joi, 26 iunie 2008

Deschideti! Am seminar!

Ieri pe strada ne-a salutat iar, respectuos ( asa zic eu cand omul din fata se opreste, se inclina si in ochi i se zaresc parca amintirile legate de tine), paznicul din incinta facultatii unde am studiat acu' vreo 5 ani in urma. Si ramasesem foarte mirati si eu si barbata'miu ca uite dom'le ce memorie are...

Hmm...si totusi nu saluta toti fostii studenti.. cum de ne-a retinut fix pe noi?

Prima data am crezut ca ne stie pentru ca noi eram zi de zi impreuna pe holurile facultatii, un cuplu de indragostiti dintre putinele ce au rezistat 4 ani fara sa se certe vreodata. Apoi mi-am adus aminte...

-Tu stii ca asta ii portarul ala saracu' ce incerca sa ma lamureasca ca e inchisa facultatea pentru ca e 2:30 noaptea? Si eu o tot tineam pe-a mea cu " Am seminar!!!" ii spusei eu razand lu' barbata'miu.

Si imediat ne-am amintit de problemele mele cu un domn profesor de literatura ce nu ma inghitea ca nu eram blajina si supusa ca restul turmei si uneori indrazneam sa-i explic unde greseste, ba chiar aveam rabdare si credeam ca va si pricepe. Probleme ce inevitabil au ajuns si in toamna, unde pana la urma in loc de note din alea rusesti mi-a trantit o nota de parca venisem la marire.

Si trece toamna, vine deschiderea anului universitar... moment in care maica-mea ce tocmai venise in vizita la noi se tot alerta sa nu care-cumva sa pierdem "prima ora de curs". Panica ei fiindu-i marita de faptul ca noi stateam cu capul in calculator si nu voiam sa ne culcam inca, iar in casa nu era nici urma de ceas desteptator sau macar din ala de perete sa poata ea sa se uite din cand in cand cat ii ceasul cand se mai trezeste noaptea.
Pentru linistea ei, primi singurul ceas din casa, ceasul de mana a lui Bogdan, ceas cu cifre romane.

La un moment dat, cand parca inca nu se crapa bine de ziua o vad pe maica-mea disperata in camera zicand ca e 7:30 si la 8 eu am seminar. Bezmetica, de parca nici n-apucasem sa inchid un ochi toata noaptea ma trezesc si ma duc la bucatarie. Parea ca nici 5 nu e, dar in fine, ce puteam sa stiu eu cum arata dimineata cand ma invatasem sa ma trezesc de la 10 in sus... uneori si pe la 14:00... ma imbrac rapid, trag un ochi la ceas si o tai spre facultate.

Pe bulevard vad niste betivi ce se pisau in mijlocul strazii, pe langa canalizare si-mi zic ca au pornit-o parca prea de la prima ora.
Ajung la usa din spate a facultatii- o gasesc inchisa. Zic 2-3 cuvinte in gand pentru portarii lenesi si ma grabesc spre poarta din fata. Ajunsa acolo, vad portarul dormind si usa inchisa. Si ma apuc sa bat in usa, si bat, bat in disprare urland "- Deschideti, am seminar! "(bineinteles ca pe 1 octombrie la 8 dimineata era seminarul la profesorul - problema)

Dupa vreo 5 minute de urlete si batai in usa portarul se trezeste bezmetic, se uita uluit la ceas si la mine si nu pricepe ce zic eu acolo. Imi face semne ca e inchis dar vede ca insistentele mele nu palesc deloc. Ametit si mirat inainteaza spre usa si ma priveste ca pe un OZN. Eu incep sa-i zic ca gata, sa deschida usa ca trebuie sa vina si colegii, ca noi avem seminar de la 8. Dupa cateva minute bune de privit cum ma agitam eu acolo in usa imi explica calm ca e 2:30 noaptea. Eu nu, ca sigur i-a stat ceasul, ca pe mine m-a trezit mama la 7:30 si am venit spre facultate repede, ca acum trebuie sa fie aproape 8. Ca n-are cum sa fie 2:30 sub nici o forma. El calm, tot imi repeta ca e 2:30 noaptea si sa ma duc acasa sa dorm.

