sâmbătă, 17 noiembrie 2007

Pt. orbi ca mine

Daca se zice ca te vei obisnui, probabil nu te vei obisnui niciodata.

Ei bine, zicala asta se aplica foarte bine la situatia de fata. Pentru ca am calculator de mai bine de 7 ani, serviciul il fac tot pe el (slava domnului ca nu sunt secretara sau altceva) si tot nu am reusit sa ma invat sa tastez fara sa ma uit la taste. Si daca nu m-am deprins pana acum, e putin probabil sa ma obisnuiesc de acum incolo.

Tin tastatura in suportul pe sine de sub birou, unde nu bate lumina de la monitor. Asa ca trebuia sa fac si eu ceva sa "vad" tastele cand sting lumina in camera. Si aveam mai multe solutii:

1 - tastatura iluminata- si aici la o suma nitel mai mare decat o tastatura normala microsoft ( macar tastaturi si mousi fac ok astia de la microsoft la un raport bun calitate/pret) luam un jaf noname iluminat intr-o culoare stridenta sau una la care asa de bine implementasera astia lumina ca tot nu vedeai ce scrie pe taste.
Bineinteles, daca as fi fost dispusa sa scot mai mult de 2 milioane din buzunar, luam o tastatura Logitech G11 sau G15 care facea de toate, era suuper doar ca era scumpa si mare asfel incat nu-mi mai ramanea in suportul ala pe sine loc sa plimb mouse-ul.
2- alta varianta ar fi fost sa iau un neon din ala de iluminat carcasa si sa il fixez ca in imaginea atasata. Doar ca nu aveau decat culorile curcubeului si eu voiam lumina normala.
rotate screen
Pana la urma am gasit un neon mic normal, de 35 cm lungime cu 3 cm latime (cu tot cu suport) in Metro. (modelul nr 6) Vine perfect acolo, are intrerupator, consuma 8W si ilumineaza numai bine daca e pus nitel mai in spate.(daca e pus mai in fata deranjeaza pe cei de langa, din camera). Costa 200 mii lei vechi. Sper sa fie utila ideea si altora.

Concluzia: Din doua idei, a treia e cea mai buna!

4 comments:

Anonim spunea...

pe mine m-ar deranja. nici eu nu stiu sa scriu fara sa ma uit. dar tin lumina aprinsa :P

Remus spunea...

Cealalta solutie, invata sa tastezi fara sa te uiti la tastatura, iti va fi utila in fiecare zi... Sunt doar 2-3 reguli pe care trebuie sa le cunosti. Exact ca mersul pe bicicleta, unora le vine natural, altora le trebuie o mica explicatie... :)

Anonim spunea...

Ai putea încerca Mavis. Face minuni, iar într-o săptămână vei putea scrie foarte uşor la o viteză rezonabilă ;)

Omu' legii spunea...

HA, HA, HA, HI, HE , HO, HE, nu stii sa tastezi fara sa te uiti la tastatura nici dupa atatia ani de "clape"...stai linistita :NICI EU NU STIU ! :))