vineri, 30 noiembrie 2007

PIVO!

(in traducere libera...traiasca berea!)

Cand am mai crescut am observat ca oamenii savurau foarte entuziasmati doua licori ce mie mi se pareau destul de ciudate si amare: cafeaua si berea. Cu cafeaua a mers instant cand am tras primele tigari. Era ceva de facut la tigara si mergeau impreuna. Dar cum de tigari m-am lasat, m-am lasat si de cafea. ( click sa cititi mai departe)

Ei, cu berea e altceva. Am tot incercat, am incercat si in zile toride, dar tot nimic si nimic. Cum puneam pe buze cum ma strambam. Cum fac altii la palinca. Ca tot veni vorba, palinca e singurul alcool care imi place. La o mancare copioasa de sarbatori, beau o cinzeaca pe an - 25 grame la Pasti si 25 la Craciun.

Ma paste odata o calatorie cu autocarul pana in Franta. Fix intre Craciun si Revelion. In autocar,75% dintre pasageri aveau peste 70 de ani si mergeau sa isi viziteze copii si nepotii. Restul eram tineri de toate felurile.

Firma de transport super calumea, ghid era o femeie descurcareata ce stia sa creeze o atmosfera placuta in autocar. Noaptea se oprea la hotel respectabil, micul dejun si cina erau incluse, la 2-3 ore de mers se pacea pauza pentru dezmortirea picioarelor. Adica tot ce nu mai are azi transportul international de calatori (ca asta era, nu era excursie propriu-zisa).

Pornisem din Bucuresti cu doua autocare. Dupa ce ca intarziasem pe la o vama pe la slovaci si ne intorsesem din drum, se stricase ceva la al 2-lea autocar. Asa ca ne-am unit pana la locul de cazare, iar cei mai tineri trebuia sa mimam ca stam jos ca nu era voie cu pasageri in picioare.
A mai fost si o intarziere de natura umana, ca s-a convenit sa facem o pauza mai mare sa ne aerisim nitel, dupa ce un bunic de-a lui Becali n-a mai rezistat si si-a scos branza de burduf, slana, ceapa si usturoiul pe ziar si s-a pus pe ospatat in autocar.

Dupa toate pataniile astea ajungem la locul de cazare - Un hotel frumos, in munte, in Cehia inspre frontiera cu Germania. Acolo aia amabili, chiar ne-au preparat masa calda la 1 noaptea; apoi a venit surpriza: bere gratis din partea firmei cu scuzele de rigoare. Si cum aflasem noi ca la bere se zice PIVO, ne-am pus tot tineretul la o masa mare in mijlocul restaurantului si tot tipam PIVO! Pivo! Si faceam semne disperate.

Chelneritele zambitoare ne-au ocolit pana la urma, gandindu-se bine ca ceilalti sunt mai grabiti la somn. Ei si nu bine ne aduserera si noua berile ca incepura sa plece toti ceilalti in camere.
Si cum plecau, lasau berile lor la masa noastra. Ca nu de alta dar vazusera ce tam-tam facusem si oricum ei nu beau bere. Si se tot depozitasera berile de nu mai era loc sa arunci un pai pe masa.
Da' o bere din aia, te ungea la suflet. N-am mai baut asa bere buna niciodata de atunci. Si era si ieftina, chiar si la pret de statiune montana, restaurant, era mai ieftina decat berea noastra romaneasca. Si aia era bere! E ca si cum restul ar fi fost dacii si aia era masina!

Dupa cateva ore de distractii si rasete si dezlegari de limba dupa pataniile de peste zi din autocar, aparu si seful de local...care ne explica pe nemteste ca el e din sat si tre' sa se duca acasa la el sa doarma, nu ramane peste noapte in statiune. Si ca stam totusi de mai bine de 3 ore cu consumatia in fata...
Noroc de un negociator bun ce stia nemteste si l-a convins pe om sa mai stea ca mai luam un rand... si tot asa.. pana cand omul a zis ca 15 minute de rand si atunci dupa vreo 2 randuri rapide ne-am luat toate berile si ne-am dus in camerele noastre.

Deci, daca aveti ocazia sa mergeti prin Cehia, nu ratati berea! Berea lor merge si la -15 grade si la cei ce nu agreeaza berea de obicei. Nu o zic numai eu, o zic toti cei care au incercat o astfel de experienta. De cate ori zic de berea ceheasca intr-o conversatie tre sa gasesc 1-2 amatori de licoarea asta care ofteaza prelung...Prietenii stiu de ce!


Si cu ocazia asta raspund si lepsei puisorului cufurit, care se intreba ce bere prefer. Si apoi fugaresc leapsa mai departe la baieti, ca ei sigur au un apetit mai mare pentru astfel de licori. Ii dau una lui picsel pana nu se lasa de sportul asta, una lui Tiberiu si a 3-a dar nu cea din urma pleaca la Cluj la Mike.

P/S Daca va intrebati de la ce a fost absenta pe blog si de ce vor urma alte absente, va lamuresc in doua cuvinte : FUCK RDS! (sau mai pe larg: Connection reset by peer, ameno :D)

PP/S Ridic halba pentru cei ce isi sarbatoresc azi ziua onomastica! :)

Click Here to Read More..

miercuri, 28 noiembrie 2007

Europa nu e o tara?!!??

N-am avut timp sa scriu pe blog, dar va distrez cu-o blonda din yahoo. La un fel de concurs gen ala a lui Iantu cu "Te crezi mai destept..."



Sa n-o judecam gresit, e vizionara, viseaza la Uniunea Europeana ca o singura tara..
(Ce tari sunt si astea cu nume de mancare... adica, na, stiam ca una se cheama Turkey si se gateste de ziua recunostintei dar sa existe si Hungary... aa.. nu mi-e foame dar e bun bancul asta cu tara foametei..)

Click Here to Read More..

luni, 26 noiembrie 2007

un mic apropo..

La 00:15 e reluarea, in seara asta. Pentru cine nu a vazut apropotv de duminica.

Din editia asta s-a vorbit despre aparitia iubitilor/ iubitelor in clipul vedetei. Si cat de marketing e ideea mai ales cand si iubita/ iubitul e vedeta (vezi Andreea Marin in Te iubesc, femeie a lui Banica)

De retinut citatul din Costi despre el si Isa " Cand Dumnezeu a inventat dragostea s-a gandit la noi" si mai ales replica lui Andi care constata trist ca dupa-aia, cand Dumnezeu a inventat despartirea, tot la ei s-a gandit.

Maruta a zis ca avea o fata de pampalau in videoclipul Andrei. Nu stiu de ce foloseste trecutul.

Continua campania de bun simt, tura asta:
"ITI SUNA MOBILUL
LA CINEMATOGRAF?
PENIBIL!"


Cea de-a doua tema a fost: "S-a rupt lantul de iubire" in care s-au dezbatut relatiile dintre Nas si fin (Hagi si Becali), Base si Elena Udrea, Petre Roman si Mioara. Si nu oricum, cu un astrolog - Tana Rosca, cu Dan Silviu Boierescu de la Playboy si cu Botezatu.