Pana la urma m-a convins cand mi-a deschis usa binevoitor si am mers impreuna la cele 2 telefoane publice cu afisaj de la parter. Era 2:30 noaptea si probabil mama a sucit ceasul ala de mana invers si la ora aia nici eu nu am bagat de seama.

Bineinteles ca la 8:00 eram la seminar, mai mult de dragul mamei...

Tot ieri ne-am amintit ca Bogdan il rugase pe acelasi portar,in presesiune, sa-l lase pe el si pe niste colegi sa stea pe holul de la geografie sa se uite toata noaptea la pietroaie (minerale si roci, dar asa le ziceam noi), ca aveau a doua zi examen si trebuiau sa le identifice corect...

Oare ne-a salutat ieri portarul ca pe niste nebuni cu care nu-ti pui mintea, ii lasi in legea lor? ... ma tot intreb.

Click Here to Read More..

sâmbătă, 21 iunie 2008

Zilele Sucevei

festival suceavaVor incepe marti 24 iunie 2008 si se vor termina duminica seara cu concert Odyssey in cetate.

Sa speram ca nu ca si anul trecut cand tot asa s-a anuntat in tromba concert Odyssey si nu s-a mai tinut... sa nu mai vorbim de promisiunea cu concertul Phoenix...

Anul asta la zilele Sucevei nu va fi aproape nimic, comparativ cu ce-a fost anul trecut.
Primarul proaspat reales a zis ca nu sunt sponsori, nu sunt fonduri... eh, asa-i dupa campanie... si apoi ce rost avea sa mai faca Festival Medieval la Cetatea de Scaun cand prostimea tot la mici, bere si muzica populara in centru orasului se strange?
Ce sa faci cand n-ai cu cine nici nu mai ai de ce...

Click Here to Read More..

Despre utilitatea mailului

Pentru firmele care au asa ceva si nu stiu la ce le foloseste si cum se intrebuinteaza.

Scriu acest post pentru ca se pare ca daca scriu la orice companie din USA sau alte tari dezvoltate sau la televiziuni din afara primesc raspuns in cateva ore maxim. La noi nu primesc. La noi mailurile nu ajung, nu trec de spam si alte pretexte. Ciudat ca de pe aceeasi adresa oriunde in alta parte a lumii ajung si li se mai si raspunde. Culmea, de obicei foarte respectuos, indiferent ca zic ca is din Romania sau nu. Bine ca Longines si Eterna imi raspund ba chiar imi trimit si catalogul cu produse in posta iar o firma de suruburi din Romania nu.

Ce inseamna pentru mine ca nu raspunde cineva la e-mail?
Lipsa de profesionalism, comunicare = 0 cu clientii/posibilii clienti.
E la fel cum as suna incontinuu la telefon si linia ar fi deranjata.
De aia de obicei aceste firme incep cu o bila mare neagra iar la telefonul dat ulterior (de obicei nu exista si telefon dat ulterior caci daca ma intereseaza un anumit tip de produs dau e-mailuri la toti producatorii/importatorii si dintre cei care raspund aleg pe cineva) daca mai umbla si cu imbarligaturi atunci se clarifica de ce un e-mail cu date exacte nu merge si renunt din start la serviciile lor.

De aceea va rog insistent pe toti cei care treceti un mail pe produse / reclame ori sa invatati sa-l folositi (va fi un real succes, va asigur) ori sa il scoateti de pe materialele promotionale ca da la fel de rau ca un telefon nealocat.

Acu' cateva zile am scris e-mail la o firma importatoare de usi. Ma interesa o informatie foarte simpla, adica daca modelul Porta Stil de culoarea nucului se fabrica si cu geam lat si daca il au pe stoc. ( Si lista eventualilor dealeri din localitatea mea sau din imprejurimi) Raspuns ce mi se putea da foarte usor pe mail.

Dupa ce primul mail afisat pe site-ul lor (asta e de felicitat ca sunt firma in .ro si mai au si site care chiar merge, ca de obicei altii cumpara domeniul si gata experienta intr-ale internetului...ce sa mai faca site care sa si contina informatii necesare clientilor - sau invers, fac un site si-l pun pe go.ro sau alte chestii care... pica, deh, soarta) mi-a dat "delivery failed", al 2-lea chiar a mers. Si spre deosebire de mailurile de la antena 1 de exemplu, a trecut de "filtrele de spam" (adica de proasta triere a angajatilor...stiti voi ce vreau sa zic, toate sensurile is valabile).

