duminică, 18 ianuarie 2009

Igiena bebelusului

Sau cum sa scapi de plansul de dupa baie.

Baietelul meu e cuminte si-i place in apa. Problema venea cand il scoteam din cada sa-l bag in prosop si sa-l dau cu ulei de bebelus. Atunci urla din toti rarunchii de nu stiam cum sa fac totul mai repede sa-l vad imbracat si pus la piept.

Pielea lui devenise aspra si se jupea iar plansetele nu mai conteneau. Asa ca prima data am inlocuit sapunul Johnson's cu un sapun lichid care nu usca pielea si mergea folosit si ca sampon, de la Mustela. Insa cand il puneam in prosop reincepea concertul, iar pielea se usca in continuare.

Pana la urma am rezolvat-o, dar mi-a luat ceva timp sa vad cauza si s-o elimin, tocmai pentru ca mi se parea anormal sa fie de la... da, ati ghicit de la uleiul de bebelus Johnson's baby. Da, acum sunt sigura ca de la el era. Pentru ca de la prima folosire a unui alt ulei copilul s-a oprit instant din plans. Si a stat cuminte, apoi a ras si a chiut si nu s-a mai dat dus de la masaj. Iar pielicica dupa 2 utilizari si-a revenit complet si de atunci e catifelata ca de bebelus. :)

mustela ulei de bebelusAltceva inafara de uleiul de bebelus n-am schimbat, umiditatea din camera e la fel, duritatea apei nu cred ca s-a schimbat brusc, alimentatia mea si a lui sunt neschimbate... deci uleiul de bebe a fost secretul! Si spre deosebire de prostia de la Johnson's, uleiul de bebe de la Mustela e nongras, nu ramane pe piele si miroase si foarte bine. E drept ca consta de 6 ori cat flaconul de la Jhonson's si mai e si doar de 100 ml dar merita fiecare leut sa-l vad sanatos si vesel. Masajul de dupa baie a devenit o desfatare din ce in ce mai lunga!

Mda, stiu ca suna ca reclamele alea stupide la dero cu pensiunea lu' tanti bla-bla... dar am simtit nevoia sa va zic exact cum statea treaba si cum s-a remediat tocmai pentru ca am mai gasit cateva tinere mamici care aveau exact aceeasi problema, una chiar in familie. Astept sa vad daca a mai scapat cineva la fel de plansul de dupa baie sau de pielea uscata.

p/s samponul de la Johnson's baby a fost primul din seria Jhonson's pe care l-am aruncat, ca Lucian s-a apucat de bocit si frecat imediat ce samponul a intrat in contact cu pielea capului. Eu nu mai folosesc nimic de la ei acum.

E drept ca Lucian e mai sensibil de felul lui, ca n-a suportat nici un tip de servetele, trebuind sa-l sterg tot timpul cu vata inmuiata in apa calduta, insa ii mentin pielea curata si catifelata peste tot datorita astora scumpi dar buni de la Mustela. Singurul produs Mustela care nu a facut tot ce s-a laudat, ba chiar n-a facut absolut nimic, nu a avut nici un efect este cel pentru inlaturarea crustelor de lapte.

Pentru cei mai sensibili si mai pretentiosi am aflat de pe Babydex ca exista si in Romania produse 100% organice la Rangali si Elemental.

Very late edit
: Se pare ca l-au scumpit in criza... a sarit de 40 RON sticluta...

2 comments:

beautyroom spunea...

Descifreaza secretul din spatele produselor Mustela utilizand tab-ul INGREDIENTE de la pagina produsului.Cauta in produse aici:
http://www.beautyroom.ro/brand/mustela_66

BlindGirl spunea...

sunt si produse Mustela care nu au nici un efect... ex MUSTELA Stelaker care si lasat peste noapte, pus ca la carte e degeaba, doar se chinuie mama si bebelusul fara rost...