marți, 29 ianuarie 2008

Doar o leapsa sa-ti mai dau

(sau 3 in una la oferta)

Dupa o luna arida, de ieri incoace a inceput sa ploua cu lepse din toate partile. Si de la oameni de bine si unele chiar simpatice... asa ca oricat trag eu de timp trebe onorate cum se cuvine.

1. In prima picsel vrea sa vada ce carti mai am eu pe birou... si m-a prins cand reciteam ceva din copilarie, nimic filosofic sau nu stiu cum, dar totusi deosebita...

Regulile acestei lepse sunt:

1 Ia cartea care este cea mai aproape de tine.
2 Deschide-o la pagina 123.
3 Gaseste a 5-a propozitie/fraza.
4 Posteaza pe blog textul urmatoarelor 4 propozitii/fraze cu aceste instructiuni.
5 Nu îndrazni sa scotocesti prin rafturi dupa cartea aceea foarte deosebita sau “intelectuala”.
6 Da leapsa mai departe la alti 6 prieteni.

"Totusi soarele nu se arata: nu mai era noapte, dar nici zi nu s-ar fi putut spune ca era. Intre timp, pe camp lucrurile incepeau sa se desluseasca oarecum; lumina plumburie care atingea in treacat pamantul,tasnind dinspre rasarit ca dintr-o palnie imensa, scotea la iveala copaci despuiati de frunze si, pe alocuri, garduri de maracini sau tufisuri, ale caror frunze uscate, ce se mai tineau inca de crengi, batute de vantul ce le scutura si le rasucea, fosneau indelung.

Pe drum si pe camp nici tipenie; nici un huruit de caruta, nici un plesnet de bici; singurele fiinte vii erau pasarelele pe care doar le auzeai, fara sa le vezi,caci stateau pitite printre frunze. Numai niste ciori topaiau pe drum, cu coada ridicata si cu pliscul sus, luandu-si zborul cand ne apropiam si oprindu-se in cate un varf de copac, de unde ne urmareau cu caraiturile lor ce pareau a fi ori ocari, ori cobiri a rau.

Deodata, un punct albicios se ivi pe cer dinspre miaza-noapte."
Hector Malot- Singur pe lume.
(Bucata gasita nu e reprezentativa pentru carte, dar asta e.)

Leapsa merge mai departe la 6 prieteni care sper ca n-au mai primit-o pana acum, iar daca da, sa ma scuze ca luna asta am fost forte zapacita: Mike, Omu' Legii, Tiberiu, Doru Oprisan, Bogdan si Andrei.

Si uite asa am terminat nominalizarile la prima leapsa si trecem s-o judecam pe-a 2-a. Asta vine de la Andrei, aka puisorul cufurit si ma intreaba de originile numelui blogului meu.

Originile se pierd in negura timpurilor, pana pe acum vreo 7 ani in urma cand, ramanand eu singura acasa defectasem ceva pe la calculatorul prietenului meu. Si cum tocmai descoperisem internetul si forumul Sofnews (aka softpedia dupa rebranding) m-am gandit sa imi fac cont si sa intreb. Stiam ca o sa se faca misto ca is fata, ca se gasesc multi de genul asta, insa am vrut sa se stie cam pe la ce nivel tehnic sa discute. Si asa, in loc sa pun Blind Guardian (ca asta ascultam atunci) am ales BlindGirl. Ulterior am adaugat si pe forumul cu pricina citatul din Brancusi ce l-am pus si pe blog, ca sa nu sara unii ca-s chioara.

As vrea sa stiu de unde numele blogurilor la femeia simpla, Arhi si Baghy... desi as fi curioasa si de titlul "La rose que j'aimais" de la Mike. Si de multe altele. Oricine crede ca numele blogului are o inseamnatate aparte sau provenienta numelui e interesanta si demna de 2 randuri e invitat sa ia leapsa. Na' si uite ca eram sa uit si tare ma mamanca sa vad de ce "supa de caramele" ? De la melodia aia Varza cu caramelele? De unde?

Si cum in povesti sunt toate cate 3, asa sunt si lepsele mele. A 3-a venind de la b0gdan si suna cam asa:
“Ce aş schimba la mine pentru a ajunge mai aproape de ceea ce îmi doresc să fiu?”