Insa s-a intamplat altceva ce m-a lasat masca. Cand mi s-a raspuns, caci da, evrika, mi s-a si raspuns la e-mail - in loc de una bucata e-mail cu raspunsul la intrebarile solicitate si scapam si unul si altul de alte discutii ulterioare nefolositoare, mi s-a cerut numarul de telefon. Normal ca mailul a fost unul politicos dar de sunat nu m-a mai sunat nimeni. Adica eu trebuia sa citesc printre randuri ca daca intr-adevar sunt interesata trebuie sa sun la ei. Ca e-mailul e asa... ceva... dar tot la telefon se obtin informatiile. De-al naibii m-am facut ca nu pricep si dupa cateva zile am apelat la concurenta.

Asta pentru ca la noi s-a incetatenit ideea extrem de PROASTA SI CRETINA ca oricine poate da e-mail ca e moka si ca, vezi doamne, aia care ar da mail nu si-ar permite costul discutiei telefonice. Pentru cei care gandesc asa sa scoata e-mailul din informatiile firmei daca tot n-au de gand sa-l foloseasca. Ca n-are rost sa incerc sa-i conving de alte chestii mai profunde.

Pentru cei sceptici incercati si cititi urmatoarele randuri:

De ce e-mail?
Pentru ca intr-o firma mare e posibil ca liniile telefonice sa fie ocupate, sa fie n-spe redirectionari/legaturi telefonice prin diferite birouri si sa trebuiasca sa repeti intrebarea ca robotul de zeci de ori la alte persoane pana dai de una care sa iti poata raspunde. Si e posibil ca toate informatiile solicitate de tine sa trebuiasca "culese" si apoi trimise impreuna cu oferta lor pe mail. (Sa nu mai vorbim de cat de anapoda e sa dictezi adresa de e-mail la telefon chit ca ea nu contine caratere speciale.)

Pentru ca e posibil ca orele de la relatii cu publicul sa nu fie cele in care eu descopar ca am nevoie de acele informatii. E-mailul ajunge instant si poate fi citit si recitit de zeci de ori oricand, redirectionat ( forward e-mail) catre alt departament de unde se poate raspunde solicitarilor mele. Iar eu pot sa formulez in scris o cerere in care sa nu omit unele intrebari cu privinta la produs, stiut fiind faptul ca in scris iti structurezi mai bine ideile.

Ce evita ei intr-un raspuns? Sau ce ar fi avut oare de pierdut daca ar fi raspuns la obiect cum o fac toti cei din afara tarisoarei asteia? Inca ma mai intreb...

Deci dragi firme din .ro, ori aveti e-mail si il folositi pentru a raspunde prompt si la obiect la intrebarile potentialor clienti si atunci mailu' ala devine un "asset", un lucru de mare valoare pentru informarea si castigarea noilor clienti. Ori scoate-ti-l naibii din descrierea firmei ca da ca nuca in perete.

Post inspirat si de articolul recent citit la de ce pe blog.

(in engleza mail = posta traditionala, e-mail = posta electronica. La noi s-a preluat termenul mai simplu, mail, pentru posta electronica; pentru cea traditioanala avand deja termenii posta si curierat. Am folosit si o varianta si alta ca sa priceapa si aia ce inca ii zic e-mail si restul populatiei.)

Click Here to Read More..

marți, 10 iunie 2008

Be happy

pam, pam, pam, pam param... don't worry... be happy.

Pentru ca legile lui Murphy sunt amuzante si intotdeauna e loc de mai bine iar paharul are intodeauna apa (al dracu' apa, nu se mai termina uneori), ce putea sa stinga mai bine tot praful dupa ce am inlocuit complet instalatia de curent decat o inundatie mica? Asta asa ca partea plina a paharului sa dea pe dinafara de bucurie.

