joi, 27 martie 2008

Yahoo Mess

Am primit demult o leapsa de care ma tot feresc, desi vine de la o persoana foarte simpatica, Tomata cu Scufita. Leapsa asta vrea sa vada ce statusuri folosesc eu pe messenger.

De ce am evitat eu leapsa? De morocanoasa ce sunt. Ca interactiunea mea cu yahoo e minima.

De obicei yahoo intra la startup si daca cineva zice ceva si sunt pe langa calc ii raspund. Dar cand plec din camera ori ramane pe invizible ori il inchid (daca nu uit). Si il mai inchid si cand lucrez la ceva important si mi se pare ca ma incurca. Sau daca joc ceva, daca ma uit din pat la televizor (ca tot calcul e si pe post de TV) si n-am de gand sa ma mai dau jos sa vad ce mai scriu oamenii pe yahoo (in cazurile cu tv-ul inchid calcul din telecomanda). Dar uneori il uit deschis si cand inchid calculatorul din pat si nu apuc sa vad mesajele primite.

Tin yahoo-ul pe invizible pentru ca am observat la randul meu ca mesajele ce le trimit cuiva offline si contin un link nu ajung intotdeauna. Si pentru urgente. Dar daca urgentele sunt asa grave si eu nu-s in camera sa raspund la ele, s-a inventat si telefonul.

In situatia de mai sus, statusurile nu sunt folosite decat foarte rar si atunci cu "busy", cand vreau sa promovez ceva de pe blog la mine, cand vreau ca toti sa citeasca un articol pe care il consider oarecum important. Atunci statusul devine - titlul articolul + linkul spre blog.
De spamat nu spamez cu mass-uri, considerand metoda cu statusul cu link mult mai ok, metoda observabila doar de cei ce se plictisesc atat de tare de se uita ce fac altii si analizeaza lista de yahoo si statusurile.

Oare sunt singura asa morocanoasa? Sau mai sunt si altii care nu tin prea mult la yahoo si nu sunt atenti daca il au deschis sau daca e cumva pe invizible?

Leapsa merge la cativa oameni pe care nu-i am in yahoo si pe care ii citesc pe blog: Mage, The Lucifer Principle si b0gdan.

6 comments:

Anonim spunea...

Saru'mana, am prestat leapsa!

poolamea spunea...

Leapsa asta mere mai mult decat iti poti imagina.
Doar cei nascuti yahooisti vor tine cont daca is sau nu invizibili,caci in lumea lor daca nu esti nu contezi.
In lumea noastra a celor care mai si iesim din casa messenger-ul ne scuteste cateodata de ceva centi, dar nu o sa inlocuiasca telefonu',fara de care de altfel s poate si trai(adica nu mori daca nu ai)
Treaba cu link-ul catre ceva ce iti pare interesant pe post de status, tine mai mult de bun simt si daca cuiva i se va parea interesant, inntotdeauna, link-ul propus de tine va intra si daca nu se plictiseste atat de tare incat sa verifice lista si statusurile.
Treaba cu busy nu o inteleg.
faza cu invisible merge de fiecare data cand poate ai chef sa vb cu cineva da' nu ai chef sa vb altcineva cu tine.
Si in definitiv daca nu era messenger era altceva caci oricum ii fashionable sa "comunici pe internet"

Alex Mazilu spunea...

cum pot vb cu tine putin?
multumesc

BlindGirl spunea...

@alex: ti-am trimis mail la adresa afisata pe blog la tine.

Anonim spunea...

interesabt blogul tau mai ales faza cu messu se pare ca nu esti singura "morocanoasa"

Anonim spunea...

good start