Sincer, desi nu am o parere f buna despre propria persoana, tot nu as schimba nimic la ceea ce sunt. Acum realizez unele lucruri care trebuiesc schimbate, asa cum am realizat altele anul trecut. Si le-am schimbat eu singurica, fara puteri magice din exterior. Se localizeaza problema si se opereaza. Pentru ca asa evolueaza omul... mereu. Mai spre bine, mai spre rau, noi alegem zi de zi. Insa n-as schimba nimic si sincer ma bucur ca eram mai visatoare acum 7 ani (desi am ramas o idealista), mai credula acu vreo 10 si sper sa fiu mai inteleapta la anul. Cum imi voi asterne asa voi dormi. Si niciodata nu voi regreta nimic. pentru ca la momentul ala, in circumstantele date, la varsta si temperamentul ala, aia era alegerea cea mai buna.

Deci...ceva sa-mi doresc sa se schimbe brusc la persoana mea, fara efortul de-a ajunge acolo nu ... ( cine isi aduce aminte de episodul din Star Trek TNG cu Picard care e in moarte clinica si-l intalneste pe Q si acesta il tenteaza cu schimbarea unui eveniment din trecut - bataia cu cei 3 nausicaans dupa care a fost operat la inima - stie exact la ce ma refer)

Acuma leapsa asta se intoarce la picsel ca tot cu el au inceput lepsele, merge si la Denisuca si la VisUrat, nu de alta dar sa vedem ce vor sa schimbe ei la ei pana la iminenta nunta :)

Click Here to Read More..

duminică, 27 ianuarie 2008

O altfel de Protectia Consumatorului

Cum ar fi daca Oficiu pentru Protectia Consumatorului ( OPC sau ANPC dupa noul nume) ar face cunoscute toate plangerile justificate primite?

Dar daca ar lasa clientii magazinelor si diferitelor firme de prestari servicii sa noteze aceste servicii in mod public?

S-ar construi astfel o baza de date in care toti fostii si actualii clienti ai respectivei firme ar constitui o carte de vizita pentru firma cu care au colaborat de-a lungul timpului. Iar cei veniti sa se planga de un anumit serviciu ar fi incurajati sa scrie si magazinele care le-au placut, in care au fost tratati cum se cuvine, si serviciile de care au fost mutumiti. Si asa sunt atat de rare!

Pentru clienti ar fi minunat, pentru ca ar alege mult mai usor un magazin sau serviciu daca ar putea sa vada si parerile unor fosti clienti ce au dorit acelasi lucru ca si ei. Alegerea ar fi foarte simpla, consumatorul ar fi intr-adevar protejat. Asta bineinteles daca acest tip de "OPC virtual" ar ramane consecvent ideii ce l-a insufletit si l-a facut sa dea nastere la eopinii.ro.

Cine e cel din spatele ideii? E sotul meu si eu i-s cea mai infocata admiratoare :) NU avem nici un fel de firma si dorim sa ramanem impartiali pentru ca visam ca acest site sa devina un punct de referinta pentru toti cei ce vor sa ocoleasca problemele si sa mearga la sigur. Deja avem un aliat, un prieten student care ne ajuta forte mult la site. Si speram in curand, cu ajutorul tuturor celor ce imbratiseaza aceasta idee sa ajungem cunoscuti ( nu noi la propriu, ci ideea, siteul eopinii.ro) si sa realizam ceea ce ne dorim.

Cel mai bun ajutor ce l-am putea primi in sprijinul ideii e sa o faceti publica si eventual, daca nu cerem prea mult, sa ne spuneti ce credeti despre idee, site si de ce nu, despre firmele serioase sau neserioase cu care ati intrat in contact.

Click Here to Read More..

joi, 24 ianuarie 2008

Varsta si experienta

Uneori in cap la mine sunt sinonime. Si asa ajung sa discut folosind apelativul "doamna profesoara" cu cineva de varsta mea. Pentru ca ea are o experienta de peste 10 ani intr-un domeniu unde eu n-am habar si incerc sa invat bazele. Ea mai si profeseaza pe domeniul ala... Si atunci,involuntar ii zic doamna profesoara. Nu stiu daca mi se trage din copilarie, din primele lectii de a respecta oamenii care fac ceva ce eu inca nu stiu face sau cine stie din ce explicatii de-ale mamei. Insa uneori ma oftic ca nu ma pot abtine si in loc sa inspire recunostinta, cei din jurul meu se simt stanjeniti, batrani si nu prea inteleg unde bat.