Acum lasand gluma la o parte, pun si eu o poza mica cu bucataria dupa o zi de la inundatie (s-a mai zvantat peste noapte c-am lasat geamurile larg deschise; pacat c-au tras tantarii la umezeala...), ca nu de alta dar poate mai sunt vecini din astia ca ai mei de la etj 4 care, cand se gandesc la inundatie se gandesc ca li se uda nitel covoarele si apoi apa se scurge pana s-o mai strangi... ca asa e natura ei.



De norocoasa is foarte norocoasa pentru ca eram acasa cand a inceput sa ploua torential, iar pe la instatia de curent chiar in suvoaie ce cresteau rapid nivelul apei in camera (al dracu' dar am senzatia ca faza cu infiltratul la apa a mers numai de la etj 4 la etj 3 dupa care apa s-a plictisit sa mai coboare).

Initial am auzit apa prin pereti asa cam cum se aude cand ajungi pe langa o cascada...si cum am vazut primele suvoaie am si alergat pe scari eu sa vorbesc sa se inchida apa, sotul sa sa anunte vecina de la 4 sa vina acasa. Insa de plouat a mai plouat vreo ora-doua, dar din ce in ce mai linistit.

(In cazul in care n-ati prins ideea, eu am schimbat toata instalatia la curent pentru ca cealalta era aproape de nefolosit, nu mai functionau decat 2 becuri si 2 prize in toata casa din cauza fostelor inundatii repetate.)

Acum rad, ca ce-a fost mai greu a trecut, insa ma cam panicasem cand vazusem ca barbata-miu iar are de strans de pe jos si de spalat dupa ce tocmai facuse curat de unul singur (eu abia mai pot sa ma aplec ca-s in luna a 7-a), iar ploaia nu mai inceta. Si cand vezi cate 20 de suvoaie de-a lungul fiecarui perete, te simti intr-o atmosfera mai apasatoare ca-n plumbul bacovian.(Bine ca nu-s emo.) Asa, cu ajutorul unui prieten am vazut partea pozitiva si am descoperit ca pe partea mea de pat nu era uda salteaua si alte mici amanunte - dormitorul scapase partial si prizele de la calculatoare + dormitor erau bune, deci barbata-miu putea sa vada meciul linistit... Noi sa fim sanatosi!


Bobby Mcfarrin - Don't Worry Be Happy
»

Later edit: "Aversa" s-a abatut la noi cu vreo doua ore inainte de meciul Romania-Franta. Va dati seama ce noroc? Daca se intampla in timpul meciului? barbata-miu e microbist 2000% ( adica se uita la toate meciurile pana si la cele din liga a 2-a si in acelasi timp joaca Championship Manager si inca un joc de genul asta online)

Click Here to Read More..

duminică, 8 iunie 2008

La Medeleni

sau depre Pensiunea Silva din Suceava.

scaune albe gradina
Caci aici am stat cat s-a facut instalatia de curent in apartament si fiindca mi-a placut foarte mult atmosfera m-am hotarat sa-i dedic un post.

Primele zile nu stiam de ce anume imi aduce aminte cu scaunele albe de epoca din gradina, cu salonul racoros cu pianina, cu geamurile mari si cu dulceata de trandafiri. Insa toate pareau sa contribuie la o atmosfera aparte, in care ma simteam ca nepoata la bunici. Doar ca nu semana deloc cu amintirea copilariei proprii, ca aia ar fi fost mai degraba la tara, intr-o casa de chirpici cu un borcan mare de chisleac servit dintr-un ulcior de lut sau pe prispa cu pisicile.

salon pianina

Apoi mi-am amintit... eram "La Medeleni", ajunsesem parca intr-un spatiu imaginar, spatiu ce semana cu visurile mele de cand eram mica si incercam sa recreez atmosfera cartii chit ca nu aveam, pe atunci, puncte reale de reper. Acum am ajuns acolo cu ajutorul pensiunii Silva care, pe langa facilitatile standard ofera bonus si atmosfera asta de neuitat.

Pentru cei ce ajung aici din google si vor sa se informeze cu date mai exacte, o sa zic ca are catv si internet, mobilier standard in camere si totul este de o curatenie exemplara. (Lenjeria este alba din bumbac de damasc si am vazut ca se spala la 90 grade si se apreteaza. Zic pentru ca multi au preluat lenjeria aia creponata si stiu ca nici eu nici o amica de-a mea n-am inchis un ochi toata noaptea intr-o pensiune in Lacul Rosu din cauza alergiilor si a lenjeriei buclucase ce le-a declansat). Pensiunea are curte cu gradina si parcare.

