vineri, 7 mai 2010

Propunere lege (astept alte sugestii)

 Am scris postul asta ca reply la niste comentarii pe blogul subiectiv, dar se pare ca acolo a aparut aiurea chit ca n-am folosit "hard breaks". Asa ca il rescriu aici pt. link si pentru a sti si cititorii mei de ce nu mai scriu... pentru ca comentez pe alte bloguri :D

Corect, ipo, cu siguranta raportul dintre spitale si biserici este unul nefericit. Ca si cel dintre biserici si locuri de joaca (distruse de popi), ca si cel al spatiilor verzi si padurilor ( incredibil dar popii distrug creatia domnului sa-i ridice lacas de cult acestuia... cand conform "cartii lui Dumnezeu" el se regaseste in creatia lui, apare si te asculta oriunde ai fi, de oriunde te-ai ruga... dar ce sa faci, sigur povestea cu biserica aia mare si cu fariseii de acolo nu e pe placul lor).

Guvernantii nostri cotizeaza la biserici sume mult mai mari decat in alte state, daca calculam raportul la cati bani se aloca spitalelor si cercetarii din domeniul medical . (Oare cat se mai aloca cercetarii medicale la noi acum? parca voiau sa opreasca finantarile spre cercetare...si ma tot miram zilele trecute cum reusise sa decopere analiza cancerului..)

Nu stiu ce indoctrinat de pe aici voia cifre... chiar vrea sa ii arat cum tarile in care oamenii frecventeaza des biserica au un procentaj mai mare de bolnavi decat cei in care majoritatea lumii nu frecventeaza biserica? Unele din afectiunile tractului digestiv care abunda in toate statele in care se frecventeaza des biserica, nici nu se mai gasesc in alte tari (doar 2-3 cazuri izolate)... Probabil ca pe aia ii ajuta mai mult Dumnezeu :))

Faptul ca unii in Franta mai slujesc in lacase de acu' 100 de ani...si la noi sunt lacase de sute de ani, dar pariez ca la cladiri noi pt religia majoritata (care le are oricum si pe alea vechi) nu ne intrece nici o tara. Unde s-au construit ele acum 100 de ani?...fiecare cu locatia dorita (la noi aveau ditai terenurile nu se bagau intr-o curte de spital, aveau mii de hectare pe care dealtfel le-au si recastigat, asa ca nu ii deplang. Mai degraba plang dupa sutele de locuri de recreere( parcuri, locuri de joaca) care le-au luat popii pe nedrept).

La spitalul unde lucra maica-mea se facuse - cu finatare nemteasca, ca aia pretuiesc mai mult spitalele - lift (da, n-avea spitalul lift pt bolnavi pana atunci), bazin de inot, sauna si teren de tenis.

(Astea da,isi pot justifica realmente investitia in recuperarea fizica a bolnavului - cat despre recuperarea psihica, de asta conform codului ar trebui sa se ocupe medicii si asistentele, vorbind pacientului pe un anumit ton, incurajandu-l zilnic, bolnavul fiind incurajat si de curatenia si dotarile spitalului, simtindu-se "pe maini bune", nu in darapanaturi cum zice Alex, unde, normal ca te cuprinde disperarea si daca ti se mai si sugereaza sa vizitezi biserica inainte de operatie nu stiu daca nu clachezi si nu donezi intreaga avere bisericii- oare nu asta se urmareste de fapt?)

In timp, salile amenajate nu s-au putut mentine insa din lipsa banilor, ele nemaiputand fi utilizate. Terenul de tenis este acum ... cine giceste? haha.. pai nu e greu.. ce poate fi? doar stiti ca o singura institutie fura mai mult ca statul si scapa fara sa justifice un leu - biserica! Da, acum este o ctitorie unde oamenilor li se va vorbi pompos despre o alta viata si unde ei isi vor plati acatiste sa le mearga bine pe viata ailalta, uneori privandu-si copii de fructe si altele necesare vietii de zi cu zi. Dar pana la urma chiar si cand vor muri copii de cancer la varste fragede, tot la dumnezeu isi vor gasi alinarea... Stiti cum vad eu biserica? Ca pe o institutie care profita de egoismul oamenilor (care in loc sa ajute un copil cu cancer prefera sa-si dea banii unui popa pentru a-si asigura viata de apoi...), indepartandu-i unii de altii (pe criterii etnice, religioase, ale orientarilor sexuale, etc), facandu-i intoleranti cu cei din jur, dar, (ce usurare!) apropriindu-i de o fiinta imaginara inventata de catre acestia in scopurile lor meschine.

