luni, 15 octombrie 2007

Despre prostie (1)

Un articol interesant din Evenimentul zilei de azi.

Parerea mea sincera despre domnul Badea e ca nici Om nu se poate numi atata timp cat nu isi asuma nici o responsabilitate pentru nimic. El fura, calomniaza si ar si bate pt ratingul pe care il tot invoca in emisiune. ( nu ma uit dar dureaza pana se schimba postul..)

Sa renunti la tot ce ai fost si in cativa ani de teveu/blog/ziar sau orice altceva sa ajungi ceea ce "se cauta" e jalnic. Te pierzi pe tine in procesul asta, te tampesti si e ca atunci cand te strambai cand erai mic (parintii ziceau sa nu te mai strambi ca o sa ramai asa... uite cata dreptate aveau)

Multi or sa spuna ca badea sau OTV sunt rezultatul societatii noastre. NU, ei sunt ce ALEG ei sa fie. Ca si Costi Ionita sau ACM.

Esti liber sa alegi si sa suporti consecintele.Vrei sa ai bani, canti manele; vrei sa faci muzica de calitate... eee..pai sunt mai putini cei care apreciaza calitatea. Automat nu o sa gasesti nici case de discuri sa sara sa iti faca vreun album, nici sponsori pentru promovare si concerte..

E greu sa iti asumi ceea ce esti si sa lupti ca acel ceva ce te diferentiaza in multime sa reziste. E mult mai simplu sa imiti, sa te cufunzi in mocirla generala. E mai greu sa faci o stire decat o barfa, si daca din barfa OTV ies mai multi bani, de ce sa te straduiesti sa nu te pierzi in pros... "procesul" asta care numai de creatie nu e.

E mai greu sa fii Phoenix si sa lupti contra regimului comunism si e mai simplu sa fii "mare artist" recunoscut peste noapte ca ai elogiat-o pe Elena Ceausescu si Partidul.

E mai simplu sa zici ca furi (cand majoritatea fura) decat sa aperi legea pe care toti o iau peste picior in ultima vreme sa arate ce "kul" sunt ei.Sigur ai mai multi spectatori la o emisiune daca te porti ca un badaran si afirmi ca furi, injuri si te-ai lua la bataie cu oricine. Se cauta.

Cei multi care fura, injura de obicei se cred "cineva" si cauta sa se regaseasca la televizor. Au noroc. Multi au inteles asta si ii imita cu succes la TV. Dupa ceva vreme ajung sa se identifice cu ei. Deformare profesionala.

Nu ii plang, nici mila nu mi-e de astia care aleg "easy way" ca nu-i tine de un "hard way". E mai greu sa inveti notele, sa compui , e mai greu sa faci o stire, e mai greu sa fii un Pheonix, Turcescu si e mai simplu sa fii badea, costi ionita. Riscul e mare la hard way, e drept. Pe langa tot efortul depus continuu si aspiratii mereu in schimbare ( nu ma refer la bani) o sa observi ca cei care te citesc/asculta raman constanti sau se imputineaza. La easy way... well... citez- Axioma lui Cole: Cantitatea de inteligenta este constanta pe pamant; doar populatia este in continua crestere.

"Un prost intodeauna gaseste un altul mai prost ca el care sa il admire" tocmai pt prostia lui. Si daca ar fi numai unul care sa il admire... ( proverb fracez " Un sot trouve toujours un autre plus sot que lui qui l'admire" raspandit din 1674 prin Arta poetica a lui Nicolas Boileau)

 

3 comments:

Anonim spunea...

Cine este domnul Badea?

Anonim spunea...

L-am recunoscut.
E Badea, Mircea Badea.

Anonim spunea...

Problema e ca la acest nivel si daca Badea ar inceta sa mai fie Badea, adica s-ar "lumina" brusc si ar inceta idioteniile pe care le face si ar incerca sa faca ceva de calitate... se va gasi cineva care sa-i ia locul foarte foarte repede. Pentru ca, as putea spune modificand o veche zicere: "prostia vinde".
Eu sunt ingrozit de cand am vazut zilele astea o radiografie a tarii noastre: filmul "California Dreaming - Nesfarsit" al lui Nemescu. Sunt rusinat, scarbit un pic, ingrozit... ma tot gandesc daca mai exista vreo solutie pentru noi....