Pensiunea Silva orasul Suceava

In functie de grupul de persoane si de numarul de zile, se poate negocia pretul in asa fel incat sa puteti opta si pentru mancarurile specific bucovinene, precum si pentru alte produse la un pret de nerefuzat. Pret orientativ - 60 RON/zi.

Inca o bila alba indirecta vine din faptul ca, pe perioada cat am stat acolo n-am auzit nici o urma de manea sau alte prostii care sa strice atmosfera.

pensiunea silva paturi single

Daca ar fi sa vorbim de defecte poate as pomeni faptul ca e mica - are 4 camere ( circa 10 locuri) si 3 bai cu cada, motiv pentru care se preteaza mai degraba pentru o vacanta in familie (pensiunea poate asigura si mese festive de sarbatori) decat pentru o intrunire business unde numarul de persoane participante e mare.

Pana sa ajung la Pensiunea Silva am alergat 2 zile prin tot orasul Suceava si n-am gasit nimic convenabil pentru mine si fam. Pufulescu (cei 4 papagali bine-crescuti ai nostri nu erau acceptati la multe hoteluri din zona chit ca prin zona roiau destui papagali plini de importanta si lipsiti de educatie care cu siguranta erau mai deranjanti decat astia mici).

Stand de vorba cu doamna Teodora de la Pensiunea Silva am aflat mai multe despre cerintele si normele ce trebuiesc indeplinite de pensiuni. Ea se straduieste si e mai catolica decat papa, respectand regulile asa cum isi respecta clientii. Si se vede ca o face cu placere. Ceea ce e de laudat intr-o tara in care toti incearca sa te fraiereasca si sa evite cat mai mult legile si normele.

Asa intamplator am aflat si de faptul ca acum e obligatoriu sa ai in dotare si paturi single nu doar duble (ce acum se numesc matrimoniale). Simteam eu ca era ceva necurat la Vila Alice din Suceava cand mi s-a motivat pretul de 100RON/noapte in camera single cum ca la ei camerele single sunt dotate doar cu paturi duble si ma taxeaza la pat dublu ?!?

Si inca ceva - eu am servit micul dejunul la pensiune si cand cascam ochii mari si ma minunam de asa mic dejun consistent cu preparate una si una, doamna Teodora mi-a zis ca asa este obligatoriu sa se serveasca la micul dejun de peste tot. Trebuie sa oferi clientului lapte/ceai/cafea si carne, oua, branza (cascavalul pane cred ca a fost bonus), rosii, unt, miere de albine.

pensiunea Silva Suceava

Daca aveti nevoie de puncte de reper ca sa o vizitati cand ajungeti in zona, Pensiunea Silva se gaseste la 2 km de centrul orasului Suceava. De la Catedrala (intre Catedrala si Bebelus) se merge pe Str. Grigore Ureche, stada ce se continua ca Str. Bogdan Voda. A 3-a straduta pe dreapta de cum ati intrat pe Bogdan Voda este Str. Lascar Lutia iar la Nr. 9(drept in capat) se gaseste pensiunea Silva(e trecuta adresa pe GPS).Telefon 0230/524973, mobil: 0740/144022.

(Pentru a mari fotografiile faceti click pe fiecare in parte in fereastra noua)

Pentru cine se intreaba, iar e un post scris gratuit chit ca "e de bine". Poate tocmai pentru ca printre atatea servicii proaste in Romania, cand gasesti unul calumea parca merita sa-l saluti si sa-l promovezi.

Click Here to Read More..

vineri, 6 iunie 2008

6 iunie

O zi minunata pentru informatie si comunicare, zi in care in 1969 a fost creata prima conexiune internet, cand s-a creat primul protocol de retea si s-au trimis primele pachete de date... si as putea sa continui cu tot felul de date interesante pentru voi dar de fapt vreau sa va atrag atentia asupra unor fapte ce nu va intereseaza defel si nu au nici o importanta istorica.

picioruse bebeAstazi a fost ziua mea si m-am simtit excelent. Pentru ca azi am semnat cu Cord Center pentru recoltarea celulelor stem. Pentru ca azi am simtit ca insemn mai mult pentru cei dragi mie si toata ziua am visat la momentul cand o sa sarbatorim ziua de nastere a copilului.