Ultima data am patit-o cu profesoara de dans. Eu si barbata'miu, 2 rockeri incurabili ce nu stiam ce-i ala dans decat de la tv. Ne placeau valsurile si tangourile, le ascultam si ne imaginam dansand... Si iote ca vine si nunta... si cum aveam valsuri preferate si voiam sa le dansam la nunta noastra am ajuns sa apelam la "doamna profesoara" de dans sa ne dea 2-3 ore. Ea avea vreo 9 ani de balet si inca cativa de dansuri... Ce mai conta varsta cand ma uitam la ea ca la un guru intr-ale dansului? In final cred ca a inteles ca o stimez pentru ce face si, involuntar ma adresez asa politicos.

Deci... sunt ciudata sau ati patit-o si voi?

Click Here to Read More..

miercuri, 23 ianuarie 2008

Dati un leu pentru...

Opera Romana. Ca se pare ca se vinde ieftin. Adica daca persoana mea vrea sa inchirieze Opera Romana cu sunetisti si masinisti cu tot pentru o ora, ma costa 500 RON. Adica 5 milioane lei vechi. 150 euro.

Suspectez un val de manelisti care vor invada Opera in curand in scopul de a se inregistra pe ei, stimabilii pe asa scena. Abia astept sa vedem cum intra pe piata kitchurille din videoclipurile cu Gutza imbracat in costum de epoca si cantand spre balconul Julietei de la Opera...

Sursa: Evenimentul zilei de azi.

Click Here to Read More..

Google FUN

O sa scriu despre niste jucarii vechi, simple si amuzante de la google despre care am vazut ca nu stie toata lumea.

1. Cea mai veche si mai simplista este GOOGLE FIGHT. In care puneti 2 personalitati sa se ia la bataie dupa numarul de rezultate din google. Pe langa clasicile batalii dintre bine si rau, Basescu si Tariceanu sau Apple si Windows puteti incerca ce va trece prin cap. ( Veti afla de ce nu a castigat Basescu lupta cu guvernul si altele..) Multe rezultate or sa va distreze copios.

google fight

2. A doua va dezvolta vocabularul limbii engleze ajutand google-ul sa eticheteze imaginile mai bine, dupa ceea ce vedeti in poza. Se numeste GOOGLE IMAGE LABELER si este destul de antrenant. In plus vedeti cam ce anume gaseste celalalt din "joc" de spus despre aceeasi imagine. Se contorizeaza cuvintele mentionate de ambii si, in functie de cat de bine ati surprins miezul problemei primiti un punctaj mai mare.

google image labeler

Have FUN!

Click Here to Read More..

sâmbătă, 19 ianuarie 2008

Canabis de vanzare

La SELGROS.

Produsul se numeste SWISS CANNABIS ICE TEA.
Imi place ca scrie pe cutie : FANTASTIC NATURAL FEELING :)
Enjoy :)
canabis romania cannabis
(fotografia ii apartine lui Fane si e facuta cu telefonul. Cine doreste sa vada mai clar, sa dea o fuga la magazin, ca e pe bune, nu e trucata)

Click Here to Read More..

vineri, 18 ianuarie 2008

De prin lume adunate...

si-napoi la lume date:

S-a elucidat problema provenientei sucului de cola, s-a lamurit de unde vine gustul si aroma, insa se pare ca materia prima are un gust mai bun.

Piticu a gasit si testat aceasta materie prima din sticla de cola. Rog pe aceasta cale sa se autosesizeze protectia animalelor, caci moartea prin otravire cu acid e chinuitoare chiar si pentru un gandac. Sigur normele UE nu sunt de acord cu astfel de torturari si vor recomada, ca si in cazul mustelor, omorarea prin curentare.

Pentru cine n-a vazut acu vreo 2 zile pe PROTV stirile... s-a mesterit gaselnita ca sa nu se mai prescrie amenzile la 5 ani. Acum treaba sta cam asa: cu fiecare sesizare trimisa, ei mai prelungesc termenul cu inca 5 ani.

