joi, 29 ianuarie 2009

Pe la noi...

ninsoare zoom
Ba ploua, ba ninge, ba lapoviteaza. Cerul e gri tot timpul si e cald.( dati click pe cea de-a doua poza pentru un efect ciudat reusit din aparat)
ninsoare zoom

Din ce in ce mai multi porumbei in Suceava, foarte multi in centru, acum si la policlinica si de cateva saptamani sunt destui si in Geroge Enescu la mine, impart mancarea cu gugustiucii.

Nu stiu daca v-am zis ca am urmarit integral (100%) mai demult Star Trek TNG si Stargate (dar aici m-am apucat gresit, intai de ala nou, plin de wraith - Atlantis si dup'aia cand au facut pauza la filmari, am descoperit mai vechiul Stargate SG1 mult mai linistit si mai amuzant)
Ei in SG1 mie mi-au placut glumele lui O'Neill si cand l-au schimbat cu Mitchell mi se parea ca filmul pierduse tot farmecul, devenind yet another SF.

Tot in intrziere am dat azi si peste Stargate Continuum, lung metraj. Acum sunt in pauza, am vazut jumatate. Pare interesant.
Daca stiti dupa ani de Diablo 2 a aparut Diablo 2 LOD. Ei sentimentul e acelasi si cu Continuum asta. Tot asa, au gasit o contiunare ingenioasa si tot cu Baal ca se stie, asta-i mai rau ca dracu'. Asta pentru intriga... pentru desfasurarea actiunii, tinand seama ca e lung metraj ii arata mai mult mergand printre gheturi, un an ii lasa la vatra.
In pauza asta am ajuns sa ma uit si pe imdb ca am avut senzatia ca am luat-o razna de la atatea SF uri. Mi se parea ca soferul de taxi care l-a dus pe Daniel Jackson era Antonio Banderas. Si ma intrebam si eu daca nu e chiar o "alternate reality "in care Banderas nu mai joaca in filme ci e doar sofer de taxi (ca e clar ca n-ar fi acceptat acum un astfel de rol). Nu, nu e el, e doar un film si ala e alt compatriot de-l sau, Juan Llorens.
Ma duc sa vad continuarea.

Later edit: gata. L-am vazut si mi s-a parut cam slabut. Au avut episoade mai interesante pe parcurs decat "the moovie". Cea mai de kkt faza mi s-a parut aia cu MIG urile. Adica stiti doar ca americanii dezvolta arme in secret, dar rusii nu, ei raman cu MIGuri (din alea de avem si noi si ne ara ogoarele patriei). Normal ca nu au stiut aia de la inceput ca sunt in echipa cu ei, la cum zboara alea e mai greu sa te prinzi..

Click Here to Read More..

luni, 26 ianuarie 2009

Unplugged

Adormise piticul, papagalii motaiau pe usa. Cand am intrat in camera mare lumina inca nu se aprinsese iar calculatoarele erau inchise. Se auzea in surdina doar radio - Wherever I go - Bryan Adams.

Venisem sa ma uit pe net. Dar am preferat sa ma bucur de minutele alea de liniste.

Ma simteam ca la inceputurile FM-ului cand se auzea uniplusul cu cate o balada rock si nu prea auzeai comentarii la radio, decat poate cate o declaratie romantica de la cate o adolescenta indragostita. Cine isi aduce aminte de vacantele de iarna cand se intuneca si leneveai in pat fara sa mai aprinzi lumina, se auzea eFeMul si gandurile zburau departe...

Click Here to Read More..

sâmbătă, 24 ianuarie 2009

Ce recomand -nu mai recomand

La un an de la eopinii.ro s-a deschis inca un site cu o alta idee nemaipomenita.

Daca pe eopinii.ro notai si comentai serviciile si magazinele sau bancile(si de obicei putini ziceau de bine, ca aveau prea multe paie in ochi primite zi de zi), aici recomanzi ceea ce iti place. Automat lumea nu mai e asa inversunata insa adminii cu siguranta au de munca cu stersul auto-reclamelor mai ceva ca pe eopinii.

