miercuri, 28 mai 2008

Electorale

Sau prost sa fii adepti / votanti sa ai.
Si sa stiti ca orice prost gaseste unul mai prost ca el sa-l admire (proverb francez publicat parca de Boileau)

Sa luam campania unui baron local urat de toti sucevenii. Pe el oricum nu-l voteaza decat aia din partid, avand interese directe... ( Circula zvonuri cum ca Flutur ar avea sa-i plateasca niste datorii mai vechi si ma mir ca nu si-a facut PD-Lul campanie promitand sa-l popeasca p-asta, ca atunci era castigul garantat.)

Si totusi n-a gasit d-nul Mirza pe cineva care sa-l sfatuiasca de bine in campanie.
Sa va explic de ce zic asta:

Atentia oamenilor pe strada, in trafic e mai ceva ca cea a copiilor, se capteaza greu si dureaza foarte putin pana sunt distrasi de altceva.
Cum retin copii o poezie la rapid, daca nu sunt atenti, doar din auzite? Pai ei retin doar cuvintele de final, care rimeaza.
Exemplu practic in care ce retine copilul neatent e scris ingrosat
... catelus cu parul... cret
... fura rata din... cotet.

 zboara Mairza Suceava

Dupa acelasi model sa vedem ce-am retinut eu de pe afisul d-lui:
Faptele raman. Vorbele zboara
Gavril Mirza bla bla din consiliu.

Adica mai pe intelesul tuturor eu am priceput ca la alegerile astea Mirza zboara din consiliu sau de pe unde s-a mai cuibarit el. Si am testat si pe altii si tot asa ziceau ca e ceva afis cu Mirza zboara... probabil dupa reclama aia cu "zboara puiule, zboara..."

Ce nu inteleg e de ce ar fi schimbat zicala. Ca era vorbele zboara, faptele raman. Cu accentul pe raman. Nu cu accentul punctat in final pe zboara asa cum e in lozinca schimbata. Oricum cine a gresit-o, a gresit-o in beneficiul Sucevei.

A doua e o candidatura "independenta". In fine, atat de independenta incat citezi din BOR si esti vandut conducerii acestei "institutii". Ca mai nou la avizierul bisericilor nu mai e programul cu zilele cand se oficiaza slujbe ci sunt niste poze cu niste "candidati" si niste "programe electorale". ( ca tot aveam o vizitatoare care acuza oamenii apolitici de pe blog la mine ca is cu politica si nu asta e Calea Domnului, ca trebuie sa o cautam pe aia spirituala.) Se pare ca popilor li s-a acrit de spiritualitate si vor mai multa putere concreta pe toate planurile astea pacatoase ale existentei. Sau cum as zice eu cand vad opulenta astora pe afis: danga-langa, suna-n asfintit talanga... ( nu suna a bine)

 canditati electorali popi

Si cum altfel poti cuceri usor si conduce prostimea? Divide et impera. Asta este Noua Cale a ortodoxismului. Astfel in programul electoral ei spun ca de vor fi alesi nu vor deservi decat o clasa de oameni, nici macar nu se adreseaza si celorlalti cetateni. Si tot ce vor face vor face doar pentru acestia, nu si pentru restul. Ba mai mult, se vor lupta cu oricine nu e crestin, se vor opune ateismului.

platforma electorala popeasca

N-are rost sa discutam ca Iisus incerca sa ne uneasca, sa ne faca sa vedem similitudinile dintre noi si era tolerant, nu arunca cu pietre in ceilalti. Dar e greu sa fii Sfant, sa iubesti umanitatea si si sa te sui pe cruce si pentru Pilat din Pont... Mai simplu e sa dezbini, sa arunci cu pietre in toti cei care iti neaga convingerile si sa iti faci "bisericute". Pacat ca in zilele noastre copii ateilor vor fi condamnati din start de catre popi, viata lor ca si sufletul lor nu se va mai vrea salvata ci distrusa. Caci acum totul se distruge, nu se mai salveaza ca pe vremea lui Iisus.

1 comments:

Anonim spunea...

Toti sunt la fel.. clasicul ''lasa-ne lasa-ne '' Foarte tare articolul!