Pe langa aceasta modificare au mai introdus, in cazul imposibilitatii achitarii -munca in folosul comunitatii. Munca ce s-ar fi aplicat si in cazul prostituatelor gasite profesand... :) Si cum fiecare munceste cum poate si cum stie mai bine, asteptam aplicarea legii si onorarea de catre prostituate a muncii in folosul comunitatii...

Click Here to Read More..

joi, 17 ianuarie 2008

Politetea din zilele noastre

Circuland cu autobuzul azi am avut ocazia sa vad ce inseamna la tinerii din zilele nostre sa iti ofere un loc pe scaun.

Adica el la cei 16 anisori ai lui sade pe scaun si analizeaza pustoaicele de pe culoar. Doar n-o sa analizeze babe, alea le ignora, nu-s din generatia pro.

Dupa ce tot drumul s-a uitat pe furis la mine si mi-a zambit, cand se ridica sa coboare imi face semn cu ochiul si imi zice ca imi cedeaza mie locul. Adica o sa am onoarea de a sta in locul lui. Astea sunt manierele de azi. Mai flirtezi cu o d-soara si in final ii cedezi politicos locul, ca doar n-o sa-l iei cu tine.
Timpuri, timpuri...

Click Here to Read More..

luni, 14 ianuarie 2008

Iarna nu-i ca vara

Saptamana asta nu prea am avut starea de a scrie pe blog. De fapt nu prea am fost in apele mele. M-am confruntat cu un fel de hibernare. Adica eram treaza numai cat sa gatesc, sa mananc, si, eventual, daca nu oboseam de la asa un efort, sa imi verific mailul. Am sesizat problema asta si la altii si cred ca e o boala contagioasa... O fi lenea exacerbata de greutatea inceputului de an, de tot ce ai de realizat?

Cateva fotografii de iarna, incotosmate ca si mine sub plapuma:

iarna crengi brad

Iarna pe ulita mea... ca sunt fotografii din jurul blocului. Dati click pe fotografii pentru o claritate semnificativ mai mare.

iarna pe ulita

Viata

iarna verde

Medalion de iarna

medalion de iarna

Ramurici

ramurici cu pasarici

Coronite

coronite iarna

Click Here to Read More..

luni, 7 ianuarie 2008

Epilog - UPC

Gata, azi, 7.01.2008 am reusit sa depun cererea de reziliere. Ma simt de-a dreptul usurata, parca mi s-a luat o piatra de de-asupra capului.

(Sper totusi ca facturarea in avans sa nu se fi facut deja. Pentru ca aia factureaza la Bucuresti tot pe 7.01.2008, IN AVANS, ILEGAL, pentru "serviciile" din luna ce urmeaza, adica pentru perioada 7.01.2008- 6.02.2008.)

M-am mai simtit asa usurata inainte de-a aparea RDS la noi, cand eram intr-o retea de cartier si primeam net cu 1-3k maxim din an in pasti. Iar la informatii primeam minciuni pe banda rulanta, ca si la UPC. O da, te simti bine cand renunti sa mai fii luat de fraier!

UPC cablu internet telefonCum se face cu "serviciile" astea de proasta calitate ca te simti mai usurat cand nu mai "beneficiezi" de ele? Ca parca in loc de relaxare si facilitati pentru mine astea au insemnat minciuni si nervi contra cost.

Cand sa reziliez, un batranel a aparut la relatii cu publicul sa intrebe el ce e cu astea 6 zile adaugate la factura.

Cand am iesit din cladire, ma astepta saracu' pensionar si incepuse a se caina ca el nu mai e in putere sa anunte unde trebuie, poate zic eu pe internet.

Pe el l-au "prins" cu abonament social, adica in loc de 27 RON un 21 RON. Pentru el, diferenta e mare. Insa pentru aceste 6 zile l-au taxat cu 5.4 RON, adica fara vreo reducere. Oricum acum nu avea cum sa achite banii aia, dar voia sa stie de ce nu mai primeste social. Ca daca se scumpeste il taie si gata! concluziona el cu foc si fara sa respire in avantul ce-l cuprinse de-odata.