Daca se duce batutul din gura si promisiunile fara acoperire, in urma, "beneficiile" lasate de religie pe mapamond sunt multe... dar de obicei ingradesc mintea omenilor (crede si nu cerceta), se opun evolutiilor stiintifice din diferite domenii, alimenteaza intoleranta, etc...nu cred ca are rost sa vorbim si despre inchizitie si evul mediu, cand avem zilnic sute de exemple laga noi.

In alta ordine de idei, eu am o solutie care ar prii statului dar evident nu si guvernantilor (care profita din reclama platita in biserici). Daca tot pot sa-si ridice in timp util o biserica din surse proprii (desi oricum vor cere bani si statului, ca.. asta e, reclama e scumpa si la ei prinde la prostime, adica la o mare masa de oameni)

1: - sa se interzica ctitoria de noi biserici, astfel, cei care vor noi parohii intai sa renoveze o sectie de spital (uite in iasi unde gem bisericile una langa alta burdusite de icoane de aur, spitalul de copii Sf Maria este in paragina... doar o aripa a unei sectii a fost renovata... cu ajutorul dealerului de la Chrysler...).

Astfel puterea lor de convingere ar trebui sa fie intai utila oamenilor pe lumea aceasta, ca mai apoi sa fie vrednici sa se gandeasca la lucruri mai indepartate de iubirea si ajutorul aproapelui...Pana la urma ca sa fie hirotonisiti si sa coboare duhul sfant ar trebui sa se arate si ei demni, nu sa fie de ajuns doar spaga la preotul mai mare in grad.

Aici este de retinut un amendament f important, caci popii interpreteaza aproapele nu ca pe orice seaman (chipul si asemanarea domnului), ci doar pe cei care sunt de religie cu ei si cotizeaza la ei.

Astfel spitalele pe care le vor renova/ construi/ dota cu aparatura sau medicamente (zic si eu mai multe variante ca la cate biserici se ridica pe an, cu siguranta intr-un an se termina de renovat spitalele vechi si nu vreau sa dau motiv de reformulare a legii autoritatilor:P) vor ramane de stat, finantate din donatii si nu vor purta vreun insemn al unei singure religii, in detrimentul altora de alta convingere religioasa. Cand ridica singuri (pardon, cu puterea Domnului) sistemul medical din groapa, pot trece desigur si la alte preocupari, cum ar fi gradinite de stat, locuri de joaca pt copii (repet, indiferent de convingerile religioase, ca asa, au mai facut ei cate un vad de sters creierii si creat robotei de-o religie sau alta, dar acum de cand cu religia in scoli nici de asta nu mai au nevoie, le-a oferit statul creierele copiilor pe tava). In final pot sa treaca si la asfaltat, caci se vor gandi oricum si la cele lumesti si in curand nici Q12 nu-i mai scoate din canalizarile descoperite de pe sosea. Pana la urma domnul si-a dat viata pentru umanitate poate si supusilor lui nu le-ar strica niste munca in folosul comunitatii, din dragoste de semeni :D

2. - Aici va las deschisa imaginatia, astept sugestii... cred ca daca in micile donatii ale saracilor Romaniei sta prosperitatea atator popi, in micile si nesemnificativele donatii ale popilor catre renovarea spitalelor si nu numai poate sta prosperitatea Romaniei! Ar fi doar vorba de o redirectionare a banilor oamenilor, care nu prea stiu cum sa-i folosesca (un studiu zicea ca majoritatea directioneaza aia 2% tot spre biserici... nu spre smurd sau altceva... de parca statul nu tot asta face... e un cerc vicios care trebuie rupt cumva!)