S-au comentat si reclame. Bogdan Naumovici ne-a vorbit despre cat de bine a fost descrisa "casa de alcoolici care se bat pe visinata" in reclama cu cutremuru' la Crai. Si cat de bine merge acolo sloganul
"Mai bine cumpara doua".

Click Here to Read More..

De pomina

M-au atacat si pe mine lepsele, de ieri, cate-un pic. Acum au stat. Incerc sa le onorez dupa starea de spirit.

Acum o sa v-o zic pe cea de la femeia simpla. Tema este “Ce intrebari sau replici de pomina ati dat sau ati luat?”

Si o sa va zic primele chestii care imi vin in minte.
Nu sunt intocmai replici, ci mai degraba situatii de te lasa fara replica.

Cea mai tare am auzit-o in buda la facultate.
Autoarea: Amy, buimaca, fara cafeaua de dimineata bauta.
Victima: O femeie disperata ce ciocanea in usa.
Ami, relaxata: -Cine-i?

Alta faza de pomina s-a auzit la statie in gara la Fetesti.
- Trenul accelerat 45** din directia... soseste la linia 2... si va calca-n pula mea.

Leapsa o dau mai departe puisorului cufurit sa ma pasuiasca nitel cu leapsa lui, lui Baghy si lui Bogdan. Restul n-ati scapat, va paste una tura viitoare.

Click Here to Read More..

Windows 2008 Server - gratis pana in aprilie

Numele de cod Longhorn nu a fost abandonat, ci s-a materializat doar altfel, in WIN 2008 Server. Ei Windowsul asta se pare a fi un fel de Windows 2003 server mai misto, posibil de pus pe servere si fara a mai baga interfata grafica. Si in acelasi timp cu optiuni de bifat pentru cei ce vor si desktop - vista experience. ( de gusturi...)

Deci daca trebuie sa folositi Microsoft Windows la ceea ce faceti puteti sa il incercati si pe asta, beta, dar se pare ca stabil si cel putin interesant.

De aici se ia gratis pentru evaluare de acum pana in aprilie. Tre sa aveti doar un windows live ID (Ala de MSN a mers).

Click Here to Read More..

duminică, 25 noiembrie 2007

De dupa vot

S-a inchis votatul si bineinteles ca au inceput care mai de care sa apara in public.

Tariceanu parea uimit ca inca mai are adepti si o duce bine; ii baga numai versuri din campania care uimitor inca a mai tinut. Aia in care sprijina valorile autohtone...

Voiculescu a pozat in miel bland aparand in mijlocul catorva oameni simpli si zicand cat de cinstiti sunt ei si cum sunt putini si uniti si ce partid sarguincios are, ca asa, incet-incet se va ridica si va starpi tirania. Asta fiind planul sau malefic de cucerire a Romaniei, muhahaha.

Vadim a zarit complotul universal. Normal ca alegerile au fost fraudate, ba mai mult, pe langa mana lui Basescu, in frauda ar fi implicat si ambasadorul USA a carui epulzare o cere. Ma mir ca nu s-au sesizat doi barbati in alb sa-l ia in camasa de forta. ( asta ar fi fost potrivit pentru reclama aia cu : Da halatu', cat ii halatu')
Maine-poimaine anunta complotul si la NASA cum a facut Diaconescu cu Elodia.

Mi-e sila numai cand ma gandesc cum s-o fi umfland in pene si Geoana sau care or fi planurile de cucerire de 5% a lui Becali. Mai bine inchid TV ul.

Click Here to Read More..

sâmbătă, 24 noiembrie 2007

Fructe..

Azi am papat la desert pomelo cu rodii.
grenadine rodii pomelo
Cand vedeam pomelo in magazin ma gandeam la un fel de pepene galben cu coaja mai altfel. Am descoperit ca e o citrica deosebita, e stramosul grefei si nu e la fel de amar, dar are un gust aparte, gust ce l-am mai intalnit intr-un suc si intr-o inghetata in Italia. Cand am luat prima data mi-a ales o tanti care se pricepea, ca ala ales de ea nu are samburi si e foarte aromat. De atunci am nimerit doar cu samburi mici dar nu la fel de aromate. (Va rog, daca stie cineva cum se alege sa ma lumineze si pe mine)

Rodiile ( grenadine, granate sau pomegranate, depinde unde le-ati mancat prima data): sunt acrute-dulcegi (depinde si de soi) si merg de la roziu la rosu inchis. Se taie la capete si se jupoaie apoi o fasie pana la celalalt capat, cat sa poti apoi sa o desfaci in doua tragand mai usor decat la injumatatitul marului. Apoi se culeg bobitele. Eu culeg si mananc cat mai multe deodata, ca vreau sa simt cu imi inunda gustul toata gura.

Poza nu e artistica, ca mi-era prea pofta sa mai improvizez lumini. Poze mai calumea gasiti pe wikipedia

P/S Unii sustin ca fructul oprit nu era marul ci rodia. Locatia si evolutia ei par a confirma spusele. In unele locuri se consuma la sfarsitul anului ca anul ce va sa vina sa fie unul imbelsugat.

Click Here to Read More..

vineri, 23 noiembrie 2007

De ce a batut Croatia Anglia?

Petru ca a avut pu*a mai mare :))

Englezul care a interpretat imnul Croatiei a gresit un vers, spunand in loc de : "Draga mea, ştii cât de mult îţi iubim munţii"(mila kuda si planina), " 'Draga mea, penisul meu este cat un munte'."(mila kura si planina) (aprox)

Stire preluata din ziarul Adevarul.

Click Here to Read More..

joi, 22 noiembrie 2007

Curatenia de Iarna

Ieri si azi am observat o boala. Probabil tine oarecum de "curatenia generala" ce ne paste si de Craciun. Dar mai tine si de lenea romanului in genere, care sta cu robinetul picurand, cu WC ul crapat, etc si traaage cat mai mult de timp cu schimbatul.

Dar la Craciun si la Pasti femeia pune piciorul in prag si zice ca nu se mai poate. Si ori vorbeste ea cu un instalator si cumpara tot ce trebuie, ori, daca e foarte norocoasa reuseste sa-l convinga pe el sa vorbeasca cu cineva si eventual sa care bateria/ dusul/ sifonul...

Da frati romani, ieri si azi, prin tot orasul mai toti oamenii aveau in mana un dus, un sifon, un rezervor de WC, niste robineti, o baterie, tot felul de tevi, o aplica, o clanta... si nu doar in fata magazinului de specialitate,ci peste tot!

Click Here to Read More..

Mersul trenurilor

Versiunea Interactiva. Pe internet la adresa cfr.webgis.ro veti vedea trenurile pe harta, in timp real. Dati pe preview ca sa va lamuriti cam cum arata interfata asta.

mersul trenurilor

Poti cauta dupa numarul trenului sau dupa statie. Am verificat acum vreo 2 saptamani cand Iris era in rapidul Bacau - Suceava si eu uitandu-ma pe harta i-am zis ca tocmai tre' sa se intalneasca in drum cu un personal.

