joi, 1 ianuarie 2009

La Multi Ani!

( banal sau natural, din suflet va zic -La multi Ani!)

Vreau sa va spun o poveste simpla de Craciun. Cu oameni simpli, ca mama mea. Da, despre ea va voi vorbi deşi îmi vine foarte greu sa-mi găsesc cuvintele.

Ea an de an face crăciunul special. Si scoate din plasa ba una, ba alta, tot felul de lucruri, tot ce a primit de pe la rude sau prieteni si da... "la copil". Tot lucruşorul ce-l primeşte mie mi-l aduce. Anul asta mi-a adus o linguriţa de argint de la Sf. Anton, un săpun grecesc primit suvenir de la o colega, un glob de ciocolata dintr-un pom de-a unei cunoştinţe si tot felul de "mărunţişuri", cum ar zice unii. Fiecare lucruşor cu povestea lui si cu urările de bine de la toţi cunoscuţii si rudele.


Cand venea mama de la Sindicat de Craciun cu o punga de bomboane de pom (din alea de-ţi rupeai dinţii in ele), cu o portocala si, uneori, cu cate o ciocolata chinezeasca (asta daca se interna in spital vreun securist) mi se umplea inima de fericire. Le aducea special pentru mine, căci cei de la Sindicat ştiau ca are un copil. Da, eram norocoasa ca sunt copilul ei. Si toată lumea mă iubea si nu mă uita de Craciun. Anul ăsta, am primit tot felul de mici suveniruri si pentru Lucian. Caci si el e special. Si toţi ii ureaza sănătate si ii trimit ceva, orice, alături de urările călduroase tradiţionale de Craciun. Despre asta sunt sărbătorile de iarna, despre urări cu sufletul deschis si aroma de portocala.

Bradul de Craciun
brad artificial craciun

Sper ca si Lucian sa înţeleagă ca sărbătorile sunt mai mult decât simple motive pentru cadouri stufoase, ca au miros de sanie, ger, portocala si emana căldura căminului plin de rude si prieteni.

Un An Nou Fericit din suflet! Si nişte poze cu Lucian bonus. Nu de alta dar ieri a împlinit 4 luni si a primit un iepuraş cu care s-a împrietenit imediat:)

iepuras roz prietenie

iepuras roz

iepuras roz

(off- topic - am scris in mozilla postul si se pare ca are corectare in limba romana, dar nu cunoaşte cuvântul securist :) )

4 comments:

Anonim spunea...

la multi ani! :)

Roxana Burueana spunea...

la multi ani!
si asemeni si lui Lucian!si sa stii ca ai o mama de aur!

Octavian-Andrei Brezean spunea...

la multi ani! :)

Anonim spunea...

Ti-am descoperit de putina vreme blogul. Foarte interesant, bine scris. Felicitari!
La multi ani! Si multa sanatate ingerasului!