12 comments:

FLYING spunea...

fata nu zic ca nu sunt greseli,dar mi se pare ipocrizie sa-mi spui ca iti pasa tie de spitale de bolnavi si altele; propovaduiti respectul fata de om dar voi credeti ca va trageti din animale. nu vad logica ! daca erati creatie a lui Dumnezeu ,mai ziceam dar asa ,nu prea pricep ce au de-a face ateii cu grija de apropele ? apoi merg si fac tot felul de traznai si pacate . fara Dumnezeu exista doar egoism pur ,condimentat cu o "grija" ipocrita fata de aproapele,asa de ochii lumii. nu zic ca nu sunt multi auto-intitulati crestini care fac traznai mai mari dar asta nu absolva pe atei de ipocrizia umanismului.

BlindGirl spunea...

Nu inteleg judecata ta nicicum... si crede-ma ca am incercat.

Adica daca omul a evoluat ca toate celelate specii de pe pamant nu merita respect si iubire?

Iubirea fata de semeni este dupa tine doar conditionata de Dumnezeu? Daca nu e creatie dumnezeiasca nu mai merita iubire si compasiune?

Adica un pui de urs sau un copil sau un batran nu pot fi iubiti pur si simplu? Ci tie pentru a putea fi capabil de astfel de sentimente trebuie sa iti dicteze o fiinta supranaturala sentimente pe care eu le consider pur si simplu firesti? Trebuie sa il iubesti nu pentru naturalul lui, pentru ce este ci pentru ca ar semana cu o fiinta supraomeneasca... tu iti iubesti semenii doar fiindca sunt dupa chipul si asemanarea domnului?

"propovaduiti respectul fata de om dar voi credeti ca va trageti din animale. nu vad logica !"

- adica animalele nu merita respect, numai noi suntem buricul pamantului si asta fiindca a visat unul intr-o noapte niste sf-uri... da, asta chiar e o logica plina de umanitate... umanitate crestina din aia in care, daca ar fi sa-ti urmez "rationamentul" - nu furi nu pentru ca respecti proprietatea ci pentru ca asa ti-a zis un nene cu supraputeri care te va arde o eternitate in iad daca nu faci cu spune.

Mie mi se pare pur si simplu firesc sa-mi ajut semenii. De altfel sunt destule alte animale pe pamant care isi construiesc turme, ba chiar ajung la anumite structuri complexe de conducere.

De ce vezi ca pe ceva asa injositor evolutia comuna cu restul animalelor de pe planeta? Pana la urma eu zic ca am evoluat bine si am constatat ca multe animale si pasari si-au dezvoltat si ele abilitati deosebite. Eu ma simt bine in sanul naturii, imi plac animalele... iubesc fara discriminari.

FLYING spunea...

@Girl spune:
"Adica daca omul a evoluat ca toate celelate specii de pe pamant nu merita respect si iubire? "

=>daca omul a evoluat ,singurul concept e "legea junglei"(supravietuirea celui mai "adaptat" ),si iubirea e impotriva procesului de evolutie,iubirea implica protejarea celui mai slab sau "neadaptat" sau defavorizat, isi da in cap procesul asta evolutiv asa de inteligent care a creat sistemul acesta cibernetic care este omul si acuma a luat o pauza ? iubirea nu poate fi conceputa intr-un univers naturalist in care "comanda" niste legi universale fara minte si fara ratiune ,iubirea e o boala intr-un univers rece si surd la sentimente ; de fapt cum poate da un asemenea univers sentimente ,iubire,ratiune ? ca el nu stie ce sunt alea , nu stie decat "intamplare" oarba a legilor oarbe universale .

=>dar tu vorbesti de iubire intr-un univers naturalist si oligofren?

