicte,bla-bla,caterinca,dictatura,etc..
La un moment dat omul adoarme.Se ia forma buzei superioare,se completeaza simetric,obtinand astfel nu o sticla de Coca-Cola cum v-ati fi asteptat,ci o...femeie!
2.Glasul ispiteste femeia.Ea observa ca rodul gurii atrage atentia,se mesteca mai usor ca alte alimente,ar fi chiar de dorit sa dea intelepciune omului.Astfel il duce de nas pe barbatul de langa ea,care bineinteles ca pune botu` la provocare.
Nerespectarea unicului sfat al Bunului DUMNEZEU i-a stat in gat omului si a condus, prin dezvoltarea limbajului articulat in detrimentul comunicarii telepatice,la caderea omului din rai,direct in balamucul graiului.
3.Logos=idee,infomatie,mesaj,etc..
4.Renumiti cercetatori ai comunicarii ,prin utilizarea celor mai moderne mijloace ale tehnicii actuale,inclusiv dispozitive de intoarcere in timp,au reusit sa reconstituie prima propozitie articulata.Scurta dar concisa ,spre surprinderea multora,aceasta a fost:"Iubitel,fii dragut si du gunoiul!".
5.No comment!