Click Here to Read More..

Miracol - curge agheazma!

In Piatra Neamt, adica la Moldova la noi, la Pinalti, unul dintre cei mai cunoscuti si mai instariti popi din oras - parintele Capsa - a sfintit containerele de apa potabila de la statia de captare de la Batca Doamnei.  Astfel,  la robinet curge agheazma!

Problema existentiala! Ca stiam ca agheazma nu e voie sa fie bauta decat pe stomacul gol, altminteri e pacat!

Partea buna e ca s-au evitat cozile si coatele in gura.
Asta daca nu ridicam si problema unui posibil musulman stabilit in Piatra si ce nu are bani de apa plata. De aici zicala: vrei - nu vrei, bea Grigore agheazma!

Click Here to Read More..

duminică, 6 ianuarie 2008

Mori, UPC!

Asta apropo de bancul cu zana cea buna si cu porcusorul sadic.

Porcusorul sadic o vede pe zana cea buna:
- Porcusorule, pentru ca m-ai vazut o sa iti indeplinesc o dorinta!
- Lasa-ma-n pace!
- Dar porcusorule, pot sa iti indeplinesc orice dorinta!
_ Orice, orice dorinta?
- Desigur porcusorule, orice dorinta.
- Mori!

Nimeni n-a fost ranit in bancul asta pentru ca zane bune nu exista. Zice porcusorul.

Asa cum nu exista zane, asa nu ar trebui sa existe nici UPC. Pentru ca nu sunt competitivi, pentru ca nu stiu sa vorbeasca decat "da dupe" birou de unde li se rupe de clienti. Nu ofera nimic din ceea ce promit, schimba articole din contract in mod unilateral, pubicand modificarile dupa ce acestea au fost efectuate deja, fara semnatura celeilalte parti, modifica orice serviciu fara a anunta in prealabil utilizatorii si daca indraznesti sa ceri explicatii pentru ceva ti se raspune cu-n ranjet lasciv in coltul gurii ca nu ai de ce sa ceri tu ala mic de dupa tejghea explicatii ca pana una-alta, EI iti dau tie CATV (din mila probabil) nu tu LOR.
Dupa asa raspuns normal ar fi sa ii zici babei ca s-a terminat cu comunismul, ca Romtelecom s-a prins si ar fi cam timpul si pt UPC sa priceapa ca degeaba au ei servicii indoielnice de "oferit" daca nu le vrea nimeni. Sau daca esti foarte nervos ii zici direct sa-si indese serviciile in curul ala mare ca tu nu ai nevoie de ele. Sa vedem cam cum ar fi sa isi dea serviciile numa' lor ca nu le mai vrea nimeni.

Eu am fost o doamna si am zis doar ca in aceste circumstante renunt la serviciile lor. Nu-mi mai trebuie, mi-au ajuns...

Normal ca tanti s-a facut ca ploua, ninge si m-a trimis in centru unde sambata e doar la casa, dar la relatii cu clientii nu e nimeni. Ca trebuie facuta o cerere...
Stiti cum e, greu scapi de dracu'. Si cand scapi dai de tat'su', Adica de birocratia si hartogaria care, pe cat e de simplificata la inceput, cat sa inchei contractul, pe atat de stufoasa e la sfarsit, daca vrei sa-l reziliezi.

Ajung eu inapoi acasa dupa ce am mers la -15 grade sa cer niste explicatii si am primit un sut fix unde ma doare acum de ei. Si ma gandesc ca e posibil ca la telefon - de cand relatiile cu publicul prin telefon sunt inregistrate si comportamentul angajatilor atent supravegheat - sa primesc mult mai multe lamuriri si confirmarea la renuntarea mea la serviciile lor.

Normal ca nu fusese inscrisa solicitarea mea de renuntare chit ca mi-am exprimat de cel putin 3 ori in conversatie dorinta de neclintit de a renunta la UPC pana pe 6.01.2008, data pana la care deja fusesera facturate in avans serviciile lor fata de mine, conform facturii primite pe 4.01.2008.

