joi, 1 aprilie 2010

NO Basescu!

Eu maine spun nu demagogiei... si chiar daca nu o sa pot decat sa ma plimb putin cu bebe prin oras, o sa am grija sa gasesc ceva violet de purtat!



Mai multe despre miscarea "No Basescu Day" pe blogul dedicat. (gasiti acolo si link de facebook)

(Cine are bani si multa ura poate sa dea gratis esarfe violet trecatorilor...)

19 comments:

Anonim spunea...

Cel mai tare comentariu despre Moldova

http://voxpublica.realitatea.net/freestyle/razboinicii-luminilor-sfinte-2917.html#comment-22297

Am fost in sepembrie 2007 intr-un tur, prin niste paduri din Moldova – si pur si simplu m-am ingrozit!
Partea asta de tzara poate sa se numeasca FOARTE bine “Republica Comunista BOR” – mi-a venit sa vomit, pur si simplu!
Oamenii sunt tinuti (deliberat!!!) intr-o stare de cumplita saracie si inapoiere – iar popii au pus gheara pe TOT: pamanturi, paduri, afaceri samd…

CE ziceti voi de o regiune intreaga in care fetitele de clasa I – II, cand le intrebi “ce vrei sa te faci cand ai sa fii mare?” iti raspund: “maicã”?

!!!

Codruta
2009-04-21

Anonim spunea...

Daca te imbraci violet nu o sa creada lumea ca esti cu prostanacul?

BlindGirl spunea...

@ Codruta: am aprobat comentariul tau si apoi l-am cautat la ultimele topicuri despre religie... si cum n-am dat de el am scris raspunsul la ultimul meu articol, considerand ca ceea ce ai scris tu se pierduse in spatiu internautic.

Apoi azi am descoperit ca scrisesei aici la no-basescu... sau poate ca s-a intamplat ceva ciudat si aici a ajuns comentariul tau.

Ti-am dat raspunsul la un post fix pe tema la care scriai tu:
https://www.blogger.com/comment.g?blogID=5140734891252432595&postID=8779474380792499494

Anonim spunea...

la marea alegere (daca sunt bine informata) aveai de ales intre antonescu si basescu.

antonescu e comunist si din cate stiu ( asta nu ins ca nu pot sa stiu prost) avea niste planuri cu rusii. in leg cu tezaurul etc.

la noi toti sunt corupti. nu poti sa iti indrepti degetu' catre unu corect si cu intentii bune.. asa ca din doua rele alege pe al' mai putin rau.. corect?

in opinia mea (care e strict opinia mea) basescu n'a facut rau, sau nu pe fata romaniei. au trecut 4 ani fara sa se schimbe nimic in bine. noi nu aveam nevoie de asa cv. moi asteptam pe cineva cu initiativa si o minte brici. pana vine dumnezeu cu mila.

trebuie sa recunosc ca am votat cu basescu. dintre un comunist si un pampalau l'am ales pe popye marinarul. corupti sunt amandoi.

spune'mi daca gresesc.


semnat,
hidroxitronellay

Anonim spunea...

Probabil e vorba de Codruta de la arin.ro

Nu l-a postat ea, e copiat de la link-ul respectiv - mi s-a parut ca descrie foarte bine situatia de la noi - din greseala a aparut aici si trebuiau si ghilimele

Anonimul de mai sus

BlindGirl spunea...

@ Anonim:

"la marea alegere (daca sunt bine informata) aveai de ales intre antonescu si basescu."

1. NU esti deloc bine informata, nu era vorba de Antonescu, ci de Geoana in turul final.

2.Antonescu chiar nu a avut vreo treaba cu comunismul, caci altfel SPP isti (sau mai bine zis securistii)lui Basescu ar fi aflat si ar fi publicat, dar n-au avut ce. Iar Basescu el singur a declarat ca este comunist in alegerile trecute in confruntarea directa televizata cu Nastase- ii parea chipurile rau ca poporul are de ales intre doi fosti comunisti. Asa de rau i-a parut ca a candidat din nou chit ca in primul tur avea mai multi contracandidati fara dosare si fara treburi comuniste.

