joi, 8 mai 2008

Mamaia si gadgeturile

Mamaia nu e ea asa batrana. Doar ca nu a fost niciodata la moda, intodeauna a fost nitel mai rebela, a facut totul dupa cum a taiat-o capul si, mai nou, a dat in mintea copiilor.

Mamaia nu face parte din civilizatia de consum si nu intelege de ce toti fac credite pentru tot felul de lucruri ce se demodeaza oricum pana termina ei de achitat ratele. (Si cum nici prea economa nu e, duce o viata modesta si linistita.)

Mamaia a adoptat insa printre primele telefonul mobil pentru ca nu-i placea sa fie fraierita de vechiul Romtelecom si, departe de a fi un moft, celularu' era util pentru o persoana cu ceva mobilitate.

Daca de obisnuit cu tastatura si cu internetul s-a obisnuit repede, ca tastatura ii aducea aminte de masina de scris, cu scrisul mesajelor pe mobil nu are sanse sa se invete. Drept urmare telefonul nu-l foloseste decat pentru vorbit si si-a ales unul simplu, fara alte functii suplimentare.
Ca daca vrea ecran mare si color dar si cu contrast bun cat sa vada si-o baba chioara la el, costa. Si la ce ii trebe ei sa vada numerele de telefon color? I-ar trebui daca ar naviga pe internet, dar pentru asta i-ar trebui si tastatura calumea... eh, cam multe pretentii. S-apoi n-are baba de unde scoate bani de mofturi.

nokia communicator
Cu 3G-ul asta insa si-ar putea prelungi uneori concediile comunicand online cu colaboratorii. Asta da, ar insemna mult, dar totusi nu cat sa dea pe un telefon mai mult decat pe un laptop core2duo. Asa ca telefonul pe care a pus ea ochii de multisor va ramane un moft prea scump ca sa se justifice.

S-ar fi meritat poate daca babuta ar fi profitat de toate optiunile telefonului, dar cum camera foto pe telefon nu-i surade (stiind cam cat de mult face o lentila buna), cum GPS nu-i trebuie cat timp inca foloseste transportul in comun iar baba cu casti pe urechi nu s-o mai pomenit, are o retinere.
Alt telefon insa Nokia (ca n-are baba chef sa se invete cu alt meniu) sa aibe tastatura si 3G nu stie ea. Deci n-are decat sa astepte pana n-o mai fi considerat "gadget" si ii va scadea pretul. Sau sa participe la concursul go4it.ro ce da ca premiu chiar un Nokia E90 Communicator. :)

2 comments:

Omu' legii spunea...

"Babutele" la noi isi cumpara telefoane, exact cum manaca rosii iarna. Adica mai putin. Asteptam sa vina vara si sa se ieftineasca.

Alta treaba e ca tinem in buzunar, un telefon care in afara de mancare, face orice si noi il folosim defapt sa dam telefon si sa transmitem mesaje :)...DA !, dar cand scoti gadgetu' la douaj' de milioane in hautobuz, se impresioneaza toti... :)

Anonim spunea...

Super tare. Unul din putinele posturi inscrise la concurs care m-au facut sa rad. Bravo