Aici insa nu e vorba de un magazin/serviciu ci de produse. De exemplu: programul x, siteul picresize(cu care micsoram (resize) fotografiile fara sa mai instalam programe in calculator) , gemul de la schwartau, castile care le am eu de un an si se aud beton, cartea pe care tocmai am citit-o si O RECOMAND. Adica, pe scurt, CE RECOMAND.RO si pe principiul asta ajungi sa recomanzi de la filme si carti, la jucarii pentru cei mici sau ciorbe ca la mama acasa servite in cutare sau cutare restaurant (care poate nu e extraordinar la capitolul fripturi sau pizza dar are niste ciorbe si supe... miam miam).
Sa speram ca vor sti adminii sa trieze intre reclamele facute chiar de restaurantul in cauza si parerile sincere ale consumatorilor. Eu le urez mult succes!

LATER EDIT : Pana la urma nu-s ce credeam eu mai sus. NU luati in serios ce-am scris ca nici ei nu iau treaba in serios. Am scris 2 reviewuri cu poze, tratat succint dar mult peste limita lor de cuvinte si am asteptat sa le publice, bucuroasa ca ajut si eu la ideea asta si le scriu content calumea, ca utilizator nu ca firma. Si aproape a trecut saptamana si nici un semn. Le-am mai scris ieri-alaltaieri la support sa intreb ce si cum, nici un raspuns. Asta e. O idee buna care se duce de rapa. Pacat.

Click Here to Read More..

joi, 22 ianuarie 2009

Printre animale

Bancul zilei:

Un terorist intra intr-un magazin de animale la parterul unui zgarie-nori:
- O sa detonez o bomba, aveti 30 de secunde sa fugiti!
la care o testoasa:
- Ce bulangiu esti ba!

Fotografia zilei:


(spre deosebire de ceilati gugustiuci ingrasati de noi cu resturile de la cei 4 papagali ai nostri, asta intotdeauna vine la cersit pe geamul de la dormitor si nu pricepe sa mearga la bucatarie)



Blogul zilei:

Pitici Gratis  - cu o solutie nastrusnica dar foarte hazlie in care rezolva toate problemele ecosistemului mai ceva ca-n The day the earth stood still. Pentru ca sa va incheiati ziua cu zambetul pe buze.

Click Here to Read More..

marți, 20 ianuarie 2009

Citatu' zilei

pe - blogul zilei.

Am descoperit un blog foarte interesant cand citeam la TLP despre campania ateobuzului.
Blogul se numeste Oenoanda, nume preluat din scrierile lui Epicur.

"Nu teme zeii
Nu teme moartea
Binele poate fi atins
Raul este suportabil."


Enjoy a good reading!

si cand va saturati de citit, dati pe link la happyateista sa va distrati cu un videoclip.

Click Here to Read More..

Gri

Nu din ala trist de plumb, ci grayscale, multitoned.

alb-negru portret bebelus

Mi-am reamintit ca viata, desi vesela, nu e niciodata colorata. Viata e pentru mine in alb, cu negru doar in punctele esentiale si cu cat mai multe nuante de gri.Asa ca i-am facut si poze alb-negru lui Lucian.

bowes photografy fotograf bebe

Si da, el e vinovatul. Bowes mi-a adus aminte de o viata mai animata ca cea in culori. Bowes, fotograful care se pare ca si-a pus in cap sa ilustreze prin cat mai multe fotografii un citat ce spune ca fiecare copil este unic si nici un bebelus nu seamana cu altul. Aici ii gasiti vechiul blog, iar siteul si blogul nou pe bowesphotography.ca. Enjoy!

Click Here to Read More..

duminică, 18 ianuarie 2009

Igiena bebelusului

Sau cum sa scapi de plansul de dupa baie.

Baietelul meu e cuminte si-i place in apa. Problema venea cand il scoteam din cada sa-l bag in prosop si sa-l dau cu ulei de bebelus. Atunci urla din toti rarunchii de nu stiam cum sa fac totul mai repede sa-l vad imbracat si pus la piept.

Pielea lui devenise aspra si se jupea iar plansetele nu mai conteneau. Asa ca prima data am inlocuit sapunul Johnson's cu un sapun lichid care nu usca pielea si mergea folosit si ca sampon, de la Mustela. Insa cand il puneam in prosop reincepea concertul, iar pielea se usca in continuare.