Printre ale chestii, de cand ma tot holbez eu pe acolo n-am vazut nici un tren la 100Km/h sau mai mult, nici mama intercity-ului. Probabil datorita structurii cailor ferate.

Daca navigati cu Opera e posibil sa aveti probleme in incarcarea interfetei; se rezolva cu Mozilla Firefox.

Stiu ca am mai scris mai demult aici dar, pentru ca scrisesem int-un comentariu multi nu mai gasesc ...postul. :)

Click Here to Read More..

mai exista speranta

Ieri la biblioteca au navalit un puhoi de copii printre rafturi. Sorbeau cartile din ochi, s-au aratat nemultumiti ca deocamdata n-au voie decat la rafturile de sus de la sectia pentru copii si o fetita explica de zor ca pe Hans Christian Andersen trebuie sa il cauti la litera A.

Click Here to Read More..

miercuri, 21 noiembrie 2007

Vine Craciunul!

Reclama pedigree
Sa nu uitati nici un membru al familiei!

Sursa este adsoftheworld.com

Click Here to Read More..

Un videoclip de suflet

Mi-am adus aminte de el azi, cititind blogul lui Mike.
Chiar daca franceza asta suna ca si cum te-ai sterge la cur cu matase ( Matrix) si nu prea te racoresti cu-o Merde! chit ca e considerata de-a dreptul o injuratura vulgara...totusi are si ea o parte faina. Muzica. Unii artisti au reusit sa se joace cu vocalele si consoanele in creatii atat de melodioase, cu texte atat de "simtitoare" ... ( mda, uneori ma emotionez si eu, chiar daca stiu ca nu-mi face bine)

Pentru cine vrea sa vada un videocip cu Florent Pagny - Savoir Aimer sa dea sa citeasca mai mult.



P/s Asta nu inseamna ca imi plac fracezii...cei mai multi sunt niste oameni de carton, forme fara fond si discuta din complezenta... dar mai sunt si exceptii.

Click Here to Read More..

marți, 20 noiembrie 2007

Adobe X-RAY

Deja e demodat Adobe CS2, ca toti au trecut la 3. Dar acum am aflat si eu cum au fost facute imaginile alea cu pene si frunze si alte cele pentru CS2. Cand a aparut, designul a starnit multe controverse...
Adobe CS2

Ei bine, din seria mai bine mai tarziu decat niciodata, l-am descoperit si eu azi pe artistul Nick Veasey si cu ocazia asta am aflat ca el a facut iconurile si designul la PS CS2, totul cu ajutorul razelor X.
Aici gasiti povestea in limba engleza, asta fiind linkul care m-a luminat azi.

Click Here to Read More..

Grea-i viata, grea-i viata!

Si pentru ca m-a starnit Arhi, o sa va mai zic cate una din tren.

Acelasi tren, dar tura asta mai calduros. Tot la clasa a -2a.

Toti incercam sa atipim caci ne astepta un drum luuung, cat ii noaptea de lunga. Se auzea doar trenul, molcom: te-duc te-aduc te-duc te-aduc te-duc....(asa mi-a ramas mie in cap zgomotul trenului de cand se chinuia mama sa ma invete sa dorm in tren).

Apare si cucoana, un personaj luat din lumea afacerilor... de bazar si impodobit cu cate lanturi, bratari si ghiuluri au incaput printre monturile si randurile de ceafa. Bineinteles, asa cum ii sade bine, cu gura mare. Si incepe sa turuie si, normal, sa se planga. Ca nu calatorea domnia sa cu trenul (la adunatu' banului cu zgarcenie, la clasa a 2-a) dar sa vezi ca tocmai a avut un accident cu Mertanul! Of! Grea-i viata, grea-i viata! Si Volkswagen-ul lu fii'su e tot in service de ceva vreme... grea-i viata, grea-i viata! Si nora a trebuit sa plece cu Audi-ul la Bucuresti la o licitatie pe firma...grea-i viata, grea-i viata! Si uite asa vine iarna si n-au mai terminat saracii vila...grea-i viata, grea-i viata!...acu' piscina asta e, oricum pana la vara tot nu o foloseau. Si halele trebuie renovate ... grea-i viata, grea-i viata!

Si uite asa, mai adauga o masina, o vila, niste terenuri si cate o piscina, dupa care, inevitabil scotea un oftat prelung, urmat de: Grea-i viata, grea-i viata! ..si asa venea concluzia asta parca din prelungirea oftatului, zisa pe nerasuflate, parca inainte sa isi de-a duhul.
Si iar isi revenea nitel si relua discutia adaugand alt necaz din asta de oameni zbuciumati si chinuiti de o soarta napraznica si necrutatoare - soarta ce nu-i va parasi niciodata, caci niciodata nu se vor linisti sa se bucure de viata de zi cu zi.

Dupa intamplarea cu pricina am cunoscut un individ si mai nefericit. Care mi-a alungat orice dubiu as fi putut avea in tren cu cucoana aia de calatoarea la clasa a 2-a ca nu ar avea vile si piscine.

Ala intotdeauna in loc de -Salut, ce mai faci? te saluta cu:
-Cum mai faci bani? -Din ce mai faci bani?

...si veni randul baiatului sa se insoare, ca tot stransese avere sa dea pe la nas fetelor. Dupa nunta ma intalnesc cu el, si pe langa salutul specific imi povesteste ce cheltuiala o avut cu nunta.
- Eh, o singura data in viata se insoara omul, zisei eu sa il mai calmez c-o vorba din popor.
- Stii ca 500 de mii am dat numai pe benzina... zice el oftand. Ca o trebuit adus vinul, alergat in stanga si in dreapta..
- Hai mai ca doar ai alergat si ai adus vinul si alea-alea din alte locuri ca sa iesi mai ieftin, stiu eu!
- Da, continua el printre suspine... da' vezi tu, (pauza de inca un oftat) 5 sute cu 5 sute, uite asa se fac milioanele!

...si acum imi amintesc cum iesise Ligia la o intalnire si daduse probabil de vreun fiu de-al doamnei din tren. Si, iesind in natura, la marginea orasului, uitandu-se la firele de inalta tensiune incarcate de randunele ii trece prin cap sa-l intrebece-i inspira lui zarva aia fericita de acolo.
Raspunsul lui veni grav:
-Vad bani, multi bani care se aduna...

Eu sper sa duc intotdeauna o viata lejera, fara sa trebuiasca sa car atatea greutati. Si abia astept sa mai merg cu trenul, sa mai aflu cum le mai merge viata altora. Desi mi-e tare frica ca in zilele nostre prea putini vor vorbi de propriile destine si majoritatea vor dezbate disparitia Elodiei...

Click Here to Read More..

duminică, 18 noiembrie 2007

Din apropotv

Prima tema a fost: "masina care iti da dureri de cap"- adica din seria "sa ne bucuram de necazul altuia" s-au analizat masinile cu belele pentru vedetele cu fite sau invers.