-> de iubire poti vorbi intr-un univers creat de o Persoana iubitoare care "imprumuta" si creatiei Sale din ceea ce are si "este" Acea Persoana . nu isi imprumuta Fiinta Sa ci din calitatile Fiintei asa cum omul imprumuta unui calculator nu corpul lui fizic,inima ,sange ci "imprumuta" inteligenta sa .omul nu e calculator ,calculatorul nu e om , ci e "inteligenta" umana inscrisa in materie (adunand impreuna plastic,siliciu ,sticla,alte metale ,curent electric =elemente care NU SUNT INTELIGENTA OMULUI ci un suport material ,vizibil pentru INTELIGENTA creatoare a omului)

->asa ca daca tu ai iubire sincera si dezinteresata pentru aproapele si pentru toata natura inconjuratoare nu de la universul naturalist o ai ,ci de la Altcineva.

BlindGirl spunea...

Eu nu ma simt intr-un " univers rece si surd la sentimente" si nici nu cred ca exista alceva inafara evolutiei.

Si sa stii ca si "jungla" a evoluat, odata cu oamenii. Astfel, daca in unele zone oamenii nu mai vaneaza tigrii de foarte multi ani si sunt pasnici cu acestia, si ei reactioneaza la fel. Dar in fine, acolo sunt niste oameni care in fiecare zi incearca sa fie mai buni, care cauta in ei insisi resurse spre a-si depasi mereu conditia, nu alearga dupa cai verzi la popa cerand iertare. A... am uitat ceva... acei oameni sunt atei ca si mine (cand acceptiunea termenului A-teism = teism - credinta intr-unul sau mai multi zei extra-terestri, a- fara) - si nu o zic cu mandrie, desi ii consider de o moralitate deosebita, demna de urmat. Subliniez doar asta tocmai pt ca tu incerci sa consideri ateii inferiori, luand toate descoperirile peste picior.
Ce spun eu, e ca, tigrii ne vanau si pentru ca biologic se transmiteau pericolele si tehnicile de aparare in fata dusmanului. In curand nici cainele nu va mai latra la pisica, caci informatia transmisa ereditar nu ii va mai transmite aceleasi legi (aici totul evolueaza, si in jungla, legile se modifica in functie de relatiile dintre specii de-a lungul timpului, doar crestinismul inca mai valoreaza ca norme morale o carte veche plina de crime, violuri, etc pe care defapt aproape nici un crestin n-o cunoaste - si pentru atata inclinatie spre cunoastere pana si spre propriul idol "spiritual" merita toti cei 99,99% tot respectul..)

BlindGirl spunea...

Cand am trecut peste doctrina crestina de fapt am realizat ca preotii o baga in viata noastra, ca viata noastra poate fi chiar mai inaltatoare cand faci bine fara sa te indemne altcineva de la spate, ci pentru ca asa consideri tu, chit ca nu ai nimic de castigat nici acum nici dupa moarte. Asta inseamna defapt altruismul, restul e egoism mascat. Pentru ca atata timp cat tu esti constient ca obtii unele beneficii de pe urma faptei, nu se poate vorbi decat de egoism, persoana ta primeaza. Eu ma simt un element infim pe scara evolutiei si fac cat pot ca oamenii sa evolueze in continuare, nu sa stagneze sau involueze. Mai am si eu mult pe drumul evolutiei...

Iti arat oricand civilizatii fara religie in care nu functioneaza ceea ce cred eu ca gandesti tu ca "lege a junglei". Oamenii se ajuta, ajuta si animalele ranite, in nici un caz nu exista vreunul in civilizatia lor care sa se preocupe excesiv de propria persoana...

Preotii speculeaza anumite defecte si tendinte ale creierului nostru inca neevoluat destul pentru a face legaturi de-a dreptul stupide intre o carte veche modificata de mii de ori dupa bunul lor plac si morala innascuta (informatie transmisa genetic din tata in fiu, nu-i nimic s.f. aici) in orice om.
De asemeni, profita de vanitatea oamenilor si intotdeauna folosesc 2 sintagme atat de stupid alese dar care unora le surad, caci doar in mintea lor acele sintagme pot proclama suprematia lor peste alte rase, creaturi. Ei devin buricul pamantului, ai mai curati, mai puri si mai morali, in timp ce ateii se trag din maimuta si traiesc dupa legea junglei.