Si pentru ca in ciuda proiectelor si curateniei azi am facut o pauza si am iesit la o plimbare, iar apoi am ajuns si eu sa vad o comedie romantica (stiti cat de rare au devenit astea? Majoritatea asa numitor comedii romantice se dovedesc a fi drame sau chiar thrillere psihologice cu accente horror. Mda, n-am eu asa un simt al umorului dezvoltat incat sa rad la faze de prost gust ca s-ar fi gasit cateva filme mediocre pline de faze penibile.)

Si pentru ca Pup, puiul cel mare al lui Tyby mi-a cantat azi mai frumos ca in celelalte zile.

Multumesc din suflet tuturor celor care m-au felicitat azi. Ma duc la somn cu un sentiment de implinire.

Click Here to Read More..

joi, 5 iunie 2008

Incepe campionatul!

Cu ocazia asta m-am gandit sa scot de la naftalina o reclama mai veche, chit ca acolo e vorba de campionatul mondial...



Si tot vorbind de genul asta de reclame, pentru cei ce inca se intreaba la ce foloseste sutienul, o reclama la wonderbra:



Sursa este adsoftheworld, ca de obicei.

Click Here to Read More..

Ajutor, salvati-mi casa!

Cum v-am promis va pun cateva poze de dupa macel (dupa ce s-a facut traseul pentru instalatia noua de curent).



Alea "live" din momentul realizarii si dinainte sa se stranga tot molozul in mare nu le am ca n-am fost prezenta la distrugere (si nici aparatul nu am indraznit sa-l las la cataclism), am venit dupa ce s-a potolit totul. In schimb stiu ca au venit vecinii la usa sa intrebe ce arde ca asa iesea un nor de praf dens si gri din apartamentul nostru de ziceai ca-i fum.



Ar mai fi fost multe de surprins dar se pare ca imediat ce si-a dat aparatul seama in ce prafaraie e, s-a inchis pentru autoprotejare si a refuzat sa se mai deschida chiar cu acumulatori noi.

Click Here to Read More..

marți, 3 iunie 2008

Aer Conditionat

Din multimea de tipuri de aparate si oferte cu montari gratuite aparute in sezonul cald unora le vine greu sa aleaga.

Eu una stiu de mult sa nu am incredere in "meseriasi" si nici sa nu ma pun pe liste de asteptare pentru un montaj deficitar. De aia eu cand ma voi hotari voi apela la aceeasi firma ( Termoserv din Suceava - si da, am fost atat de multumita ca le fac reclama moka) cu care am colaborat si la instalatia centralei termice; au scule calumea si echipe profi si mai sunt si de treaba. Poate dau 100 RON in plus fata de super-mega-ofertele din jur, dar sa stiti ca banii astia mi se vor intoarce in buzunar ulterior, din consumul de la curent si din alte cheltuieli ce apar la ceilalti in urma unor montaje proaste. (Asa am patit si cu centrala unde consumul e mult mai mic decat la altii ce au facut economie la sange si eu m-am lafait la 22 de grade toata iarna si n-am inchis-o deloc.)

Cine insa inca nu e lamurit de ce ar trebui sa opteze pentru o firma de incredere nu pentru mega-oferte poate citi un articol bine documentat despre aerul conditionat in Gandul. Stiu ca e vechi articolul, dar e atat de util incat cine nu l-a citit pana acum merita sa arunce un ochi. Felicitari autorului, bine scris si extrem de util. Poate invata si romanu' de bazar ce umbla dupa ieftineli ceva din probleme expuse acolo in loc sa le traga pe pielea lui.

( offtopic : am revenit sa imi vad apartamentul dupa instalatia de la curent si sa reintru in programul de lucru. Mai multe detalii despre pe unde am fost cat mi se devasta casa si cum arata apartamentul dupa dezastru va dau imediat ce imi reintru in ritm)

Click Here to Read More..