marți, 3 martie 2009

De ziua ta, bunico!

De ziua ta bunico,
In dar ti-am adus lumanareA
Si crede-ma bunico
Un dar mai frumos, nici ca se putea.


Cand zic ultimul vers, ma refer, pentru Romania. In sfarsit, dupa atatia ani, un semn de normalitate, un semn de protest civilizat, simbolic, provenit din convingeri proprii.

De ziua ta bunico,
In dar ti-am adus lumanareA
Si crede-ma bunico
In intuneric NU se mai putea


Asta nu va intelege niciodata bunicuta. Care bineinteles ca a judecat prin prisma proprie, cu proprii ochelari de cal evenimentul. Ca Iliescu inca mai crede ca in tara asta suntem toti niste oi, niste mineri buni de manevra, niste marionete.

Ba bine ca nu. Salut primul semn de normalitate, desi cu putintica tristete, caci libertatea de expresie inca mai e ingradita de jandarmi si dupa atatia ani de la revolutie.

Bravo "Noilor Golani" sa speram ca vor mai fi cativa in timp care sa vada lumanareA/ luminitA de la capatul tunelului. Si cand ma refer la asta ma refer la o scanteie ce se produce intre 2 neuroni proprii.

Legenda: Ma refer la stirea asta, tocmai vazusem in direct pe realitatea.

Later, later edit: Se pare ca stirea din link difera de ce zarisem eu printre papagali la TV... totusi sunt destul de sigura ca "noii golani" n-au apucat sa-i zica lui Iliescu nimic, caci au fost "ridicati" inainte de venirea acestuia. Tocmai de aia nici Iliescu nu stia bine despre ce era vorba si prima data a zis o treaba, iar cand a auzit ca au vreo 20 de ani, a schimbat pe placa cu manipularea. Probabil el nu judeca/actiona singur la 20 ani.

Si pentru cei ce m-au intrebat, nu sunt adepta a tot ce cred Noii Golani, asa cum nu sunt gay, dar pot saluta diversitatea cu putintica tristete vazand lipsa de toleranta din Romania vis-a-vis de ORICE e cat de cat diferit. In mare suntem niste BOI cu cateva exceptii ce trebuie eradicate ca pe niste oi negre... E bine totusi ca mai exista cate o exceptie...

1 comments:

Anonim spunea...

frumos cantec....:P:P