In intoleranta lor ei isi sunt autosuficienti, nu le mai trebuie cercetare (pana si Dumnezeu le zice asa si lor le convine, asa cum si preotului nascocitor ii convine de minune teoria lui) E mai usor sa tragi linie la tot ce este diferit de tine: chit ca are alta orientare sexuala, chit ca are alte convingeri despre viata, sau vine din alta rasa sau specie, fara sa studiezi si sa accepti pe fiecare asa cum este. E mai bine sa fii tu buricul pamantului si sa nu tolerezi nimic. E mult mai greu sa incerci sa intelegi fiecare lucru in parte si sa il accepti exact pentru ce este.

In ignoranta lor, ei nici macar nu cerceteaza dovezile stiintifice, pur si simplu eticheteaza urgent ca inferior orice e diferit de credinta lor...

BlindGirl spunea...

Fiecare exceleaza la ceva si niciodata nu stii ce ne va rezerva evolutia, unde vom fi noi in cateva milioane de ani fata de maimute sau,de ce nu, fata de crocodili, ca vad ca e in trend :). Fiecare s-a dezvoltat diferit si cine stie ce surprize ne va mai oferi evolutia!

Tot nu pricep cum poti tu sa legi trairile sufletesti doar de Dumnezeu... Chestia aia cu creatorul si computerul e puerila. S-a creat inteligenta artificiala care gandeste si face lucruri ce nu a fost invatata, evolueaza. Zilnic vad cum copilul meu evolueaza si invata lucruri noi facand conexiuni. (neuronii, nu GOD) Pana si maimutele au evoluat vizibil in ultimele sute de ani, facand lucruri diferite de tot ceea ce facusera pana atunci. Sentimentele umane eu le percep tocmai ca o evolutie, nu ca un dat.
Daca maine stiinta va umple toate golurile si va demonstra fara urma de tagada inexistenta unui Dumnezeu creator tu nu vei mai avea sentimente? sau nu iti vei mai iubi la fel de mult copii caci nu sunt dupa chipul perfect al creatorului ci doar dupa umilul tau chip? Sau iti vei pierde increderea in tine? Atunci e grav, inseamna ca popa te-a adus in stadiul in care si-a dorit sa fii...cat sa depinzi in orice faci (pana si in dragoste) de personajul inchipuit de el si sa vii la el sa cotizezi mai ceva ca drogatii la cocaina.

Si... surpriza, in timp ce tie iti da doza ta, inafara de vreo cativa preoti si calugari care au mari probleme psihice si halucineaza fiind folositi de ceilalti din tagma lor ca momeala, restul preotilor, atat ortodocsi cat si catolici sunt atei. Ei pacatuiesc mai abitir ca noi...deci nu le e frica de pedeapsa aia infricosatoare cu iadul cu care baga spaima in ceilalti. E clar ca stiu ca vand blana unui urs care n-a existat niciodata.

Si cum nu stiau cum sa-si scoata maneca curata, au mai inventat si pretextul ala stupid cu diavolul...sa fim seriosi, inafara de 2-3 adolecenti de rockoteca nimeni nu mai crede in diavol (si aia dupa ce or sa tina zeci de cruci invers si or sa mearga in cimitir cu tot felul de biblii negre sau albe vor constata ca nu e nimic defapt), toti au vazut cum sta treaba cu cauzalitatea propriilor fapte. Normal ca popii nu risca sa-si piarda averile sau sa nu mai castige altele nemuncite recunoscand realitatea...Poate doar cei simpli, lipsiti de ipocrizie sfarsesc prin a recunoaste ca, desi este foarte posibil ca sa nu existe Dumnezeu sau drac, lor credinta le da un anumit confort psihic, le mai taie din responsabilitatea mult prea mare a tuturor deciziilor si actiunilor lor.

