luni, 7 ianuarie 2008

Miracol - curge agheazma!

In Piatra Neamt, adica la Moldova la noi, la Pinalti, unul dintre cei mai cunoscuti si mai instariti popi din oras - parintele Capsa - a sfintit containerele de apa potabila de la statia de captare de la Batca Doamnei.  Astfel,  la robinet curge agheazma!

Problema existentiala! Ca stiam ca agheazma nu e voie sa fie bauta decat pe stomacul gol, altminteri e pacat!

Partea buna e ca s-au evitat cozile si coatele in gura.
Asta daca nu ridicam si problema unui posibil musulman stabilit in Piatra si ce nu are bani de apa plata. De aici zicala: vrei - nu vrei, bea Grigore agheazma!

4 comments:

Anonim spunea...

LOL da, tare ideea. Asa macar sigur nu mai ingheata apa :D (se zice ca aghiazma nu ingheata niciodata...)

Anonim spunea...

la boboteaza firea apelor se schimba oricum ar fi. cu sau fara lucrarea preotului, de unde si traditia ca 8 zile dupa Boboteaza nu se spala. Cat despre acest preot pot spune ca e un adevarat om de cultura si foarte apreciat in piatra neamt.

Anonim spunea...

@Alex grig: Ce anume inseamna "firea apelor"?

Stiu ce consideri tu ca e, dar ce este in realitate? In practica, la ce se refera?

BlindGirl spunea...

@alex: asta cu un om foarte apreciat... mai stiu destui foarte apreciati in Piatra... lumea apreciaza multi oameni fara sa-i cunoasca defapt. Iar agumentul celor multi nu spune decat ca poate sa prosteasca multi prin diverse aparente daca chiar ai forta gandirea incat sa rezulte musai ceva.

Aia cu cultura de unde ai scos-o nu stiu...tu vezi pupatul de moaste si pelerinajele la tot felul de manastiri ca pe o opera culturala? ... atunci cred ca totul tine de perspectiva.