S-a discutat despre Jaguarul placat cu aur a lui Costi Ionita iar Cosmin de la Casa Locco se gandea cum ar merge masina aia razuita ca la loto iar dupa aia scris cu cheia "necastigator" :)

Vali Vijelie a avut un accident pe masura... cu niste vaci.
In timp ce toti ceilalti invitati s-au intrebat ce a patit vaca, Traistariu ( care si el s-a rasturnat cu vreo doua masini) s-a grabit sa il apere pe Vijelie lansand o fraza memorabila: "E greu sa eviti o vaca" si explicandu-ne cat de greu e sa ocolesti vacile pentru simplu motiv ca "ele n-au faruri".

A doua parte a emisiunii a avut ca tema "Mania colindelor" si s-a dezbatut fenomenul exemplificand cu cateva piese din marea de albume aparute de Craciun.
Carmen Serban a zis ca a scos cateva colinde fiind cuprinsa de spiritul Craciunului, fara sa se gandeasca la venituri. Pacat ca atunci cand a venit vorba de alti colindatori si-a dat arama pe fata zicand ca Stefan Hrusca ar trebui sa mai modifice textul ca acum canta cu tot felul de chestii agramate si a catalogat piesa lui Fuego- "Impodobeste mama bradul" ca pe una comerciala insa gasind foarte rapid o scuza pentru propriul album care contine si cantece de petrecere pe el.

Probabil Dumnezeu vrea sa ne trasmita ceva si ni-l trimite pe Hrusca in fiecare an de Craciun in tara cu cate un album de colinde... sau cel putin asta e parerea lui Bobo de la "Fara Zahar". Frumos spus dom'le, parca m-a prins si pe mine spiritul Craciunului cu parerea dumitale!

Continua campania de bun simt :
"CAND URLA CA
NESIMTITELE
ALARMELE SUNT
PRECUM STAPANII"
alarmele sunt precum stapanii

Se pare ca editia urmatoare va fi una de pomina, avand ca teme "S-a rupt lantul de iubire" (tratand marile despartiri ce au scos suspine adanci) si... publicitate!

Click Here to Read More..

A venit gerul

Iarna a venit de mult la Suceava; deja dimineata cand aerisesti simti 
mirosul ala de aer curat.  De ieri incoace a venit si gerul, iar bruma nu mai dispare nici la amiaza de pe plante. Asta inseamna ca gradele se mentin pe la 0 grade si ziua.
bruma

Tequilla
white frost hoarfrost

Click Here to Read More..

10

pentru Romania 

Azi cu oameni de afaceri sau cu oameni cu bani. Discutand daca inseamna acelasi lucru sau exista diferente intre ei. Sau altfel spus, despre discutii business vs mondene. Printre invitati: Prigoana, Columbeanu, Tantareanu si Tatoiu ( in tendinte?... sa analizam fotografiile)

Cum urmaream eu dezbaterile observ imbracamintea doamnei Tatoiu. O bluza alba cu manecile evazate, cambrata si
nitel trasparenta spre talie si niste pantaloni de calarie cu cizme pe masura.

Am stat si am reflectat cand am vazut ca intre picioare, pantalonii aveau petice de piele si imediat m-am gadit ca e clar ca rostul carpelii e sa nu se roada prea tare.(ceva in genul cum au cei de la fisc, doar ca acestia din urma au cotiere..)

Tatoiu

Tatoiu

Dat fiind scandalul cu traficul in Bucuresti, cu santurile si drumurile inchise, m-am gandit ca femeia a venit calare pana la emisiune. Sau poate asa se aduna banii... Sau o fi o noua malaldie  moda si atunci ii sugerez sa se uite si aici daca tot vrea sa fie in tendinte.

 

Click Here to Read More..

sâmbătă, 17 noiembrie 2007

Aseara mi-am luat margele...

(Spanzuratu-te-ai cu ele)

...sau despre cum sa ne etalam si inzorzonam cu discretia specifica Andreei Marin.

Dau eu P+ din telecomanda si dau de Phoenix, care se aud naspa :( , dar nu cred ca e de la sunetisti ci de la alte schimbari... din pacate. Si cum ascultam eu si vedeam ca ceva scartie, ce-mi vad mie ochii? O doamne, sa schimb repede ca imi aduc aminte de alte imagini morbide cand o vad...
Andreea Marin
Din aceeasi serie,
"Da' talanga, cat e talanga" o sa vedem la ce poate progresa Andreea Marin in viitor cand evolutia personala va cere inlocuirea argintului cu aurul:
manele

manelisti

(Sursa pentru cele 2 imagini nu o mai gasesc acum exact, stiu ca le-am salvat in calculator acum ceva ani de pe la sectiunea fun a forumului softpedia.)

Click Here to Read More..

Pt. orbi ca mine

Daca se zice ca te vei obisnui, probabil nu te vei obisnui niciodata.

Ei bine, zicala asta se aplica foarte bine la situatia de fata. Pentru ca am calculator de mai bine de 7 ani, serviciul il fac tot pe el (slava domnului ca nu sunt secretara sau altceva) si tot nu am reusit sa ma invat sa tastez fara sa ma uit la taste. Si daca nu m-am deprins pana acum, e putin probabil sa ma obisnuiesc de acum incolo.

Tin tastatura in suportul pe sine de sub birou, unde nu bate lumina de la monitor. Asa ca trebuia sa fac si eu ceva sa "vad" tastele cand sting lumina in camera. Si aveam mai multe solutii:

1 - tastatura iluminata- si aici la o suma nitel mai mare decat o tastatura normala microsoft ( macar tastaturi si mousi fac ok astia de la microsoft la un raport bun calitate/pret) luam un jaf noname iluminat intr-o culoare stridenta sau una la care asa de bine implementasera astia lumina ca tot nu vedeai ce scrie pe taste.
Bineinteles, daca as fi fost dispusa sa scot mai mult de 2 milioane din buzunar, luam o tastatura Logitech G11 sau G15 care facea de toate, era suuper doar ca era scumpa si mare asfel incat nu-mi mai ramanea in suportul ala pe sine loc sa plimb mouse-ul.
2- alta varianta ar fi fost sa iau un neon din ala de iluminat carcasa si sa il fixez ca in imaginea atasata. Doar ca nu aveau decat culorile curcubeului si eu voiam lumina normala.
rotate screen
Pana la urma am gasit un neon mic normal, de 35 cm lungime cu 3 cm latime (cu tot cu suport) in Metro. (modelul nr 6) Vine perfect acolo, are intrerupator, consuma 8W si ilumineaza numai bine daca e pus nitel mai in spate.(daca e pus mai in fata deranjeaza pe cei de langa, din camera). Costa 200 mii lei vechi. Sper sa fie utila ideea si altora.

Concluzia: Din doua idei, a treia e cea mai buna!

Click Here to Read More..

joi, 15 noiembrie 2007

Citatu' zilei

"- da-i da-i da-i da-i DA-I DA-I DA-I NENE CA MERGEEEEEEE DA-I DA-I da-i da-i da-i da-i ZDRANG pai daca dai ca boul…."

Tot din blogosfera - de la Bezdomny’s Psikhushka.