3. Daca ai fi fost cat de cat interesata de soarta ta ai fi mers la vot, ai fi stiut cine era in turul final, si daca ai fi fost documentata si asa pornita precum zici anti-comunism ai fi mers in turul 1 si astfel am fi avut in turul 2 de ales pe altcineva, mai putin comunist.

4. Opinia ta ...avand in vedere ca habar n-ai de nimic. Normal ca nu stii nimic rau facut de basescu, cum nu stii nici intre cine trebuia sa alegi... E bine ca traiesi viata asta numai sperand la alta si la Dumnezeu. De aia probabil poti trai in ignoranta totala. Felicitari!

5. deci pana la urma ai fost si la vot... poate ar trebui un minim de informatii corect alegatorilor pe langa chilele de campanii minciunoase facute mai ales de PDL. Ma bucur ca inconstienta ta inca se mentine. Asa inteleg si eu fenomenul pentru care nici macar revolutia nu ne mai poate salva cand dezinformarea cu otv si alte surse de 2 lei a ajuns unde a ajuns.

Anonim spunea...

vad ca n-ai comentat nimic leg de tezaur.

BlindGirl spunea...

Recunosc ca intriga cu tezaurul si cu rusii m-a facut sa rad nitel... cata imaginatie pt un post precum OTV! :)) asta mi-a venit in minte atunci si m-am multumit doar cu o referire la locul de unde culegi tu informatii asa diferite de realitate.

Anonim spunea...

bah nu le am cu politica da tu chiar ma amuzi.

1. arunci rpd cu pietre ca ma uit la otv =))). singuru post pe care ma uit e hallmark :-j

2. te revolti tu impotriva lu basescu. bine draga. il dam jos pe basescu. pe cine propui in loc? da un nume? sigur stii ca toti sunt la fel de ipocriti. ei nu respecta legi scriese si crezi ca le pasa daca iesi dumneata si cu alti 10 oameni imbracati in mov? ha ha!
sunt de acord, il dam jos pe popye. il inlocuiesti cu cine? hai ca tt esti tu fata desteapta


hidrox

Anonim spunea...

http://club13.wordpress.com/2009/11/21/geoana-comunist-convins/

BlindGirl spunea...

Nu mai ai cum sa-l dai jos pe Basescu, din nefericire.

Se pare ca tu nu poti pricepe forma asta de protest pasnic si oarecum resemnat.

1.WOW!!! De cand vorbeste hallmark de tezaur si de rusi?

Sincer nu stiam unde puteai sa prinzi asa fluturi si m-am gandit ca numai OTV poate fi sursa unor astfel de informatii. Sau probabil ai auzit de la cineva care urmareste OTV si ai luat-o de buna ca ti-a sunat plauzibil :))

Vad ca tu arunci cu pietre in toti, chit daca nu cunosti mai nimic despre nimeni.

Intotdeauna e bine sa filosofezi pe marginea santului, insa tara asta are nevoie de oameni care sa faca ceva, nu doar sa se planga ca ailalti sunt rai si nu fac. Daca nu consideri ca este vreunul mai breaz, de ce nu te implici tu in politica sa faci mai multe decat ei?

alt anonim spunea...

Cum se poate uita cineva doar la asa un post? Singurul film interesant transmis vreodata de Hallmark a fost "The Passion of Ayn Rand" da' si ala a fost cenzurat, am descoperit dupa cativa ani cand l-am revazut de pe net ca lipseau scenele de sex.

In rest ai dreptate, nu avem pe cine pune presedinte iar alegerile urmatoare vor fi probabil intre Udrea si Vanghelie

Anonim spunea...

nici tu nu ma cunosti pe mine. si in vremea aia netu era full de astfel de chestii.
si da, ai dreptate, nu pricep forma asta de protest. ies 15 oameni imbracati in mov. ok. CUI II PASA? eu nici nu stiam... poate ca daca gasam blogu tau inainte imi puneam si eu o esarfa mov :-j asa.. de dragu' tau.
si m'am referit la posibilitatea in care nu mai e basescu- se evapora. e altu mai bun? altu mai rau? :-j

vreau sa zic .. nu ai de unde alege... fie ca e base fie ca e altcineva imi e tt una. si in legatura cu geoana.. chiar nu avea ce cauta in perioada alegerilor prin rusia si n'o zic numai eu.