BlindGirl spunea...

Pacat ca ne-am abatut atat de la subiect... Eu in continuare astept sugestii pentru proiectul nostru virtual de lege... Hai, care are mai multa imaginatie?

FLYING spunea...

@Girl spune :
"Daca maine stiinta va umple toate golurile si va demonstra fara urma de tagada inexistenta unui Dumnezeu creator tu nu vei mai avea sentimente? "

=>imi explici si mie cum poate dovedi stiinta existenta sau inexistenta lui Dumnezeu? materia nu poate dovedi ca exista sau nu un principiu spiritual ,materia explica doar niste legi dupa care functioneaza universul acesta material ,nu are "licenta" sa-si dea cu parerea despre existente pur spirituale ,ci doar despre materia pe care o exploreaza.

2.=> faci confuzie intre Dumnezeu si preot . singura legatura e ca ei transporta un mesaj si niste energii de la Dumnezeu. camionul de marfa nu e marfa insasi ...think about!

=>nu exista evolutie ,ci doar microevolutie in cadrul aceleiasi specii ,cainele nu se transforma in pisica ci tot caine va fi chiar daca de o rasa diferita . iar aceasta "inteligenta" e creata de Dumnezeu nu de niste procese (mutatie,selectie) care sunt pe post de Zana Zanelor .
ia in mana o piatra si uita-te in oglinda =>tu chiar crezi ca ai aparut dintr-o piatra ? asa afirma evolutionistii !

BlindGirl spunea...

@Sburatoru' neobosit:

1. Doooh... evident ca stiinta nu poate demonstra ca nu exista porcusori mov cu fundite in buline sau orice alta nascocire apare , dar te poate ajuta sa realizezi unde se termina realitatea si incepe fictiunea.

Stii bine la ce ma refeream. La faptul ca in timp naivitatea oamenilor s-ar putea reduce cand vor cunoaste mai multe lucruri.Parca in Biblie scrie ca D-zeu a facut 2 sori, unul mare sa lumineze ziua si unul mic sa lumineze noaptea. S-a dovedit stiintific ca exista doar un singur soare, ca luna nu este un soare, lumina care lumineaza luna provine tot de la soarele al mare :) La fel s-au dovedit multe lucruri din biblie ca fiind false. Astfel in timp, daca lumea le-ar cunoaste pe aproape toate, "teoriile" de acolo ca false, ar concluziona ca sigur nu exista un Dumnezeu care a scris o carte sfanta dar habar n-avea ce-a creat si stia mai putine despre lumea creata decat stim noi...

2. Un mesager in care se coboara duhul sfant in timpul hirotonisirii daca e sa ne luam dupa dogma... Eu zic ca popa e creatorul acestei fictiuni si D-zeu e marfa, "afacererea" fiind o inselatorie... dar ce rost are sa termin si eu cu think about, cand tu n-o sa te gandesti la altceva ce nu ti-a zis popa inca. Doar e blasfemie :) Si doar popa n-are chef sa recunoasca nu e trimisul lui Dumnezeu pe pamant, cine ar renunta la asa un job cand poti pretinde ca insusi creatorul tuturor iti trimite mesaje... sau cum ar putea un popa care s-ar convinge de inexistenta lui Dumnezeu sa recunoasca fara a nu fi incriminat de sarlatanie?

BlindGirl spunea...

3. Exista evolutie, unii doar profita de faptul ca ea se intinde pe o perioada atat de vasta si practic nu poate fi demonstrata in timpul unui studiu simplu, ce-ar putea fi inteles de catre tot poporul.

