marți, 6 noiembrie 2007

Stiri din Suceava

Din primavara pana spre sfarsitul verii s-au asfaltat drumurile. In premiera, ca la noi pana la primarul asta nu s-au mai asfaltat; ajungeam sa ne rugam si dupa niste borduri fie ele si de marmura, numai sa avem si noi, indiferent cat o avea primarele din asta. Sau ne rugam dupa un bec chior pe bulevard (vorbesc de perioada PSD, nu Ceasca), chit ca pune 1001 iepuri luminati ca are si el ca baiat istet "care este" afaceri cu Electrica, ca in Neamt.

Spre toamna s-au schimbat tevile, tot in premiera. Normal ca sosele si trotuarele sunt varza acum. Le vor face la primavara, am priceput, a venit si la noi sistemul de aur in care unul face si altul desface ca sa aiba alalalt de munca iarasi.( Asa e, daca nu se face nu e bun, daca se face tot nu e bun, ati inteles)

Beleaua cea mai mare e ca in buricu' targului Sucevii stau toti fara apa calda si caldura (chit ca nu sunt datornici) de la sfarsitul verii incoace. Mai distractiv va fi cand repartitoarele vor inregistra caldura de la radiatoru' omului si cand va trebui sa achite "consumatorul" si la curent si la termica, chit ca n-a avut neam de caldura de la ei, dupa modelul Botosaniului de acum vreo 2 ani.

Si, si mai distractiv, de azi nu mai este nici apa rece tot in zona centrala. Da',nu-i vina nimanui. Ca era un escavator care a rupt o conducta de apa rece. Si s-a vazut a carei firme e lucrarea, dar cand s-a dus ziaristu' la muncitorii cu escavatoru' astia au zis ca sunt zilieri, nu sunt angajati cu carte de munca si s-au carat.

"C'est la fault a Voltaire..." ... sau ce mai conteaza, asta e situatia de fapt prezentata ca atare.

2 comments:

Anonim spunea...

stiai matale ca batranul Arhi, aka Cetin, are ca radacini comuna mitocu-dragomirnei?

BlindGirl spunea...

Pai cand treci prin zona da un semn si ne vedem la o cafea/bere/vin fiert... dupa anotimp.