in primu tur l'am votat pe nea' ala pletos. imi parea simpatic si cu initiativa. da era singur! eu n'as ajunge nici pana unde a ajuns el... nu ma cred desteapta doar ca gandesc logic. n'ai cum s ama contrazici ca nu ii pasa nimanui daca vede pe cineva in mov, nici daca prin absurd ar fi stiut de protest. poate doar admiratia unora...

si acum ma departez de subiect si zic ca eu n'am dat cu piatra in nimeni. imi plac posturile tale iar la faza cu base a fost bn ca sunt oameni care au initiativa.
si o sa revin pe blog pt ca o sa imi fie dor de hamsteru de pe pagina principala. in fond n'ai cum sa ma opresti

xoxo,
hidroxitronellay

BlindGirl spunea...

@ Anonim cu link la geoana - comunist :

am zis eu cumva pe undeva ca geoana e bun? Am zis ca in primul tur erau destui care nu au fost comunisti si ca data trecuta base a castigat alegerile cu nastase contracandidat tocmai vatandu-se ca saracu' bobor roman are de ales doar intre comuniste... Acum putea renunta si sa zica ca il sustine pe x, y, z din primul tur :)))

Geoana este socialist. Doctrima lui este de stanga. Atata tot. Ca si doctrina populista a PDL ului. Unii chiar nu disting intre ce scriu eu mai sus si comunism. Pacat.

(oricat nu-mi plac socialistii, Franta o duce chiar bine cu ei si e un stat democratic! Deci sa terminam cu balivernele despre comunism, stuff de pdlisti! Ca impartiti clar aceeasi poarta cu PSD-ul la capitolui doctrina, ca si la capilotul hotie unde ii mai si intreceti! Si sa nu mai vorbim de comunism, libertate de exprimare sau securitate-spp... asa ca shhh, ciocu' mic!)

@ alt anonim: Eu am reusit performanta sa nu ma uit deloc la TV ani de-a randul... totusi hallmarkul nu cred ca e asa nociv in cantitati rezonabile (normal daca te uiti la filme 24/24 nu-i bine, dar daca vede si ea un judging amy sau parca mai era law and order cand si cand... stiu destule amice care fac asta fara efecte secundare cum se pot observa la otv sau acasa)

BlindGirl spunea...

@ hidroxitronellay: Scuze daca am fost prea acida, doar ca nu imi puteam imagina ca cineva inca nu vede cat rau face basescu zilnic si a mers la vot dar nu stie cine a fost contracanditatul...

Idee cu care am mers eu la vot si am votat cum am votat a fost asa:

1. Daca votam cu Remus Cernea n-avea oricum sanse in Turul 2 (nu a luat nici 1% din voturi) si nu reuseam sa schimb absolut nimic.

2. Eram eu disperata, dar parca am sperat ca si un al treilea se poate ridica sa intre in turul 2,unul mai putin stangaci si mai liberalist. Asa ca am votat cu Antonescu. Proiectul lui cu tehnocrati suna beton, parca chiar ar fi vrut sa faca ceva.

3. In cazul in care mai multi ar fi votat Antonescu in turul 2 (cei care au votat altceva decat base in primul tur), exista o sansa sa schimbam presedintele. Oricum ar fi existat sanse mult mai mari dereusita intr-o confruntare finala cu Antonescu... decat cu Geoana. Geoana a fugit de confruntari si a facut niste gafe monumentale (rusia si vantu... dar tezaurul e o fabulatie sf fara nici o acoperire, imposibila de realizat). Antonescu a iesit castigator in confruntarea cu base la Cluj si putea castiga si intr-un duel final. De altfel i-am facut niscaiva campanie sperand sa atrag cativa anti-basescu sa realizeze ca asta era o sansa cat de cat onorabila (adica fara psd).