Pana la urma am rezolvat-o, dar mi-a luat ceva timp sa vad cauza si s-o elimin, tocmai pentru ca mi se parea anormal sa fie de la... da, ati ghicit de la uleiul de bebelus Johnson's baby. Da, acum sunt sigura ca de la el era. Pentru ca de la prima folosire a unui alt ulei copilul s-a oprit instant din plans. Si a stat cuminte, apoi a ras si a chiut si nu s-a mai dat dus de la masaj. Iar pielicica dupa 2 utilizari si-a revenit complet si de atunci e catifelata ca de bebelus. :)

mustela ulei de bebelusAltceva inafara de uleiul de bebelus n-am schimbat, umiditatea din camera e la fel, duritatea apei nu cred ca s-a schimbat brusc, alimentatia mea si a lui sunt neschimbate... deci uleiul de bebe a fost secretul! Si spre deosebire de prostia de la Johnson's, uleiul de bebe de la Mustela e nongras, nu ramane pe piele si miroase si foarte bine. E drept ca consta de 6 ori cat flaconul de la Jhonson's si mai e si doar de 100 ml dar merita fiecare leut sa-l vad sanatos si vesel. Masajul de dupa baie a devenit o desfatare din ce in ce mai lunga!

Mda, stiu ca suna ca reclamele alea stupide la dero cu pensiunea lu' tanti bla-bla... dar am simtit nevoia sa va zic exact cum statea treaba si cum s-a remediat tocmai pentru ca am mai gasit cateva tinere mamici care aveau exact aceeasi problema, una chiar in familie. Astept sa vad daca a mai scapat cineva la fel de plansul de dupa baie sau de pielea uscata.

p/s samponul de la Johnson's baby a fost primul din seria Jhonson's pe care l-am aruncat, ca Lucian s-a apucat de bocit si frecat imediat ce samponul a intrat in contact cu pielea capului. Eu nu mai folosesc nimic de la ei acum.

E drept ca Lucian e mai sensibil de felul lui, ca n-a suportat nici un tip de servetele, trebuind sa-l sterg tot timpul cu vata inmuiata in apa calduta, insa ii mentin pielea curata si catifelata peste tot datorita astora scumpi dar buni de la Mustela. Singurul produs Mustela care nu a facut tot ce s-a laudat, ba chiar n-a facut absolut nimic, nu a avut nici un efect este cel pentru inlaturarea crustelor de lapte.

Pentru cei mai sensibili si mai pretentiosi am aflat de pe Babydex ca exista si in Romania produse 100% organice la Rangali si Elemental.

Very late edit
: Se pare ca l-au scumpit in criza... a sarit de 40 RON sticluta...

Click Here to Read More..

Decadenta

Cand ne nastem suntem valorosi iar pe masura ce inaintam in varsta ne rablagim si nu mai valoram nici ca fier vechi.

La concluzia asta am ajuns eu admirandu-l pe Lucian, care de cum s-a nascut a fost apreciat atat de rude apropiate cat si de prieteni, cunostinte. Cu totii au venit sa-l cunoasca.
La batranete insa vin in jurul tau doar rudele de gradul I (si atunci te intrebi daca nu cumva stau doar pentru mostenire).

La nastere primesti in patut numai bancnote, pe cand la imormantare, in sicriu se pun monezi...

Click Here to Read More..

vineri, 16 ianuarie 2009

Alba-neagra

Am o rugaminte mare la domniile voastre, cititorii blogului meu. Rugaminte mare, mare. Sa va uitati nitel in dreapta la poll si sa votati. Nu de alta dar mie imi vine greu sa ma obisnuiesc cu alb, dar de un an ma tot gandesc ca ar fi mai bine asa, schimb noaptea si apoi dimineata revin la negru.( ce mai probleme existentiale ma rod pe mine noptile :)) )

La varianta asta pe alb mai am de schimbat headerul.

Multumesc mult.

