miercuri, 30 aprilie 2008

Muguri si flori

de primavara.

Boboci




Daca vreti sa vedeti fotografiile mai clare, dati click pe fiecare in parte.

Pentru alte floricele si muguri de primavara dati click pe read more.




Moondance






4 comments:

Anonim spunea...

super pozele... uff ce mai suspin dupa o camera foto "decenta"...

Anonim spunea...

ce camera ai folosit?

Anonim spunea...

Oh, foarte frumos. Ai ceva filtre sau cum reusesti sa faci atata blur in jurul lor. :D io pun intrebari tampite pentru ca nu stiu inca sa ma joc cu aparatul meu.

BlindGirl spunea...

@Anonim: Olympus E-20P (e vechi, la a 3-a mana, nu e DSLR dar are lentile bune pe el, chit ca - noise-ul e suparator (nu poti folosit decat iso 80) si megapixelii sunt numai 5. Pacat ca n-am si un tele ce se monteaza peste, asa ca stau cu 4x.

@tomata: tocmai iti ziceam ca eu prefer sa stau mai la distanta dar sa bag zoom maxim la macro si sa aleg cea mai deschisa diafragma (cand 2 inseamna deschisa si 11 inchisa - cu F2 ai doar ce focalizezi in cadru si se vede diferenta de fundal, cu F11 ai aproape totul clar, si fundal si tot)
Am insa noroc ca am lentile bune si la zoom 4x diafragma cea mai deschisa nu se duce ca la altii in f4 ci doar in 2.4. Iar pe macro DOF ul din setarile astea e mult accentuat.

Daca vrei macro mai de aproape poti sa-ti iei si Hoya Set 3 lentile macro (close up) HMC ( +1, +2, +4 ) Eu le am, le folosesc uneori, merg infiletate si unele peste altele. Sa te uiti daca ai montura sa le infiletezi peste obiectiv si sa vezi ce diametru iti trebuie (62mm , 58, 52, 49, 55..) Bafta si lumina buna!