miercuri, 18 martie 2009

Cand eram mica...

Am ramas uimita cand am aflat ca pe mama o mai chema si Aurica. Mi se parea ciudat sa aiba nume. Ea era MAMA.

Mi se parea fantastic ca Romania e o tara. Nu mai zic ce entuziasmata eram de judete care fusesera intai regiuni... sau de continente...

Imi placea, si inca imi mai place foarte mult, coliva (panacida/panaceta cum i se spune in zona noastra) si nu intelegeam de ce se da doar la mort/pomenire. Eu as fi mancat-o si la onomastici in loc de tort (pentru cine nu stie ce e, e grau fiert cu nuca si miere de albine)

Credeam ca 8 martie este doar ziua mamei, nu si a celor necasatorite sau fara copii. Pentru ca stiam ca intai din fetita devii domnisoara. Femeie credeam ca esti doar cand ai familie. Iar familie inseamna pentru mine copii. Restul erau cupluri care urmau sa devina o familie sau esuau.

N-am inteles ce ma tot sacaia un preot de la Sihastria ca purtam fusta-pantalon si imi tot zicea ca pantalonii sunt pentru barbati si ca va veni apocalipsa atunci cand femeile se vor imbraca precum barbatii si viceversa. Nu il vazusem niciodata, in nici o icoana pe Iisus in pantaloni. Inca cred ca gresea :) Alt lucru care nu il intelegeam era de ce era asa inspaimantat cand vorbea de apocalipsa. Ca bunica imi spunea ca oamenii buni cand mor se duc in rai. Era el un om rau?

Nu intelegeam de ce Dumnezeu mi-a dat ureche muzicala buna si nu mi-a dat si voce. Mie mi se parea corect ori sa mi le dea pe ambele sa fie cadoul complet, ori nici macar sa nu ma prind cand gresesc vreo nota la cantat. Niciodata nu mi-a tihnit sa cant ca ma durea urechea.

Mai multe cand imi mai aduc aminte.
Sunt curioasa ce gandeau altii cand erau mici. M-ar interesa ce gandea Denisuca, femeia simpla si picsel...Ce spun eu? Ca ma uit acum in rss feed si in lista din dreapta si vreau sa stiu si ce- o preocupa pe tomata si pe Omu'Legii si pe Bogdan, pe Mike si pe Doru Oprisan... Oare cafeina ce fel de pustan era? Sau ce-l preocupa pe Pitici gratis? Ce mai, as vrea sa se extinda leapsa asta prin toata blogosfera. Sa vedem cum ar arata blogosfera piticilor.Ce-am fi scris noi pe blog cand eram mici? Ce "probleme" ne preocupau? Ce ganduri nastrusnice zburau prin capsoarele noastre?

1 comments:

IubEscOportocalA spunea...

copilaria e o cutie cu sentimente, o cutie cu amintiri mai tarziu:):D.. imi place si ma binedispune modul in care tu itzi aminteshti de copilarie..