La telefon domnul foarte amabil imi spunea ca pot la orice casierie sa renunt la abonamentul meu. Si eu ii tot explicam ca de la o casierie vin, i-am tot explicat ca renunt lu' tanti si aia n-a consemnat cererea mea de renuntare, trimitandu-ma de luni incolo in alta parte.
Dupa ce astept in telefon ca sa se consfatuiasca ce si cum, domnul revine si ma lamureste ca pot renunta si luni. Ca datorita faptului ca sunt clienta veche de mai mult de un an, nu trebuie sa ii instiintez cu 30 zile inainte, ca pot sa renunt instant si nu mai tre' sa dau vreun leu in plus. Zambesc. Asta e un fel de endurance +19. Cand rezistenta mea la neseriozitatea lor se masoara cu +1 la endurance pt fiecare luna de abonament in care tac si platesc. Interesant ca ei nu ma instiinteaza pe mine decat dupa ce schimba ceva, niciodata inainte. Dar ce mai conteaza, macar acum am avut parte de amabilitate, lucru ce l-am mai intalnit la UPC doar cand am semnat contractul.

Ce m-a deranjat pe mine la UPC (zic si eu asa, ca is libera la vorba, ca e clar ca nimeni de la ei nu citesc si rectifica ceva) :

1 Cand am incheiat contractul mi s-a calculat o suma de plata, cu luna avans, taxa primarie, echipament si "cu tot ce e necesar sa deveniti clientul nostru", asigurandu-ma ca nu tre' sa mai dau nimic in plus. Normal ca instalarea a fost taxata ulterior, separat. Atunci le-am zis ca vreau sa am programul Discovery Civilization si platesc orice pachet doar sa-l am. Mi-au bagat pe gat un decodor EBT fara de care tanti a zis ca nu pot prinde nici un Discovery ca sunt codate. Cand au venit baietii au zis ca ala e pt un program porno, restul se prind asa.
M-am dus din nou la tanti, care mi-a zambit si mi-a zis ca n-am cum sa prind nimic fara ala. I l-am aratat in poseta si am invitat-o la mine sa vedem programele alea care nu se prind. S-a luminat ca sa vezi, ca acum inca se mai prind, dar in curand vor deveni codate si mai bine il pastrez. Nu a fost nevoie... Oricum, a adaugat ea, daca revin cu chitanta de achitare tot la ea la casierie si il predau mai incolo imi da banii inapoi. Intre timp am testat-o si pe asta cu banii inapoi. Nu e chiar asa. Nu acolo, ci la sediul central, dupa completarea procesul de predare se poate completa o cerere prin care eu cer restituirea banilor. Ca poate unii nu mai fac si cererea aia...

Degeaba se fac ca sprijina copacul de hartie daca consuma hartie deampulea. Sau "sprijina dialogul" pe bloguri daca nu dialogheaza cu publicul cand acesta are vreo nelamurire.

2. Intr-o zi, din pachetul meu cu Discovery Civilization (program ce ajunsese ca un drog, il urmaream zilnic si vedem ca sunt multi cu aceeasi problema de dependenta) se scoate tocmai Discovery Civilization. Singurul care ma interesa pe mine. Fara nici un preaviz, anunt macar ulterior sau altceva. Ma duc si intreb daca e scos de tot sau e vreo problema temporara, muta frecventa sau mai stiu eu ce. Mi se raspunde ca l-au scos de tot pentru ca nu il urmarea nimeni. Ma uit in ochii aia mari si calzi si il intreb pe domnul de acolo, daca repun programul daca toti utilizatorii de pachet Discovery de la UPC din localitate semneaza ca vor ca acel canal sa fie reintrodus. Pentru ca eram in stare sa ma infiintez la intrarea din fiecare casierie pana obtineam TOATE semnaturile. Cand vede elanul meu, domnul imi spune ca nu, ca tot degeaba ar fi, pentru ca de fapt ei au luat decizia asta unilaterala pentru ca Discovery Civilization costa cam mult, cam cat toate celelalte din pachet. Si nici separat, platit nu vor sa-l bage ca asa au hotarat aia de SUS.