"The basic timeline is a 4.6 billion year old Earth, with (very approximate) dates:
3.8 billion years of simple cells (prokaryotes),
3 billion years of photosynthesis,
2 billion years of complex cells (eukaryotes),
1 billion years of multicellular life,
600 million years of simple animals,
570 million years of arthropods (ancestors of insects, arachnids and crustaceans),
550 million years of complex animals,
500 million years of fish and proto-amphibians,
475 million years of land plants,
400 million years of insects and seeds,
360 million years of amphibians,
300 million years of reptiles,
200 million years of mammals,
150 million years of birds,
130 million years of flowers,
65 million years since the non-avian dinosaurs died out,
2.5 million years since the appearance of the genus Homo,
200,000 years since humans started looking like they do today,
25,000 years since Neanderthals died out." http://en.wikipedia.org/wiki/Timeline_of_evolution

Normal ca in cativa anisori nu vezi decat microevolutie in cadru unor specii...

Faptul ca s-au gasit serpi cu picioare nu cred ca te impresioneza pe tine (c-o fi miscarea diavolului :)) haha), iar banuiesc ca dovezile evolutiei curcanilor din dinozaurii teropozi având drept prim reprezent pasărea "Archaeopterix" ti se par minciuni, necuprinzand nimic mirific si intangibil si atoatecunoscator in ele. Realitatea e destul de banala, nu se schiba nimic in atatea milioane de ani, mult mai interesanta este literatura ce spune ca totul s-a intamplat in 6 zile. Nu e mai plauzibila, dar daca tie iti place, crezi in ea.Macar nu nega descoperirile stiintifice si nu deveni intolerant cu toti cei ce au alte idei, alte orientari sexuale, caci vei conduce impreuna cu toti ceilalti "frati" ai tai lumea spre un nou ev mediu.

BlindGirl spunea...

4. "ia in mana o piatra si uita-te in oglinda =>tu chiar crezi ca ai aparut dintr-o piatra ? asa afirma evolutionistii !"

No ce spuneam, tie iti place opera literara, atata tot. Realitatea e prea seaca, asa ca inventam ceva. Daca reduci evolutionismul la piatra, atunci, procedand in acelasi fel, creationismul nu ne spune ceva prea diferit, el pornind de la o bucata de lut. Suflul divin este atmosfera, apa venind deja bundled in lut (trisorii :)) ) Deci ambii pornim ca fiinte cugetatoare create sau evoluate tot din pamant. Doar ca unii si-au explicat evolutia intr-un fel, altii nereusind sa si-o explice au apelat la o fiinta supranaturala. Fiinta asta supranaturala pare sa semene izbitor de mult cu microorganismele care desi sunt invizibile (cu ochiul liber) se gasesc peste tot in natura, se regasesc in fiecare din noi... etc

Imaginatia omului e intr-adevar un lucru deosebit (si mai ales inselator), astfel unii ar putea gandi ca niste extraterestri ne-au tot dat diferite credinte in functie de gradul de moralalitate in care ne aflam ca specie, si ne-au ajutat pas cu pas sa ajungem de la religia maiasa, la crestinism, ateism si cine stie ce-o fi mai incolo, cand moralitatea omului va trece de la cruzime si vina la acceptare si colaborare. ( Astfel ei ne-au dat biblia si alte invataturi care spun acelasi lucru, dar pentru diferite etape ale evolutiei) Uite cand limitele blasfemice nu exista cum zboara imaginatia... evident ca eu nu cred ca exista ceaturile de care vorbesc si ne-ar salva mereu de la pierzanie, dar cu siguranta imaginatia mea i-a putut crea in baza analogiei facute dupa afirmatia ta. Stii ce e si mai surprinzator? Cu siguranta pe glob mai sunt sute de oameni a caror imaginatie a zburat constituindu-se in aceeasi idee ca a mea, desi noi nu ne cunoastem. La fel s-a nascut si religia... mare e puterea imaginatiei si rau mai e cand cade in mainile cui nu trebuie.

Mitzu spunea...

Datorita internetului imi dau seama cati inca mai cred ca omul a fost facut acum 2000 si ceva de ani. Pe de alta parte cred ca suntem intr-un stadiu de involutie avand in vedere stadiul spitalelor, cu sau fara biserici. Nu doar 2% sunt impozite, platim multe altele iar constructia spitalelor ar trebuie sa fie ceva independent si subinteles, nu o tema de blog.