BlindGirl spunea...

continuare:

4. Chir daca n-ar fi fost nimic adevarat si Antonescu ar fi fost un bolsevic (prin reducere la absurd) care n-ar fi facut nimic din ce a promis tot era extraordinar pt tara. Pentru ca un hot pe care il realegi sef la stana o sa fure si pamantul pe care stateau oile. Era clar ca Base care deja isi facuse mafia si interesele lui grupuri-grupuri si isi pusese oameni peste tot avea ca la un al doilea mandat sa prinda radacini si mai adanci (dupa modelul PSD dar si aia parca erau mai simtiti)

Daca sunt toti rai, atunci macar schimba-i din 4 in 4 ani (sau 5 cum ii place lui base) ca sa nu faca radacini prea adanci.

(Stiu un om corect care a supravietuit in magistratura fiind curat ca lacrima si facandu-si treaba si pe vremea lui Ceausescu si pe-a lui Iliescu - oricat de comunisti, dar mai exista si loc pt un dram de corectitudine! - dar pe vremea lui Base n-a mai rezistat, a iesit din magistratura. Dealtfel de la atatea suparari si presiuni si interese a avut mai multe atacuri cerebrale si cancer...)

Nu stiu in ce domeniu lucrezi de n-ai avut inca ocazia sa vezi zecile de abuzuri basesciene (alea bociene sunt de fapt tot basesciene), ca am senzatia ca doar de popi nu s-a legat, doar pe aia ii plateste tot mai mult ca-i aduc alegatori...

5. Cu movul.. era de fapt pulsul strazii... ca base a avut juma din votanti in tara. Apoi si-a batut joc zi de zi in ultimul hal de toti de cand e reales practic numai nu a colindat tara sa scuipe pe fiecare roman in obraz sa arate ce ciumeg si jmecher e el. Practic am ajuns sa aud si liberalisti convinsi ca mai bine ne era cu Iliescu daca ar fi putut candida iar, decat cu asa lepra de om, de ne e rusine sa-l vada strainii cu fufa aia a lui.

Multi din cei 5o % ai lui Base acum isi musca mainile, plang in pumni, pierd procese pe nedrept, nu primesc anl-uri, sunt dati afara din servici ca nu sunt din PDL (nu au vrut sa-si faca vreun carnet de partid - jesus, ca parca ne-am intors la comunism!) etc, etc. Dupa toata bataia de joc pe fata inceputa de sleahta lui Base mafiotu' multi s-au lamurit repede. Tocmai de aia voiam sa vedem cam cati... daca mai are Base sustinatori in astfel de situatie sau toti vor fi in mov. (inafara poate ca mai are sustinatori caci cei de acolo nu se lovesc de taxele, judecatile si mafia din tara intr-un contact direct)

... si vii tu si te intrebi ce-a facut base rau, saracu :)) Pe langa ca nimeni nu stia de campanie... cand am citit mi s-a parut ca in loc dece scriai tu acolo citeam de fapt "loc de dat cu capul" (pt mine, nu pt tine)

Rezumat: Deci daca e rau, se schimba. Asta e principul democratic. Sa nu capete raul radacini prea adanci, Ca pana se instaleaza si se fac confortabili si ciupesc tot ce prind pe la putere, iaca ii schimbam iar si tot asa. Mafie ca la Basescu si invarteli si coruptie in asa grad n-a mai fost pana acum!Nici macar pe vremea PSD-ului!!!!!

BlindGirl spunea...

@ Anonim: Uite cum unii intotdeauna dau vina pe altii (nu zic caailalti au fost mult mai corecti, dar oricum, inafara de greseala cu spirjinitul afacerii cu masini prin tinutul cu dintii de taxa de mediu nu au fost prea multe abateri nesimtite complet. In timp daca doar tragi cu urechea la stiri iti lasa impresia ca si Tariceanu sau altii au facut nu una, ba doldora, ba ce mai,toate relele de la ei se trag de fapt!

Am vazut atea manareli specifice PDL aruncate pe umerii altor lideri politici ca mi-e scarba (multe au fost aruncate pe PSD si aici la cate mai erau, nu stiu ce daune de imagine le-au facut...cu Tariceanu a avut Base ce-a avut si l-a atacat pana la nimicire) dar in timp a inceput sa devina penibil. Astia intotdeauna invinuiesc pe altii si intotdeauna vina e a lor in totalitate.
Sa copiati linkul si sa cititi: http://www.jurnalul.ro/stire-politic/replica-elenei-udrea-secretizarea-contractelor-era-un-proiect-al-guvernului-tariceanu-541100.html Mai sunt acolo si alte articole despre fufa aia nesimtita.