3. La un moment dat un amic cauta apartament si asa ajung pe siteul local de anunturi si publicitati. Vad acolo printre altele UPC va aduce la cunostinta ca Art. xy din contract s-a schimbat cu articolul xc care presupune ca datoriile noastre fata de utilizator s-au schimbat dupa cum urmeaza (si un cersaf de schimbari) si ale clientului tot dupa cum urmeaza... unilateral, pt ca, asa cum deja ne-am obisnuit la UPC clientul nu conteaza, nici macar sa dea cu semnatura de luat la cunostinta nu mai trebuie. si instiintarea bineinteles, pe siteul lor de reclame platite. Spre deosebire de instiintarea telefonica personala in cazul in care ai ajuns in ultima zi de plata a facturii.

4.In noiembrie am platit si pe decembrie "in avans fara factura", pentru ca asa am ales eu atunci ca omu' grijuliu ca am zis ca e posibil ca decembrie si prima parte a lui ianuarie sa nu ma prinda acasa. si doamne feri de-o inzapezire. Si is mai rea ca pensionarii la plati facturi.

Ieri 4.01.2008 primesc in posta factura pe care sus scrie mare FACTURA DECEMBRIE iar jos zice ca inregistreaza serviciile furnizate pana in data de 6.01.2008 inclusiv. Adica au facturat in avans chit ca e ILEGAL sa facturezi un serviciu in avans de cand cu normele UE. Asta probabil ca au vazut ca mai sunt fraieri ca mine, corecti care uneori prefera sa achite in avans decat sa ramana cumva restanti.

Atasez aici factura din 2 parti (click pentru a mari):



Click Here to Read More..

vineri, 4 ianuarie 2008

Ia stirea neamule!

La Roma lumea asteapta avionul Tarom sa-i ia, sa ii duca acasa. Li se spune ca nu se circula, nu vine nimic dinspre Romania ca e totul blocat acolo din cauza vremii nefavorabile. Tot asteptand ore in sir, oamenii vad cum se imbarca altii fara probleme spre tarile nordice si spre Siberia...

Pana se rezolva problema asta o sa afle si d-na Dragotescu diferenta intre a molesta si a admonesta ca la stirile de la ora 20:00 de pe realitatea (in dialogul cu reprezentantul OPC) nu stia ca-s doua lucruri diferite.

Care-i mai dastept? Romanul care a plecat in mijlocul iernii cu cauciucuri de vara si fara lanturi in Bulgaria? Sau bulgarii care vand lanturi la suprapret in parcari? Care ar trebui sa fie revoltati? Io zic ca numai aia care au plecat cu capul in traista nu.
Oare cat costa o sticla de 2 litri de apa plata in mijlocul desertului? Escroci mai sunt aia!

Da' aia chiar sunt escroci in cazul in care te indruma in mijlocul desertului spre alt camarad ce vinde apa in loc sa te indrume spre orasul foarte apropiat. Cam asa si cu cei ce au oprit romanii pentru vreo 2 zile in Bulgaria spunandu-le ca mai incolo e blocat drumul spre Romania si nu se circula. Cand de fapt circulatia nu a fost oprita deloc.

Click Here to Read More..

miercuri, 2 ianuarie 2008

Selgros - obraz gros pe-un marketing prost

As fi adaugat in titlu si toate animalele neprotejate de lege si deschise vanatului in orice sezon, dar iubesc animalele.

Probabil ca nu sunt in targetul cumparatorilor vizati de Selgros. Din moment ce strategia lor de marketing e sa faca o oferta de nerefuzat si mai ales de negasit doar ca sa te atraga sa intri in magazin. Probabil inca mai sunt oameni ce se lasa prostiti de strategia asta si odata ajunsi, desi nu gasesc absolut nici un articol din oferta si tot ce mai gasesc este mult mai scump, cumpara.
Sau cumpara altceva doar ca sa nu plece cu mana goala. Pe prostia lor se bazeaza probabil marketingul Selgros.

Cum tocmai mi-a picat dvd playerul (saracu' si-a trait traiul - 5 ani, in medie 12 ore/zi) de la un home theater si am ramas cu 5.1 boxe de lemn fara amplificare, deci si fara sunet la calculator, cum playere cu amplificare nu se mai fac sau vin cu tot cu setul lor de boxe 5.1 si pretul aferent, am descoperit ca solutia mea ar fi : sa-mi iau niste boxe 5.1 pentru calculator sau un amplificator pentru boxele de care m-am atasat dupa atata colaborare. Teoretic costa destul de scump ambele solutii si nici nu am eu chiar atata nevoie de nu stiu ce amplificatoare de sute de Watti reali.