Daca v-a placut ce ziceti de un banc tot de la aceesi sursa?

"Scena din Primul Razboi Mondial:
In transee, il capitano brave urla din toti rarunchii:
-Avantiiiiii, camaradiiiii! - si porneste hotarat, cu sabia in mana la asalt.
In spate, doi camaradi, la o tigara, rezemati de zidul transeei, stile italiano, fara nici o intentie sa avanti. Unul ii zice celuilalt, aratand catre capitano:
-E, ma che bella voce!"

Click Here to Read More..

miercuri, 14 noiembrie 2007

Which Famous Photographer are you?

Which famous photographer are you?

Ansel Adams: Known for large scale silver gelatin landscapes especially of Yosemite National Park

"Sometimes I do get to places just when God's ready to have somebody click the shutter."

Personality Test Results

Click Here to Take This Quiz
Brought to you by YouThink.com quizzes and personality tests.


...as vrea eu :D

Click Here to Read More..

Last of the Season

Last dendalion. For Ice Age fans.
Cu dedicatie speciala pentru Remus.


...si apoi am savurat-o puf cu puf:

Fallen Stars
Dendalion Snow

Fallen Star
Snow

Click Here to Read More..

Scurte

Astazi Blogul meu implineste o luna. Nu imi doresc sa devina celebru, imi doresc sa isi croiasca singur drumul prin viata virtuala. La 1 an ii fac botez cu ursitoare bune sa ma asigur de soarta lui :P

A mai aparut o carte de Jamie Oliver, englezul ala ce a luptat ca din cantinele scolare sa dispara junk food-ul. Gateste cam ca ratatouille :) Adica simplu si natural, dar folosind niste combinatii inedite. Cartea se numeste: "Să gătim cu Jamie. Cum să devii un bucătar mai bun"

La editura Curtea Veche gasiti toate cele 3 carti traduse.

Click Here to Read More..

marți, 13 noiembrie 2007

More than Print (2)

pub

V-ati si gandit la pozele alea funny cu "dream jobs", recunoasteti!

Sursa este adsoftheworld.com

Click Here to Read More..

De la legenda la publicitate

Sau demitizarea formatiei Phoenix.

Sincer, nu credeam sa zic asa ceva vreodata si ma incapatanam sa nu distrug ceea ce imi place si ascult pentru 3 fleacuri. Dar s-au tot adunat.


Daca vrei sa fii legenda costa. Si unii prefera sa fie bogati. Chit ca asta inseamna sa nu le pese daca se cam crapa zidul cladit si muncit tot de ei.

Ieri nu mi-a venit sa cred cand am vazut mai ceva ca reclama de la Danone de agresiv stirea peste tot, toata ziua: Phoenix decorati de Basescu pentru activitatea profesionala. Ok, nu e un capat de tara, au mai fost si altii, fotbalisti sau alte natii care au ajuns la presedinte in scop publicitar. Da, adica daca sunt nu stiu cati romani microbisti/ sau care agreeaza Phenixul targetul electoral care iese daca zici ca ii simpatizezi nu poate fi lasat deoparte. Dar daca ii mai si decorezi, creste inima si se umfla ovazul in toti patriotii de te vad la TV.

Nu vreau sa ma leg de faptul ca Basescu a zis la alegeri ca a fost comunist si ca acum i-a laudat cum au luptat ei, Phoenixul contra sistemului. Bine ca a denuntat comunismul, ca s-a dezis public de el, ca recunoaste ca a gresit. Daca esti "om" si gresesti si mai si plangi ai si mai multi votanti.

Dar totusi la ce a fost ieri ma astept saptamana viitoare sa il vad pe Covaci cum face gargara cu Actimel si zice ca nu mai are corzile vocale inflamate.

Oricum demitizarea s-a facut. Te decoreaza, ok, dar sa iti vinzi tu partitura ta cu care luptai contra comunismului, sa o lasi sa devina slogan electoral (nu conteaza ca e la comunisti sau nu) e ca si cum ai scuipa pe tot ce ai insemnat tu ca om intai, caci tu si lupta aia contra comunismului erau lucruri reale inainte sa devina file de legenda. Deci pe langa faptul ca distrugi imaginea care s-a cladit pe chestii reale, distrugi propriile amintiri si tot ce ai mai sacru in suflet.Dar se pare ca nu a mai ramas nimic acolo ce ar trebui protejat de astfel de campanii.

Pentru cei ce nu au vazut o sa relatez reclama pe scurt: Zambete, strangeri de mana dupa care toti de la Phenix stateau in sir iar Basescu tinea discursul: incepe discursul :

"Pe un munte, intr-o tara foarte-ndepartata
Sta un om cu ochii-nchisi si spune ce ne-asteapta
Lumea nu-l asculta, il crede un nebun
Caci vorbele lui sunt ca niste lovituri de tun.

El sta singur si linistit
Dar in ochii lui inchisi
Vede al lumii asfintit
Nebunul cu ochii lui inchisi."
Ridicand ochiul ala mai mare sugestiv spre camera cand recita versurile ce le-am ingrosat.

Ca sa nu para prea pe fata, bolboroseste intai ceva de ce inseamna trupa asta, cum au luptat ei anti-sistem (pacat ca nu a mai ramas nimic din razboinicii de altadata) si apoi trece la recitalul enuntat mai sus cu o vadita bucurie cand ajunge la momentul acela, uitandu-se satifacut si sugubat la camera ca a venit spotul publicitar cu el.

Covaci asculta si in final ii zice ceva de genul : si alta data dom'le presedinte. Adica daca mai vreti campanie, banu jos si noi venim. Folositi ce vreti din versurile nostre, in ce interpretari vreti, asociati-va cu ce simboluri vreti ca pentru noi nu mai conteaza. Noi vrem sa ne traim batranetile linistiti fara sa ne pese daca tot ce am cladit se naruie.

Click Here to Read More..

Priveam Ceahlaul

Oare cum e pe Ceahlau iarna? Eu n-am fost decat vara...Dar tot timpul cand munca de birou ma termina, inchid ochii si vad Ceahlaul cu Panaghia si imi recapat fortele.

Muntele Ceahlau


black and white athmosphere
Muntele Ceahlau

Natural Elements
Muntele Ceahlau

Serpuind
Muntele Ceahlau

Printre nori
romania montains Ceahlau

Pamanturile dintre nori
Muntele Ceahlau

Fotografiile sunt facute de mine pe traseul Durau - Fantanele - Dochia.

Ce mi-a placut:

- Cazarea e extrem de ieftina si pe toate gusturile. (Agroturismul e in floare! Noi am stat de fiecare data la d-na Ciucanel Mihaela la niste cabanute dar tot la ea va cazati si pentru Vila Perla)

- Traseul ales de mine este extrem de simplu si pitoresc. Am intalnit si octogenari urcand in baston!

- Ceahlaul e rezervatie asa ca sus nu veti intalni masini ce polueaza preponderent fonic si nici cucoane ce vin la parlit suncile pe gratar. Nefiind cum sa ajungi sus coborand direct din masina personala dar si pentru ca sunt baieti care culeg cu sacii tot timpul pe trasee (pana si chistoacele), nu veti gasi mizerii pe jos.

