marți, 22 aprilie 2008

Noutati

De azi am CATV de la RDS!
Ma bucur pentru ca pachetul e mai ieftin decat la UPC si are mult mai multe programe si mai interesante. La UPC plateam 11RON in plus pentru pachetul extra si tot nu aveam AXN Crime, AXN Sci-Fi, TV1000, Discovery Civilization (actualmente World dupa rebranding) National Geographic Wild si Travel. Calitatea semnalului e ok, parca un pic mai buna ca la UPC. (citisem pe net cum ca semnalul e f. prost si imi faceam griji)

Odata cu abonamentul de CATV am semnat si un alt contract prin care ei au redus pretul abonamentului la internet si au marit banda. Altfel spus a fost o oferta ce n-o pot refuza nici cei mai sceptici dintre noi. ( nu e post platit, sunt doar multumita de asa o schimbare si sper sa invete si altii de la ei)

Veverita ma intreaba care sunt serviciile ce ma nemultumesc la supermarketurile din orasul meu - Suceava.

(Raspunsul meu o sa le aiba in vedere doar pe cele vechi pentru ca Shopping Center cu Carrefour s-au deschis doar de o sapatamana si ca un om normal si pasnic astept sa pot sa intru acolo asa, ca la o plimbare, nu ca la asalt.)

Intrebarile sunt destul de grele, multe se bat pentru titlu.

1 Care este cel mai de rahat Supermarket din orasul tau?
Selgros


2 Ce nu iti place la respectivul Supermarket?
Oferta care e practic reclama falsa. Tot ce e in oferta nu se aduce, in schimb gasesti alte produse mult mai scumpe. Tehnica asta de marketing si-au recunoscut-o baietii, revista aia e doar sa te atraga in magazin, ca daca nu gasesti nimic poate iei altceva, doar n-o sa pleci cu mana goala (am explicat mai pe larg aici).

3 De unde urasti sa faci cumparaturi?
Din Selgros ca e departe si nici nu poti sa vezi oferta lor pentru niste preturi orientative inainte pentru ca nu e reala, dupa cum ziceam si mai sus.

4 Ce Supermarket iti pare in plus, in orasul tau?
Aici sunt 2: Premier dar mai ales Comaliment ( ce se intituleaza si Plus dar n-are treaba cu magazinul cu "preturi mici" ).

Sunt niste supermaketuri de pe vremea cand nu existau astea mari. Cand au vazut ca a aparut Metro, au triplat preturile la unele produse de ziceai ca e restaurant si puiul ti-l da gatit cu garnitura si vin, nu crud la banii aia. Principiul pe care merg e ca daca n-ai timp sa mergi pana intr-un supermarket mare (la noi astea cash@carry nu sunt inafara orasului ci in interior) atunci platesti ca prostul. Ma mir ca inca n-au dat faliment. Se pare ca se gasesc clienti si pentru din astia.

Leapsa se duce spre puisorul cufurit, Omu' Legii si Baghy- nu de alta dar am vazut ca in Italia Metro nu prea era apreciat si in oras toate cumparaturile zilnice se cam faceau pe la coop. Poate ne zice Baghy mai multe mai multe.

Cine are chef si timp poate noteaza supermarketurile si pe eopinii sa stie si altii de ce sa se pazeasca.

Pe final va recomand un joc mai ales pentru fanii de Diablo: Titan Quest - Immortal Throne. Aici aveti cateva screenshot-uri. Nu credeam ca ma va prinde chiar asa dar se pare c-o sa-i dau o nota mare la gameplay.

4 comments:

rogvaiv spunea...

Mda. Sunt de acord ca tehnica de marketing adoptata de Selgros e"nesimtita" si pot spune ca e publicitate inselatoare 100%. Serviciile si preturile...pe masura.
In urma cu vreo 3 luni, trecusem sa vad ce mai au pe la standul IT. Intreb cine se ocupa de standul IT. M-au trimis catre o persoana de la standul de gablontzuri (probabil la IT n-aveau pe nimeni. In fine, obtin un manual de PHP cu tzipla rupta, CD-ul lipsind cu desavarsire. Intreb de un cartus alb-negru pentru o imprimanta HP.
96 lei fata de 45 lei cu cat luasem din din oras.

RDS
Am internet si telefon. As incerca sa fac si abonament TV, mai ales ca in pachetul BASIC au incluse 70 canale si am inteles ca e si mai ieftin.

Anonim spunea...

Selgros nu e supermarket, e cash@carry si se adreseaza persoanelor juridice, la fel ca si metro. Intr-adevar magazinele celor de la Comaliment si Alimentara sunt in plus si mai au si mentalitatea celor care lucrau in comert pe timpul lui Ceausescu.
Mi-e imi place sa-mi fac cumparaturile le Albina, cu toate ca stau in celalalt capat al orasului.

BlindGirl spunea...

@tigarica:

Da, teoretic asa ar trebui sa fie, caci ei sunt trecuti la cash&carry si platesc alte taxe fata de supermarketuri. Insa la lansarea Selgros au roit niste neni si au dat la toti hartii de facut legitimatii.

Au ajuns pana acolo ca inainte de deschiderea de la Suceava erau si prin Spitalul de Recuperare din Botosani impartind foite de acces pentru toate asistentele si bolnavii. ( printre care si maica-mii, de care stiu sigur ca e persoana fizica si n-are alte afaceri).

Iar la Metro intotdeauna sunt rugata sa dau legitimatia catorva pensionari amarati ce isi iau un pate si 1 kg de rahat (s-a scos pana si limita minima de 10 RON). E drept ca astia mai mari din cadrul Metro descurajeaza practica asta si cand vin in vizita le pun pe doamnele de la intrare sa verifice de legitimatie)

In conditiile astea de mai sus si cand cash&carry-urile la Suceava sunt in interiorul orasului si sunt accesibile si pensionarilor caci exista autobuze si maxi-uri ce opresc fix la poarta lor, am considerat ca pot sa le bag ca toti ceilalti suceveni in categoria supermarketurilor.

Poate in alte orase e altfel; eu vorbesc din prisma lucrurilor ce le cunosc la Suceava.

Anonim spunea...

da, in alte orase e altfel pentru ca metro/selgros e in afara orasului. mie imi place la selgros pentru ca nu e aglomerat, e o liniste pe la case, mai mare dragul.