Click Here to Read More..

miercuri, 14 ianuarie 2009

Atotstiutorul si Nefericitul Gugal

E mai tare decat oracolul din Delphi, are raspunsuri la orice intrebare si nu face discriminari dupa IQ. Si unde nici gugal nu mai stie, te trimite pe cate un blog ca doar-doar va face bloggerul respectiv vreo sectiune dedicata intrebarilor ramase fara raspuns in univers.

Azi se implinesc 10.000 de searchuri gugal si m-am decis sa inaugurez si eu un post de genul asta. Nu de alta dar mi s-au intepenit falcile de-atata ras.

cand urla ca nesimtitele alarmele? - noaptea de obicei. sau oricum, cand dormi.

ce face primarul cand vine iarna in suceava? - se duce in tarile calde

cat timp face un tren accelerat din bacau pana in piatra neamt - tot atat cat un personal pe aceeasi ruta

conditii tren iasi timisoara - conditii ? hahaha

cum pot ajunge la florin peste - innotand

cum merge trenul pe linie - padam, padam.. poc.

Intrebari care asteapta raspunsuri:

cum pot reincarca cartela de orange daca n-am bani

cum formez pe mobil un numar ascuns ?

cum il vezi daca e invizibil

ce ar mai fi de facut in viata

cati actorii au chelit ?

ceva interesant exista?

de ce e viata asa de grea

de ce iarna nu-i ca vara?

Seci:

vid

am de facut un proiect si nu am idee despre ce

caut sa dau tepe

cucurigu

eram sa

Click Here to Read More..

duminică, 11 ianuarie 2009

Stimularea lactatiei

In general sunt cateva reguli de baza.

Somnul - odihna si lipsa stresului sunt niste stimulente formidabile. Daca nu reusiti si nu aveti probleme cu constipatia (ca sa trimiteti probleme si la bebe) incercati sa mancati cate o banana, e anti-stress.

Regula cererii si a ofertei
Copilul este cel mai bun stimulent. Puneti-l cat mai des la san, alaptati la cerere. Odata ce incepe sa suga dintr-un piept, lasati-l pana il goleste sau mutati-l la celalalt doar daca acesta renunta la primul. Cu cat copilul suge/solicita mai mult, cu atat organismul creste lactatia.

Lichidele Se recomanda 2-3 l de lichide pe zi. Se prefera apa sucurilor sau compoturilor caci este mai usor prelucrata de organism. Sucurile 100% naturale fara ados de zahar sunt insa ok.

Pe langa apa se recomanda 750 ml de lapte pe zi sau 200 grame de iaurt (si pentru calciu am scris minima asta).

Laptele din soia este excelent fiind si bogat in proteine. Nu stiu daca si cacao ajuta insa eu il prefer cu cacao. (sunt cate 3-4 tipuri diferite, toate provenind din agricultura ecologica) Multi zic ca agita mititeii, insa eu nu am avut probleme de la cacao (insa cafea n-am baut niciodata)

Medicul neonatolog mi-a mai recomandat si borsul de putina. Nu am observat insa inbunatatiri bandu-l crud, insa un bors in care puneti si morcov si marar ( care cresc si ele lactatia) se simte imediat. Eu in bors pun multe radacinoase (morcov, pastarnac, radacina de patrunjel, uneori si telina).

Berea e un mit ieftin intretinut de mamele care nu beau de obicei multe lichide; berea nu produce mai mult lapte decat aceeasi cantitate de apa.

Ceaiurile speciale pentru lactatie ( ce contin de obicei chimion, anason si fenicul si sustin ca functioneaza si anti-colici la bebe, trecand in lapte; uneori contin si anason si roinita) sunt bune dar nu functioneaza din prima ci dupa 2-3 zile de la prima folosire. Nu prea am vazut diferenta de la firma la firma, de aceea am preferat sa merg pe cele la pliculet caci alea din plante maruntite necesitau mai mult timp (Ex. Lactovit e o infuzie ce se prepara diferit, se imoaie plantele intai, dureaza 10 minute in plus si cand bebe plange asta conteaza!) Atentie!!! Beti ceaiurile de lactatie ( daca scrie pana la 4 plicuri pe zi eu de obicei fac 3 odata dimineata si le dau de dusca ca toata ziua sa mearga bine) dimineata pe stomacul gol si dupa 20-30 minute mancati bine. Nu consumati ceaiuri de lactatie seara.

