joi, 3 iulie 2008

Nelipsita coada

Nu stiu cum e la alte Kaufland-uri sau alte supermarketuri prin alte zone. Insa la noi daca mergi in cursul saptamanii dimineata la cumparaturi (sau in sezonul asta, dupa-amiaza cand pensionarii stau la umbra) se intampla un fenomen interesant. Fenomen ce, slava domnului, nu s-a intins si la restul supermarketurilor.

Stiti ca la Kaufland daca stai peste 10 minute (parca, nu stiu exact) sa platesti la o casa atunci primesti scuze, si o despagubire(...parca). Asa urla o tanti in microfon. Ce nu spune insa tanti e ca ei garanteaza un numar constant de minute la rand la casa, indiferent de aglomeratie. Cumva daca 10 minute sunt maximum admise, atunci niciodata nu vei fi singur la casa si intotdeauna va dura macar peste 5 minute.

Si e simplu de garantat asa ceva. Sunt foarte multe case dar numarul caselor deschise este direct proportional cu aglomeratia. Am observat mereu ca dimineata in mijlocul saptamanii sunt doar cateva case la care poti plati, majoritatea fiind inchise. Si nu exista casa din aia express cu pana in 3 produse sau prioritate gravidelor. Asa ca atunci cand nu ma simteam prea bine am ales sa duc produsul cumparat la loc si sa ies pe undeva dupa rugaminti "neauzite" de ceilalti cumparatori blocati si ei cu cosurile alea ce ocupa fix tot spatiul si pe unde o gravida nu poate iesi din magazin daca i se face rau.

Din partea mea... numa' respect pentru ceilalti unde in acelasi interval de timp gasesc cate 3-4 case libere cu casiere ce stau totusi cuminti si isi asteapta cumparatorii. Pe ele o sa le frecventez in continuare.

3 comments:

Anonim spunea...

E normal sa fie asa...Altfel ar tb sa plateasca personal care sta si se uita pe pereti .... sau discuta intre ei / ele.

Asta ins. economie de piata...si nu mi se pare o mare pb sa stai 10 min la coada...pe vremea lui Ceausescu stateai si cate 50 min ;)

BlindGirl spunea...

Interesant ca economia de piata e numai la Kaufland la noi in SV.

In orice alt supermarket sau cash&carry nu se intampla asa ceva.
( La Carrefour Suceava se mai intampla o tampenie - au case prioritare pentru gravide si alte probleme doar ca tanti de la casa nu se chinuie sa explice multitudinii de oameni ce se baga fix acolo fara a avea astfel de probleme si, in final, acolo e cea mai lunga coada..)

Tocmai de aia in perioada asta cand daca stau in picioare locului cateva minute e posibil sa lesin si sa cad jos, o sa prefer sa ocolesc Kaufland si uneori si Carrefour-ul, avand destule firme concurente,la aceleasi preturi promotionale, unde nu stau nici macar 1 minut la casa. Si asta e o trasatura a economiei de piata :)

Anonim spunea...

La Carrefuor-ul din Iasi la casele pt gravide se ingramadesc arabii, poate k nu stiu sa citeasca. Iar despre Kaufland, parca primeste 1 leu daca stai prea mult la coada...ce recompensa...dar macar simti ca traiesti in Romania