- La intrare in rezervatie fiecare grup isi declara traseul si zice cam pe la cat vrea sa ajunga sus. In caz ca nu ajungeti cineva va verifica zonele prin care ati spus ca treceti.

- Un membru de incredere al echipei salvamontului, pe nume Marco, nitel cam voluminos, cu butelcuta de alcool dupa el, dar foarte prietenos. Ati ghicit, este vorba despre un reprezentant de seama al rasei Saint-Bernard ce nu e exploatat la minut ca fratele sau din Bucegi; isi face singur programul cat e liniste si nu sunt turisti rataciti.

-Sus se face un ceai cald din fructe/ierburi de padure proaspat culese (nu beau ceaiuri de fel, si totusi ala e una din bauturile mele preferate) si niste mancaruri ieftine si bune. ( recomand ciorbita de vacuta, mamaliguta cu branza sau tochitura moldoveneasca facuta ca la mama acasa)

- Cazarea sus e rezonabila si va sfatuiesc sa va faceti rezervare inainte; daca nu mai sunt locuri va lasa in sala de mese. Aici gasiti mai multe informatii (de la telefoanele salvamontului si Dochiei la trasee si legende.)

- Dimineata ai senzatia ca esti intre nori. De jos de la Izvorul Muntelui urca un rand de nori pana la picioarele tale, iar cerul pare atat de
aproape ca simti ca il atingi cu varful degetelor.

Nu mi-au placut popii iubitori de arginti (sau mai nou de valuta) care
au luat actiuni si incet, incet au acaparat statiunea de jos si au
trasformat partia de schi in pasune pentru vaci. Slava Domnului ca datorita protestelor vehemente ale lui Ticu Lacatusu si ale altor oameni influenti au renuntat la preluarea cabanei Dochia in vederea trasformarii ei in loc de pelerinaj pentru cei ce aveau sa urce la schitul ce si-l construiesc in imediata ei apropiere.

Click Here to Read More..

luni, 12 noiembrie 2007

Cosmin Gusa danseaza pentru.. cota partidului

Apropos de ce spuneam in celalalt articol, "miracolul": s-a produs... Aveti aici dovada vie a folosirii arsenalului politic.
Asteptam lacrimile de efect ca sa creasca popularitatea si mai cu spor.

Click Here to Read More..

Guiness Tipping point - o reclama de milioane


Mai exact 20 milioane de $.
Dar merita.
Mai ales ca si berea lor e tare buna.
Via Blogu' lu' Marius.

Click Here to Read More..

duminică, 11 noiembrie 2007

Apropo...

Temele de azi au fost de senzatie si invitatii la fel de bine alesi ca de obicei. Pentru inceput, din "Arta cuceririi miliardarilor" se studiaza serios si se dezbate problema meseriilor predestinate cuceririi baietilor cu bani.

Aflam ca un job de designer nu prea renteaza ca dureaza mult pana te afirmi si sotiile miliardarilor trebuie sa fie si celebre si mai ales tinere si frumoase.

Se mai discuta de cariere in telenovelistica, in muzica si chiar de meseria de promoter, care normal ca te face prezenta la toate petrecerile si usor de remarcat. Insa podiumul meseriilor viitoarelor sotii e ocupat de: - vedetele playboy (ochii vad, inima cere, dupa cu zice Alin Galatescu), modelele si pe primul loc, prezentatoarele TV cu care e mai usor sa te afisezi la mama acasa decat cu ocupantele locului 3, dupa cum sustine Silviu Prigoana. Invitate in platou: Lili Sandu si Anca Neacsu zic si ele ca nu le preocupa miliardarii ci cantatul, desi nu s-ar da la o parte de la o provocare de genul asta.

Campania de bun simt continua; azi :
"OAMENII CIVILIZATI
NU AU FUNDUL
LIPIT DE SCAUN" (oare la ce scaun se refera, la ala al parlamentarilor care ar trebui sa se ridice sa plece, la ala de cere totul la mana de la cei din jur sau la cei din autobuz care se afunda mai tare in scaun cand vad o batranica venind spre ei?)
oamenii civilizati
Ce credeti ca ar putea avea in comun Dumitru Sechelariu, Banel Nicolita, Traian Basescu, Dinu Patriciu si Smiley?

Tema nr 2: "Si baietii plang cateodata".

Privind imprejurarile in care acestia plang in public invitatii ajung chiar sa se sensibilizeze si ei. Mai ales Toni Grecu care punandu-se in pielea lui Dumitru Sechelariu cand l-au luat astia la cercetari pentru cartodromul copilului spune:- Pai cum mai sa nu pangi si sa nu aperi jucaria copilului tau?"

Analizand la rece, Sechelariu a plans cand a intrat si cand a iesit de la inchisoare, a plans cand a fost ales si cand n-a fost ales primar dar nu prea l-a simpatizat nimeni. Spre deosebire de Basescu, care si-a atras foarte multi simpatizanti si a plans de 7 ori in public, in momentele cheie.

Se discuta si despre lacrimile varsate de Dinu Patriciu la DNA mai ceva ca la Zidul Plangerii. Aici Anatol Basarab, un parapsiholog cu un puternic accent moldovenesc vorbeste despre saracu' Dinu Patriciu cu compasiune. Sa-l auziti cum zice "saracu" ca mai ca iti vine sa te si apuci sa ii plangi de mila nedreptatitului. Tot Anatol ne explica ce s-a intamplat in capul lui Banel cand a dat autogolul. Cica ar fi fost un soc mai mare ca o bomba atomica. (si aici esential e sa il auzi cum zice) Ei, oricum pe Banel nu se poate supara nimeni, prea are o fata blajina, dupa cum ne explica acelasi Grecu.

Smiley plangand si dansand, dansand si plangand si-a urcat cota cu 300%. Oricum mai are pana la recordul lui Basescu, chit ca a si dansat si plans in public. Si ca tot am ajuns iar la politica de la dans, imi permit sa fac o paranteza si sa va zic ca si Cosmin Gusa vrea sa Danseze pt ...cota partidului. ( in curand la protv)

Dintre recomandarile apropoTV:

Duminica, 18 nov - la Sala Palatului concert de jazz si blues -"Sound of America"
Luni, 19 nov- concertul unplugged marca Phoenix.
Joi, 22 nov, la Becker Brau - Lansarea primului album al formatiei Trupa veche (dupa despartirea de VamaVeche) -"1907".

Asta in Bucuresti. In Suceava ne asteapta multe concerte din care mare parte concerte de colinde- apropo de tema ce se va dezbate duminica viitoare in apropoTV.