Susanul, chimionul, nucile, alunele de padure si curmalele ajuta foarte putin.

Se spune ca si pastele fainoase ar ajuta, dar cerealele cu siguranta ajuta mai mult, asa ca le-am preferat pe astea, mai ales ca spre deosebire de ccele din faina alba, astea nu constipa ci din contra. Eu m-am impacat foarte bine si cu Musli de la SanoVita (are si curmale inauntru).

morcoviSucul de morcovi il scriu si separat, pentru ca are un efect nemaipomenit! De cateva zile, la sfatul medicului, am inceput sa-i dau lui Lucian suc de morcovei si de mere (proaspat stors la storcatorul de fructe si legume achizitionat in acest sens). Si ce ramane de la el beau eu. La 10 ore dupa ce am baut prima data nu stiam ce sa mai fac. Nu stiusem de efect si dimineata bausem si ceai de lactatie. Adaugand si sucul de morcov dupa-amiaza, toata noaptea am avut lapte non-stop, oricat bea Luci tot atat aparea la loc. ;)

Pentru o alimentatie usor de asimilat in lapte si pentru a va asigura dumneavostra necesarul de vitamine si fier, calciu, etc va recomand multe fructe, legume, ficatei, oua si carne (peste, pui, vita). Este bine de stiut ca mai mult decat calciu veti pierde fier, iar consumul de lapte inhiba asimilarea fierului in organism. De aceea se recomanda consumul fructelor bogate in vitamina C care ajuta la asimilarea fierului. Mancati cat mai natural si mai sanatos cu putiinta.

Atentie!!! Cafeaua diminueaza lactatia.

Nu va speriati daca laptele este mai subtire, atata timp cat bebe suge inseamna ca ii place. Asigurati-va sa fie lapte si dumneavoastra sa va hraniti cu 2500 kilocalorii pe zi alcatuiti din mancare sanatoasa. Este posibil ca asa sa fie cererea lui.

Daca laptele este extrem de untos orice ati face, suplimentati cu 200 ml ceai/zi (eventual indulciti cu lactuloza) si de la 4 luni vorbiti cu medicul pediatru sa introduceti si suc de mere si morcovi in alimentatia bebeusului daca tot nu scapa de constipatie.

TOT CE AM SCRIS AICI A FOST PROBAT PE PROPRIA-MI PIELE, INSA NU GARANTEZ CA ORICE ORGANISM RASPUNDE LA FEL. Posibil ca la mine morcovul sa fi facut minuni pentru ca nu am mancat morcovi in viata mea (decat in ciorba si aia una/luna) si probabil aveam o lipsa de ceva substante ce se gasesc in morcovi...

Click Here to Read More..

Seamana cu...

Mai intai a venit mama si mi-a zis ca Lucian seamana foarte mult cu mine:

-Da, chiar seamana cu tine... uite are...ochii lui Bogdan, barbia lui Bogdan, buzele lui Bogdan, sprancenele lui Bogdan... da' parca asa, la formatul fetei aduce cu tine :D (Asta pentru ca e inca grasut si nu pare ca are fata ovala ca a lui Bogdan... mai vedem can ii mai scad falcile... mi-am zis atunci.)

De cativa ani am tot zis ca daca ar fi sa avem un copil as vrea sa fie baiat si sa semene leit cu taica-sau, ca mi-e drag de taica-sau si tare as vrea sa-l vad de cand era mic. Cat am fost gravida insa nu mi-a pasat foarte mult, sanatos sa fie copilul, ziceam tot timpul. In sinea mea stiam totusi ca e baiat. Si da, e leit taica-sau.

