Azi am papat la desert pomelo cu rodii.
Cand vedeam pomelo in magazin ma gandeam la un fel de pepene galben cu coaja mai altfel. Am descoperit ca e o citrica deosebita, e stramosul grefei si nu e la fel de amar, dar are un gust aparte, gust ce l-am mai intalnit intr-un suc si intr-o inghetata in Italia. Cand am luat prima data mi-a ales o tanti care se pricepea, ca ala ales de ea nu are samburi si e foarte aromat. De atunci am nimerit doar cu samburi mici dar nu la fel de aromate. (Va rog, daca stie cineva cum se alege sa ma lumineze si pe mine)
Rodiile ( grenadine, granate sau pomegranate, depinde unde le-ati mancat prima data): sunt acrute-dulcegi (depinde si de soi) si merg de la roziu la rosu inchis. Se taie la capete si se jupoaie apoi o fasie pana la celalalt capat, cat sa poti apoi sa o desfaci in doua tragand mai usor decat la injumatatitul marului. Apoi se culeg bobitele. Eu culeg si mananc cat mai multe deodata, ca vreau sa simt cu imi inunda gustul toata gura.
Poza nu e artistica, ca mi-era prea pofta sa mai improvizez lumini. Poze mai calumea gasiti pe wikipedia
P/S Unii sustin ca fructul oprit nu era marul ci rodia. Locatia si evolutia ei par a confirma spusele. In unele locuri se consuma la sfarsitul anului ca anul ce va sa vina sa fie unul imbelsugat.
sâmbătă, 24 noiembrie 2007
Fructe..
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
5 comments:
nu e pompelmo?
pompelmo e diferit de pomelo. Aparent asta al meu e alb-galbui in interior si are coaja muuult mai groasa.
Wikipedia zice:
Pompelmo e un hibrib antic ce provine probabil din imbinarea unui pomelo cu o mandarina. Dar de cateva secole se constituie in specie autonoma. (suna bine; din ala nu am mancat niciodata)
La o masa gustoasa merge o bere buna. Sunt curios ce tipuri de bere preferi. Leapsa de la mine.
Arată delicios (de acru) încât să fie fructul oprit. M-ai făcut pofticios acum!
Fructul de rodie este foarte sanatos si deasemenea foarte bun la gust. Este un fruct binecuvantat de natura.
Trimiteți un comentariu