Click Here to Read More..

vineri, 9 noiembrie 2007

Citatu' zilei

"De fapt, noi nu suportăm să fim liberi. Omul - omenirea - iubeşte lanţurile şi, atunci cînd cele vechi se rup, le înlocuieşte la repezeală cu altele. Problema este că cei care au nevoie de rigiditate, de dogme, de ideologii sînt şi cei mai stupizi, ca atare corectitudinea politică e o maşinărie care se autoreproduce pentru a eradica inteligenţa şi creativitatea. (...) Cu această schemă de gîndire atît de ferm înrădăcinată în spiritul nostru, nu ne mai rămîne decît să ne întrebăm cu tristeţe: atunci cînd vom fi în stare - dacă vom fi în stare! - să eradicăm această nouă tiranie îngrozitoare, oare ce o va înlocui?"
Doris Lessing, The Golden Notebook via Alex Leo Şerban, preluata de la ochiul de veghe.

and the Nobel goes to... Doris Lessing!

Click Here to Read More..

joi, 8 noiembrie 2007

More than Print

O reclama de milioane... sau cum sa spui multe folosind vizualul cum trebuie.
energy pub
Gasiti pe aici alte imagini interesante.

Click Here to Read More..

La Multi Ani!

"De ziua Sfintilor Mihail si Gavril, primesti de la Orange 10 minute cadou, in data de 13.11. La Multi Ani!"

Stiu ca se spune sa nu cauti calul de dar de dinti... dar asta nici magar nu e. Avand in vedere ca eu acum nu am minute iar din 11.11 o sa am 300 multam fain de inca 10 tot atunci. Deci de 8.11 primesti in 13.11... probabil le primesti acum si pana pe 13 tre sa le consumi ca dupa aia se strica; o fi termenul de garantie. Da' ambiguitatea asta e speculata an de an din ce in ce mai bine ca lumea sa faca costuri suplimentare. Asta ma enerveaza.

Si in alta ordine de idei m-am invatat. De acum cand sarbatoresc ceva o sa imi pun ceasul la 5:30 dimineata ca asa ziua mea va fi cea mai lunga si voi profita la maxim de ea si nu risca nimeni sa ma trezeasca cu telefonul din prea mult zel.

Click Here to Read More..

Citatu' zilei

"Sosele muci ca-n Bucuresti, in toata lumea nu gasesti."

Citatul apartine lui Radu Eftimie iar pe blogul dansului gasiti si alte comentarii in aceeasi nota.

Acu' ideea e sa eviti gropile ca daca nu patesti cam asa:
gropi asfalt
Da, tu esti singurul vinovat ca nu ai ocolit groapa! Si da, aceasta este extrasul dintr-o hartie cu stampila Primariei.

Mai multe detalii la Piticu

Click Here to Read More..

miercuri, 7 noiembrie 2007

Sondaj de opinie

Recent a fost efectuat un sondaj de opinie in Italia, in care intrebarea era: "Credeti ca sunt prea multi straini in tara?" Rezultatele au fost dupa cum urmeaza:

20% dintre respondenti au spus "Si"
10% dintre respondenti au spus "No"
70% dintre respondenti au spus: "E, pe dracu"

Mai multe bancuri pe absurd.ro

Click Here to Read More..

marți, 6 noiembrie 2007

Domnule Primar

Am descoperit un site f interesant. se numeste Domnule Primar si chiar sunt primari care raspund cetatenilor. Un site cu peste 16.000 de sesizari depuse. La 12.000 dintre sesizari s-a primit chiar raspuns!
domnule primar
Dupa cum se vede in print screen, primarul Sucevei e inactiv...

Click Here to Read More..

Trenul Foamei

Si fiindca tot vorbim de frig si de trenuri, o sa va prezint “Trenul Foamei”, tren numit asa cu mult timp inainte sa fiu eu studenta si sa il folosesc. E acceleratul Iasi-Timisoara. Si cu mult noroc si Timisoara-Iasi desi tot timpul crezi ca e ultimul lui drum...

Eu ma simt norocoasa ca nu am mers pana la capatul liniei cu el. Nu cred ca aveam nervii atat de tari. Stiu ca pe la 12 noaptea era in Cluj, la 2 era in Alba iar incepand cu 12 la amiaza trebuia sa soseasca in Timisoara...
trenul foamei
Ultima data cand am fost toate usile si geamurile din vagoane (nu doar din ala unde aveam loc, ca, date fiind conditiile, am vizitat tot trenul - adica undeva la vreo 13-15 vagoane) erau intepenite intredeschise. Si afara era iarna si viscol. Cat de curent era inauntru? Unuia dintre calatori in cateva ore i-a aparut un abces de toata frumusetea. Murea omul de durere si mai mergea si la Timisoara la proces...
trenul foamei

In mod normal iubesc calatoriile cu trenul, lumea de toate felurile care merge in toate directiile, toti urmariti de visuri si iluzii, cu geamantane grele sau cu cate un pui la nepoti s'o bucata de cas proaspat care incepe a curge pe la jumatea drumului pe locul tau. Nu va ganditi la mirosul care ar trebui sa te atentioneze ca daca nu iti infunzi narile pana la jumatatea drumului, oricum nu mai ai miros. Cum coloreaza atmosfera puiul care sare speriat din plasa de rafie si incearca sa zboare! Saracu, nici el nu mai rezista! Atatea am vazut si atatea am invatat din calatoriile cu trenul, ca imi pare rau ca tura asta nu prea or avut cum sa ni se dezlege limbile in vreo discutie, ca de frig ne inghetasera si creierii in cap.

Click Here to Read More..

Stiri din Suceava

Din primavara pana spre sfarsitul verii s-au asfaltat drumurile. In premiera, ca la noi pana la primarul asta nu s-au mai asfaltat; ajungeam sa ne rugam si dupa niste borduri fie ele si de marmura, numai sa avem si noi, indiferent cat o avea primarele din asta. Sau ne rugam dupa un bec chior pe bulevard (vorbesc de perioada PSD, nu Ceasca), chit ca pune 1001 iepuri luminati ca are si el ca baiat istet "care este" afaceri cu Electrica, ca in Neamt.

Spre toamna s-au schimbat tevile, tot in premiera. Normal ca sosele si trotuarele sunt varza acum. Le vor face la primavara, am priceput, a venit si la noi sistemul de aur in care unul face si altul desface ca sa aiba alalalt de munca iarasi.( Asa e, daca nu se face nu e bun, daca se face tot nu e bun, ati inteles)

Beleaua cea mai mare e ca in buricu' targului Sucevii stau toti fara apa calda si caldura (chit ca nu sunt datornici) de la sfarsitul verii incoace. Mai distractiv va fi cand repartitoarele vor inregistra caldura de la radiatoru' omului si cand va trebui sa achite "consumatorul" si la curent si la termica, chit ca n-a avut neam de caldura de la ei, dupa modelul Botosaniului de acum vreo 2 ani.

Si, si mai distractiv, de azi nu mai este nici apa rece tot in zona centrala. Da',nu-i vina nimanui. Ca era un escavator care a rupt o conducta de apa rece. Si s-a vazut a carei firme e lucrarea, dar cand s-a dus ziaristu' la muncitorii cu escavatoru' astia au zis ca sunt zilieri, nu sunt angajati cu carte de munca si s-au carat.