Lucian 100%smecher

Acum, la 4 luni am primit de la maica-mea un tricou amuzant si mi-am adus aminte de povestea de-a "cu cine seamana copilul". Si ultima fraza e 100% adevarata... e smecher, desi asta n-a mostenit-o de la nici unul dintre parinti.
100% smecher

Tot asa la distractie puteti face si testul sa vedeti cat la suta seamana cu tata si cat cu mama pe My heritage. Dar tare cred ca acolo e trucat, nu cred ca a iesit cuiva altceva decat 50%-50%.seamana cu look-like matter

Click Here to Read More..

vineri, 9 ianuarie 2009

Despre alaptare

alaptare lactatieAlaptatul este primul drept al copilul dobandit la nastere. Si e foarte important de stiut ca majoritatea mamelor sunt facute pentru alaptat, asa cum majoritatea vacilor dau lapte... e o chestie specifica mamiferelor si cine zice ca nu are lapte, ca nu e consistent sau alte din astea de obicei nu a incercat cum trebuie, s-a lasat prada durerii de la inceput si fara a incerca vreun remediu a abandonat. Mai sunt si mame prost informate care au auzit zvonuri cum ca alaptatul strica sanii sau alte tampenii. Pentru ele si pentru alte viitoare mamici dezorientate ce cred ca daca poarta marimea 0 la sutien nu pot alapta, unicef a facut un documentar despre alaptat. (Din pacate am incercat sa-mi fac o copie dupa cd-ul din spital dar la un moment dat video se amesteca si nimic nu se mai intelege :(). O sa va scriu mai jos din experienta proprie, in care am aplicat si o serie din sfaturile date in filmul cu pricina.

Garmastan- de pus la rana

Daca dupa primul alaptat aveti rani (mai ales la mamicile cu cezariana, laptele vine mai greu si copilul infometat lupta... ; cand mi l-a adus pe Lucian prima data la san am jurat ca are dinti)va sfatuiesc sa nu lasati nicicum sa ajungeti la rani mai grave (caci nu veti mai putea alapta) ci sa va dati imediat cu GARMASTAN. La mine a facut minuni - pe langa vindecarea completa in doar cateva ore, puteti sa puneti copilul la san fara sa inlaturati crema. Sfarcurile devin rezistente si foarte elastice, rezistand pe viitor, inlaturand definitiv posibilitatea unor noi rani.

Sani pietrificati

Daca simtiti pieptul tare in unele zone, ca si cum ati avea mici noduli, incercati sa puneti copilul cat mai mult la san, pana cand goleste pieptul, iar zilele urmatoare urmatiti ca tot timpul la finalul suptului pieptul sa fie bine golit. Pentru a impiedica pietrificarea completa a sanilor, copilul este cel mai bun remediu. Celelalte solutii sunt temporare, pentru o ora-doua si pentru a va reduce din durere. Desi apa fierbinte desfunda canalele si face ca laptele sa vina mai cu forta la san, atunci cand aveti dureri mari se recomanda sa va scufundati intr-o baie fierbinte pentru a mai calma durerea. In baie veti putea sa stoarceti cateva picaturi cat sa ii usurati munca celui mic, iar acesta va reusi din nou sa traga si sa va elibereze repede. Problema odata aparuta, trebuie repede solutionata, caci daca sanii se pietrifica pot aparea complicatii precum mastita.

Igiena
Inainte se credea ca este necesara spalarea sanilor inainte si dupa fiecare altaptat. Igiena e una normala, dar, pentru a nu se usca si a nu crapa usor, se recomanda sa se unga mamelonul la sfarsitul alaptarii cu o picatura de lapte pentru hidratare. Stati cu sanii descoperiti de cate ori aveti ocazia, pentu o buna aerisire. Daca simtiti ca trebuie, intre alaptari puteti pune comprese cu apa rece pentru a desgongestiona pieptul.

Cum mai aflu ceva pe subiectele astea, completez articolul.
Urmatorul articol va fi despre stimularea lactatiei, tot asa, pe probate.

Click Here to Read More..

miercuri, 7 ianuarie 2009

BABYDEX -BB de la A la Z

babydex informatii bebelus
Astazi vreau sa va zic de BABYDEX, un blog forte util pentru proaspetele mamici si NU NUMAI. Printre articole dati de carti despre cresterea copilului, aflati cum sa-i alegeti jucariile, cum sa-i curatati urechiusele si nasucul dar dati si peste articole despre cadourile potrivite pentru bebe si gravide sau aflati cum puteti fi o bunica formidabila.