Anonim spunea...

in romania singura scapare e sa o luam de la 0.

si mereu il confund pe geoana cu antonescu :-j i know dat im stupid.

si da, resimt si eu toate cacaturile da n'ai ce sa faci. am terminat o facultate de psihologie si am facut cateva cursuri afara. m'am intors in taraacum un an jumatate si m'am angajat ca secretara la o firma. nu's blonda - culoarea parului nu'l face pe om oricum. sunt un om simplu care vrea ceva de la viata. am stat cativa ani in strainatate si oricat de bine ar fi acolo te simti mai sigur in tara ta. si sper sa pot avea un viitor aici... daca nu iau primul avion inapoi cu toata parerea de rau. e pacat de tara asta:) si toti doar ne plangem.

si vreau sa cred ca era mai rau cu geoana.

xoxo
Hidroxitronellay

BlindGirl spunea...

@Hidroxitronellay :

Eu nu ma implicam deloc nici in marile greseli si erori ale asa-zisei morale crestine ce ne tine intr-un fel de Ev Mediu in ce priveste cunosterea si cercetarea (teoriile religioase contrazic sau chiar interzic descoperirile stiintifice), nici in politica. Era un blog lejer... pana sa raman insarcinata.De atunci am inceput incet incet sa lupt. Poate in vreo 10 ani voi intra in politica, desi as prefera sa-mi ambitionez sotul caci el este mai diplomat si mult mai calculat ca mine.

Nu stiu daca ai fost in tara la inceputul mandatului de prim-ministru (primii 2 ani) ai lui Tariceanu.

Tariceanu are si el problemele lui, ba chiar unele idei contrare lui Antonescu si servind propriile lui afaceri (sa nu uitam ca s-ar fi dus la negocieri cu base dupa alegeri... noroc cu Crin) si eu nu-mi manifestasem gandirea liberala in politica romaneasca (ca nu gaseam prea multe din liberalism la noi pe atunci) dar totusi...nu stiu daca tu ai fost in tara in perioada aia...

eu stiu foarte bine un lucru (si aici ma refer strict la familia mea) : cel mai bine ne-a fost si cel mai bine ne-am descurcat cu cosul zilnic si tot (practic nu am avut bani mai multi dar inflatia a fost tinuta din frau si a fost o crestere economica maricica, etc) S-a simtit foarte fain la buzunar, in timpul lui Tariceanu prim-ministru. Clar c-o fi furat si el, dar a fost prima data cand buzunarul meu parca nu se mai golea asa imediat... Am mai cumparat inca unele electronice si alte aparate lunar pe langa cheltuielile obisnuite, cu banii jos, fara rate, ne-am mai schimbat garderoba, totul fara sa simtim cumva vreo diferenta. Si cum treaba chiar se misca si incepusem sa simtim calumea schimbarea in nivelul de trai...a inceput sa sara Base cu gura sa-l distruga practic de tot pe Tariceanu si sa dea jos toti ministri PNL, sa pice alianta... de atunci ne descurcam tot mai rau si mai rau... cu alea 3 guverne Boc, alinata cu PSD si alte invarteli de-ale lor

Mentionez ca: Suma in care suntem platiti a crescut de atunci considerabil (nu suntem platiti de stat, nu lucram pt Romania) si salariul nu este in RON. Am ajuns sa avem datorii, imprumuturi si sa nu ne mai permitem lucruri de baza.. de 2 ani n-am mai platit impozitele...( Chiar daca am pune toata cheltuiala copilului deoparte tot am ramane cu in castig cu multi mai multi euro ca pe vremea lui Tariceanu dar acum pana si cosul zilnic a saracit).

Da, politica se reflecta si in buzunar si pe masa, asta se simte. Si se simte de mult, nu de cand cu criza economica... De cand cu scandalagiul asta si cu sleahta lui neschimbata de asa-zisi ministri manelisti ce "te fac la portofel" pe bune!