marți, 29 ianuarie 2008

Doar o leapsa sa-ti mai dau

(sau 3 in una la oferta)

Dupa o luna arida, de ieri incoace a inceput sa ploua cu lepse din toate partile. Si de la oameni de bine si unele chiar simpatice... asa ca oricat trag eu de timp trebe onorate cum se cuvine.

1. In prima picsel vrea sa vada ce carti mai am eu pe birou... si m-a prins cand reciteam ceva din copilarie, nimic filosofic sau nu stiu cum, dar totusi deosebita...

Regulile acestei lepse sunt:

1 Ia cartea care este cea mai aproape de tine.
2 Deschide-o la pagina 123.
3 Gaseste a 5-a propozitie/fraza.
4 Posteaza pe blog textul urmatoarelor 4 propozitii/fraze cu aceste instructiuni.
5 Nu îndrazni sa scotocesti prin rafturi dupa cartea aceea foarte deosebita sau “intelectuala”.
6 Da leapsa mai departe la alti 6 prieteni.

"Totusi soarele nu se arata: nu mai era noapte, dar nici zi nu s-ar fi putut spune ca era. Intre timp, pe camp lucrurile incepeau sa se desluseasca oarecum; lumina plumburie care atingea in treacat pamantul,tasnind dinspre rasarit ca dintr-o palnie imensa, scotea la iveala copaci despuiati de frunze si, pe alocuri, garduri de maracini sau tufisuri, ale caror frunze uscate, ce se mai tineau inca de crengi, batute de vantul ce le scutura si le rasucea, fosneau indelung.

Pe drum si pe camp nici tipenie; nici un huruit de caruta, nici un plesnet de bici; singurele fiinte vii erau pasarelele pe care doar le auzeai, fara sa le vezi,caci stateau pitite printre frunze. Numai niste ciori topaiau pe drum, cu coada ridicata si cu pliscul sus, luandu-si zborul cand ne apropiam si oprindu-se in cate un varf de copac, de unde ne urmareau cu caraiturile lor ce pareau a fi ori ocari, ori cobiri a rau.

Deodata, un punct albicios se ivi pe cer dinspre miaza-noapte."
Hector Malot- Singur pe lume.
(Bucata gasita nu e reprezentativa pentru carte, dar asta e.)

Leapsa merge mai departe la 6 prieteni care sper ca n-au mai primit-o pana acum, iar daca da, sa ma scuze ca luna asta am fost forte zapacita: Mike, Omu' Legii, Tiberiu, Doru Oprisan, Bogdan si Andrei.

Si uite asa am terminat nominalizarile la prima leapsa si trecem s-o judecam pe-a 2-a. Asta vine de la Andrei, aka puisorul cufurit si ma intreaba de originile numelui blogului meu.

Originile se pierd in negura timpurilor, pana pe acum vreo 7 ani in urma cand, ramanand eu singura acasa defectasem ceva pe la calculatorul prietenului meu. Si cum tocmai descoperisem internetul si forumul Sofnews (aka softpedia dupa rebranding) m-am gandit sa imi fac cont si sa intreb. Stiam ca o sa se faca misto ca is fata, ca se gasesc multi de genul asta, insa am vrut sa se stie cam pe la ce nivel tehnic sa discute. Si asa, in loc sa pun Blind Guardian (ca asta ascultam atunci) am ales BlindGirl. Ulterior am adaugat si pe forumul cu pricina citatul din Brancusi ce l-am pus si pe blog, ca sa nu sara unii ca-s chioara.

As vrea sa stiu de unde numele blogurilor la femeia simpla, Arhi si Baghy... desi as fi curioasa si de titlul "La rose que j'aimais" de la Mike. Si de multe altele. Oricine crede ca numele blogului are o inseamnatate aparte sau provenienta numelui e interesanta si demna de 2 randuri e invitat sa ia leapsa. Na' si uite ca eram sa uit si tare ma mamanca sa vad de ce "supa de caramele" ? De la melodia aia Varza cu caramelele? De unde?

Si cum in povesti sunt toate cate 3, asa sunt si lepsele mele. A 3-a venind de la b0gdan si suna cam asa:
“Ce aş schimba la mine pentru a ajunge mai aproape de ceea ce îmi doresc să fiu?”

Sincer, desi nu am o parere f buna despre propria persoana, tot nu as schimba nimic la ceea ce sunt. Acum realizez unele lucruri care trebuiesc schimbate, asa cum am realizat altele anul trecut. Si le-am schimbat eu singurica, fara puteri magice din exterior. Se localizeaza problema si se opereaza. Pentru ca asa evolueaza omul... mereu. Mai spre bine, mai spre rau, noi alegem zi de zi. Insa n-as schimba nimic si sincer ma bucur ca eram mai visatoare acum 7 ani (desi am ramas o idealista), mai credula acu vreo 10 si sper sa fiu mai inteleapta la anul. Cum imi voi asterne asa voi dormi. Si niciodata nu voi regreta nimic. pentru ca la momentul ala, in circumstantele date, la varsta si temperamentul ala, aia era alegerea cea mai buna.

Deci...ceva sa-mi doresc sa se schimbe brusc la persoana mea, fara efortul de-a ajunge acolo nu ... ( cine isi aduce aminte de episodul din Star Trek TNG cu Picard care e in moarte clinica si-l intalneste pe Q si acesta il tenteaza cu schimbarea unui eveniment din trecut - bataia cu cei 3 nausicaans dupa care a fost operat la inima - stie exact la ce ma refer)

Acuma leapsa asta se intoarce la picsel ca tot cu el au inceput lepsele, merge si la Denisuca si la VisUrat, nu de alta dar sa vedem ce vor sa schimbe ei la ei pana la iminenta nunta :)

1 comments:

Sagy, spunea...

=)) interesanta origine:P