Eu am aflat de acolo ca mi s-a realizat visul, cineva a facut posibila o inventie minunata pentru copii- carioca ce nu scrie pe nimic altceva decat pe suportul destinat ei si nici nu contine chimicale.

Tot de acolo stiu de muzica special gandita pentru bebe (doar ca al nostru se zbantuie pe cantecele alea de leagan si adoarme pe baby einstein.. oricum multumim autoarei ca ne-a spus despre ele). Si multumim si pentru maracas, o sa cautam ca nu-mi plac cum suna zornaitorile obisnuite.

Am mai citit si ca exista autocolante pentru copii ce nu lasa urme pe pereti la dezlipire.(inca n-am gasit ceva frumos, dar caut).

inele dentitie nuk linking shapesAm descoperit linking shapes- inele de dentitie ce se pot imbina... doar ca n-am gasit momentan decat mai groase si altfel, de la nuk. Si sosetele zornaitoare ii voi lua data viitoare, ca deja nu mai poarta sarafane si pantaloni cu tot cu botic. Si inca mai caut panou pliant cu tot felul de desene/texturi simpatic si la un pret rezonabil.

Ce mai, am citit blogul ala cu multa placere si vreau sa-l recomand si celorlalti, ca nu se stie cand veti avea nevoie. :)

Tot datorita lui babydex m-am hotarat din cand in cand sa dau si eu sfaturi desprinse din putina mea experienta personala. Poate gaseste si la mine vreo mamica disperata vreun ajutor la vreo problema. Ca stiu cum e cand ai o problema si citesti tot ce se poate despre, vorbesti cu medicul si pana la urma gasesti chiar tu solutia...deci de azi inauguram categoria - pentru mamici.

Click Here to Read More..

joi, 1 ianuarie 2009

La Multi Ani!

( banal sau natural, din suflet va zic -La multi Ani!)

Vreau sa va spun o poveste simpla de Craciun. Cu oameni simpli, ca mama mea. Da, despre ea va voi vorbi deşi îmi vine foarte greu sa-mi găsesc cuvintele.

Ea an de an face crăciunul special. Si scoate din plasa ba una, ba alta, tot felul de lucruri, tot ce a primit de pe la rude sau prieteni si da... "la copil". Tot lucruşorul ce-l primeşte mie mi-l aduce. Anul asta mi-a adus o linguriţa de argint de la Sf. Anton, un săpun grecesc primit suvenir de la o colega, un glob de ciocolata dintr-un pom de-a unei cunoştinţe si tot felul de "mărunţişuri", cum ar zice unii. Fiecare lucruşor cu povestea lui si cu urările de bine de la toţi cunoscuţii si rudele.


Cand venea mama de la Sindicat de Craciun cu o punga de bomboane de pom (din alea de-ţi rupeai dinţii in ele), cu o portocala si, uneori, cu cate o ciocolata chinezeasca (asta daca se interna in spital vreun securist) mi se umplea inima de fericire. Le aducea special pentru mine, căci cei de la Sindicat ştiau ca are un copil. Da, eram norocoasa ca sunt copilul ei. Si toată lumea mă iubea si nu mă uita de Craciun. Anul ăsta, am primit tot felul de mici suveniruri si pentru Lucian. Caci si el e special. Si toţi ii ureaza sănătate si ii trimit ceva, orice, alături de urările călduroase tradiţionale de Craciun. Despre asta sunt sărbătorile de iarna, despre urări cu sufletul deschis si aroma de portocala.

Bradul de Craciun
brad artificial craciun

Sper ca si Lucian sa înţeleagă ca sărbătorile sunt mai mult decât simple motive pentru cadouri stufoase, ca au miros de sanie, ger, portocala si emana căldura căminului plin de rude si prieteni.

Un An Nou Fericit din suflet! Si nişte poze cu Lucian bonus. Nu de alta dar ieri a împlinit 4 luni si a primit un iepuraş cu care s-a împrietenit imediat:)

iepuras roz prietenie

iepuras roz

iepuras roz

(off- topic - am scris in mozilla postul si se pare ca are corectare in limba romana, dar nu cunoaşte cuvântul securist :) )

Click Here to Read More..