Si cautand o solutie vad aseara oferta Jegos: receiver digital CAT 5.1 cu tot ce imi trebuie in materie de mufe,la 200 Ron acum la 50 Ron cu 75% reducere! Asta da oferta zic eu. Si, vazand ca oferta incepe abia de azi la prima ora imi inving cu greu lenea si ma trezesc la prima ora si alerg pe vremea asta la Jegos. Acolo mi se explica asa: ei nu mai au produsul din oferta ce incepe azi in oferta de vreo luna. Ca e lichidat stocul din Suceava si din majoritatea magazinelor din tara. Ca de fapt mai sunt doar vreo 4 bucati de toate, vreo 2 la Tg. Mures si in Bucuresti. Si ca nici sa le trimita la Suceava nu se poate ca ei au lichidat stocul si alea la cate sunt probabil s-au dat cand s-a deschis magazinul.

Aha, ma luminez eu, deci au facut oferta sa vanda 4 bucati si sa lichideze si stocul din 2-3 sucursale. Makes sense. Degeaba intreb daca exista o sansa la Bacau sau Cluj, ca is asigurata ca au verificat pe calculator si nu sunt nici la ei. De altfel oamenii foarte amabili cu noi, singurii doi clienti din magazin care voiam acelasi lucru.

OK, totul e logic - zic eu cu oferta in mana. Ia sa vedem ce mai e prin oferta, sa zicem dvd player cu divx tot la 50 Ron. Normal, nici ala nu e. Cica tot asa, s-a terminat inainte sa inceapa oferta. Ca ofertele astea sunt asa, de lichidare, dar in majoritatea magazinelor din tara nu mai sunt produsele de mult, dinaintea inceperii ofertei. Exista alte produse in stoc, dar nu sunt nici la lichidare nici la oferta si preturile difera consistent.

Legal ei sunt acoperiti ca reclama nu e minciunoasa, ei chiar vand in 2 sedii din cadrul lantului lor de magazine 2-3 bucati de dvd-uri moka si vreo 4 receivere. Oferta e "In limita stocului disponibil". Ce conteaza ca stocul e numarabil pe degetele de la o mana. Nu stiu cine a rumegat ideea asta cu oferte imbatabile sau ca sa citez titlul ofertei : Reduceri Senzationale! Ce mai, mai ceva ca la OTV! Senzational, dom'le, senzational! Nu sunt ofertele domn'le, senzational!
Pentru lamurirea cititorilor adaug si oferta. Click sa mariti imaginea:

Selgros Oferta senzationala

Concluzia e simpla: nu merita sa va obositi cu Selgros - Jegos nici cat sa le cititi oferta, nu sa va mai si deplasati degeaba. Oricum nu o sa gasiti nimic din ceea ce va propuneti. Merita doar in cazul in care banii is nemunciti si vreti sa-i cheltuiti nu conteaza unde sau pe ce. Desi cred ca in cazul asta preferati Mall-urile.

In cativa ani buni de Metro nu mi s-a intamplat niciodata sa fie vreun produs deja lichidat inainte de-a incepe oferta. Si totusi Metro are mult mai multa vanzare decat Selgros in Suceava si acu' vreun an a avut chiar cele mai mari vanzari dintre toate sediile din tara. Da' tot nu-s asa de senzationali si lichidati. Noroc ca am alternativa.

Click Here to Read More..

marți, 1 ianuarie 2008

Mult'ani!

Nu prea le am eu cu urarile dar de la Craciun incoace asa am intrat intr-o atmosfera de sarbatoare generala ca parca nu pot sa nu va zic tutoror un calduros:

LA MULTI ANI! Si daca tot is multi, sa fie si asa cum vi-i doriti voi, ca stiti voi mai bine ce pretuiti si ce va face fericiti! Va pup pe toti!

p/s Noi n-am mai rezistat si cum la tv tot se arata ca aia de prin insulele Fiji au sarbatorit, aia din Australia deja au sarbatorit, nu stiu care sarbatoresc... am inceput si noi! Si am fraierit ora postului de fata sa arate ca e deja 12. ;)

Click Here to Read More..