luni, 19 mai 2008

Cosul de gunoi

De cativa ani vafele clasice de inghetata vin invelite individual in plastic transparent(probabil de ecologisti ce suntem).

scolarita epoca de aur Azi eram prin piata cand am zarit doua scolarite bine ingrijite vorbind cu doua doamne in varsta in timp ce-si luau cate o vafa. Nu bine se despartira de doamnele respective ca terminasera de desfacut plasticul si una dintre ele zice:

- Da-mi-l si pe-al tau, sa-l arunc.

Dupa care a urmat un act copiat, pentru care scolarita noastra chiar a facut o mica pauza si l-a reprodus intocmai. Arata exact ca Data din Star Trek cand incearca sa imite intocmai un act uman. Adica pe fata ei se vedea doar un pic de concentrare fara vreo urma ca s-ar ascunde de mine, de doamnele in varsta sau de restul oamenilor din piata. Ea s-a oprit, a cautat din priviri un colt si cum a vazut un mic intrand intre doua cioscuri puse spate in spate, a aruncat acolo invelisul vafelor, convinsa ca a facut totul ca la carte. La final parca astepta nota 10, mandra de ce facuse.

( Fotografia este preluata de pe siteul acesta, unde puteti vedea mai multe fotografii din epoca de aur... doar ca sunt facute in URSS. Merita sa trageti un ochi)

6 comments:

Anonim spunea...

da,... din pacate lipseste o campanie de genul "aruncati gunoiul la cos, nu in cel mai pitit loc". Scolarita aia peste vreo 10 ani o sa arunce pachetul de tigari gol pe geamul masinii..... si tot asa. Trist... ne-o facem cu mana noastra.

BlindGirl spunea...

Azi am intalnit alte doua scolarite la magazinul din colt, tot cand voiau sa-si cumpere inghetata.

Cea mai mica s-a repezit la standul frigorific si l-a deschis in timp ce se tot holba si nu se putea decide. Aia mai mare i-a zis sa nu tina deschisa usa mult timp ca nu e bine si mai bine se hotaraste intai si dupa aia ia inghetata rapid si inchide.

Inca mai sunt parinti care-si cresc copii cu educatia de rigoare, educatie ce nu presupune doar "sa te descurci" si "sa treci ca gasca prin apa" ci chiar inseamna sa fii civilizat (respectuos si cu bunurile celorlalti.)

Anonim spunea...

asa si? in romania oamenii nus e spala dar cum sa arunce ceva la cosurile inexistente?

Anonim spunea...

civism, educatie. chestii care nu merg bine in balcani. vorbim peste 50 de ani ;))

Anonim spunea...

copiilor nu le pasa pentru ca nu sunt educati. imi amintesc ca in copilarie venea matusa mea din Germania si ne aducea tot felul de bunataturi. ni le mai dadea si cand mergeam pe strada, iar noi, ca si scolaitele din post, jap cu ele pe jos, "pentru ca in Romania e voie sa arunci pe jos, nu ca in Germania." si ea, vizibil suparata, ne tinea o predica de cate juma' de ora in timpul careia ne incercau cele mai diverse sentimente. si stii ceva? chestia chiar a functinat. de pe la vreo 5 ani, nu mai arunc nimic oe jos, pun in geanta daca nu gasesc un cos, sau il duc in mana daca pateaza... cred ca trebuie educati.

Anonim spunea...

Ceea ce lipseste in ziua de astazi este educatia.Putini copii din ziua de astazi primesc o educatie buna.Majoritatea sunt lasati de izbeliste "lasa mai ca se descurca ei"...sau comform cantecului "las-o ba ca merge asa!".Desi si daca avem educatie..tot degeaba..cauti dupa un cos de gunoi si 30 de minute..si daca nu-l gasesi..ce sa faci??Bagi hartia in buzunar...bolborosesti..si mergi mai departe..asta este..Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul!
Daca aveti timp vizitati si www.mazilu-marius.blogpsot.com