"C'est la fault a Voltaire..." ... sau ce mai conteaza, asta e situatia de fapt prezentata ca atare.

Click Here to Read More..

Campania "Zboara Badea, zboara"

Tot in spatiul publicitar...

Am aflat de campania asta de pe blog la Ariel si exprima cam ce ziceam si eu aici, dar mai pe scurt. Campania e buna, doar ca adversarii au mintea odihnita si nu cred sa aiba rezultate.

Click Here to Read More..

luni, 5 noiembrie 2007

De departe cea mai proasta reclama

este la Paduden. Daca pana acum toata lumea ne ducea intr-o lume de vis dupa ce miroseam detergenti, daca ne dadeam cu un roll si deveneam Superwoman...acu s-a trecut pe partea ailalta.

Pana si in basme sa stiti ca printesa are probleme feminine si ia pastile. mai lipseste ca super-eroinele sa se epileze si dupa aia sa isi ia costumul de catwoman... Traiasca Xena care rezolva durerile menstruale.



Pentru ca tot veni vorba de reclame, o sa pun si cel mai prost si enervant slogan: "Bucura-te de pisica ta!" la bataie mare cu "Este bine sa mananci margarina" .

Si asta cred ca e un fel de leapsa ca am vazut subiectul si la Denisuca si la Arhi si am zis sa zic si eu la ce reclama ma dor ochii. Cine vrea, poate sa ia leapsa.

Click Here to Read More..

Citatu' zilei

sau ce ne descreteste fruntile la cafea:

"Elodia are baladă şi noi, o ţară ca o labă."

Autorul? Cine altul decat pitorescul DeMaio din blogosfera autohtona.

Click Here to Read More..

duminică, 4 noiembrie 2007

Sa batem saua sa priceapa...

sau, pe scurt: "Apropo TV", editia de azi.
Continua campania de bun simt a lui Andi Moisescu:
"SOFERII
JALNICI
CLAXONEAZA
INTRUNA"
Sau mai exact:
oamenii civilizati

Din editia de azi:

- "anul de gratie 1997"- an de debut pentru mai multe formatii romanesti, comentat cu un numerolog simpatic, Firicel. Ce nume putea fi mai potrivit?
Din muzica spicuim: Vita de vie si Vama Veche cu varianta noua.

Printre altele asa e, Andi, din pacate "oricine poate fredona 3rei sud est". Sa speram ca nu oricine vrea.
Vis-a-vis de acelasi subiect o invitata - Mihaela Cerna a zis o chestie ce eu nu o prea pricep, poate ma ajuta cineva cu tradusul " 3rei sud est canta muzica comerciala de bun simt". Cum vine asta?

- normal ca s-a discutat de cuplul Irinel si Monica si pornind de la subiect s-a trecut la tema : "Cum sa revii pe prima pagina?" Unde invitatii au zis clar ca "tanara doamna" din gaura cheii va mai surprinde destule pagini. Are ea cu ce.

S-a mai discutat si despre "nobila" Maria Marinescu ce nu demult declara ca n-ar putea sa se marite cu un sarantoc. Normal ca nu, de aia e in discutie.
Tociu a scos o fraza misto apropos de alta prezenta pe prima pagina a ziarelor " Asta-i tara, ne meritam senzuala" ca tot veni vorba de Simona Senzual.

- a revenit momentul reclamelor. Tura asta "reclamele care ne plac".

Din emisiunea de duminica viitoare la 14:00 cateva teme la misto: "Cum cucerim baietii cu bani" si "Si baietii plang cateodata". IMPORTANT: s-a mutat reluarea, acum e lunea dupa miezul noptii. ( reclama la emisiune fac pe gratis, ca-mi place)

Apropo.. cine le-o fi facut ultima reclama ca li se potriveste :D

Click Here to Read More..

Haz de necaz

Guvernul Romaniei a aprobat formarea unei echipe guvernamentale mixte cu Japonia. Acestia se pare ca vor fi viitorii titulari:

1 Nimika Nuymoka
2 Yaspaga Shidute
3 Wreypostu Daybanu
4 Undeypliku Katesparg
5 Skimbaley Inparay
6 Winoakuma Kosuma
7 Furatzara Kutotu
8 Bagabany Labayatu
9 Totkumita Madeskurk
10 Nufurytu Furyo
11 Latrukata Wikushpaga
12 Yopapnumay Kiolanu

(nu imi apartine continutul daca stie cineva de unde a plecat apreciez si pun linkul de rigoare)

Click Here to Read More..

Bruno Bozzetto

Candva am gasit un .swf amuzant pe net. E actual si azi ca si Caragiale iar in locul italienilor putem fi noi. ( sa mai destindem atmosfera ca e prea incordata si intre noi si intre ei)





Mai vreti? click sa mai vedeti cateva.
La un moment dat l-am dat unui italian. Acesta f incantat a zis ca respectivul autor e un caricaturist celebru in Italia, care a debutat pe la sfarsitul anilor '50. Ferice lui ca a reusit sa tina pasul cu evolutia si internetul; uite asa am aflat si eu de el. Tot respectul pentru domnia sa.

Life





Adam





Pentru mai multe informatii si mai multe filmulete recomand cu caldura siteul oficial: www.bozzetto.com

Click Here to Read More..

sâmbătă, 3 noiembrie 2007

California Dreamin'

E un film care merita vazut!
Si fiindca a fost bataie pe ziarul Gandul cand a venit cu filmul asta pe DVD ca supliment ( la 2,9 lei pachetu') Luni, 5 noiembrie 2007 pe langa editia simpla la 0,9 lei va mai aparea odata cea cu filmul California Dreamin'.
Sper ca tura asta sa nu il ratez.Aici gasiti o discutie despre film.
Daca dati click pe ziarul Gandul si veti vedea un trailer la film.

sau un preview in 3 propozitii:

FUCK USA
Fuck NATO
Asta-i gara mea.

(oprirea trenului a fost luata dupa un caz real!)

Click Here to Read More..

vineri, 2 noiembrie 2007

Tomnatice

Cum n-a mers intr-un singur post, mai adaug unul pana va imbrac pe toti in toamna.
toamna la Suceava
In postul cu vulpea aveti mai multe fotografii din padure. Aici sunt cateva mai mult de la ruine si Zamca, dar si cateva macro-uri.
manastirea Zamca Suceava
In umbra vacii
cow
Mana
macro
Topitop
Chupa Chups macro
Costeliva
forest cow
In iarba
grass macro

Click Here to Read More..

O innebunit vulpea

Da, nu lupu', vulpea. Suceava e in carantina pentru ca s-au gasit vulpi turbate. Una a fost impuscata azi in plin oras, in Vatra Dornei. In conditiile astea si data fiind vremea se pare ca astea vor fi singurele poze facute toamna asta prin padure:
Fall tree

Fall trees
Asta nu e chiar din padure, e din parcul facultatii. Dar e pe aceeasi tema.
yellow fall trees

Fall trees

Fall trees
Desis
Fall trees
La scuturat
Fall trees
Perdea
Fall trees
Nepasatoare
Fall trees cow

Click Here to Read More..